Negatieve test op nod vanwege late eisprong?

3 antwoorden en 28599245x bekeken

Eveline (Gast) 24-04 om 09:02

Beste dames, graag wil ik iets aan jullie voorleggen. Ik ben bijna 37 en mijn man en ik proberen nu al 1,5 jaar zwanger te raken van ons eerste kindje. Ik ben al een tijdje aan het temperaturen en heb deze maand voor het eerst ovulatietesten gebruikt. Daardoor ben ik er achter gekomen dat ik een late eisprong heb (dag 18 in een regelmatige cyclus van 25 dagen). Vandaag is dag 25 en ik voel wel wat gerommel, maar er is geen bloed of iets wat er op lijkt. Heb een zwangerschapstest (sensitest hcgx dus de extra gevoelige versie) gedaan maar die is negatief. Zou het kunnen dat ik wel zwanger ben maar dit nog niet op de test te zien is vanwege mijn late eisprong? Normaal duurt het 14 dagen tot de innesteling en bij mij dus maar 7 dagen, ik vraag me af of dat uitmaakt voor het hcg gehalte? Ik hoop op reacties, dankjulliewel! Groetjes, Eveline.

reageer

Rosa (Gast) 24-04 om 10:10

Hi Eveline, 
Ik denk idd dat het vroeg kan zijn, maar wellicht heb je zelfs een té korte Luteale Fase, een bevrucht ei heeft wel een dag of 6-8 nodig om in te kunnen nestelen dacht ik? Ik zou met je huisarts in gesprek gaan of dit niet onderzocht kan worden en of een LF van 7 dagen wel lang genoeg is om een zwangerschap tot stand te brengen. Niet om je te laten schrikken hoor, en misschien heb ik het wel mis. Maar het is redelijk eenvoudig om de LF wat te verlengen met wat medicijnen, dus wellicht de moeite waard om te bekijken/bespreken. Al hoop ik natuurlijk voor je dat het nu raak is en je gewoon te vroeg bent

Eveline (Gast) 24-04 om 14:10

Dankjewel voor je reactie. Ik weet dat ik gewoon geduld moet hebben en het dan vanzelf wel zal zien, maar dat is best lastig als je al wat ouder bent en al even bezig bent.

Nell* 24-04 om 15:17

Dag Eveline,

Rosa heeft gelijk hoor. een luteale fase van 7 dagen is te kort voor een eitje om te kunnen innestelen.
Ik denk ook na anderhalf jaar dat je genoeg geduld gehad hebt, ik zou hiermee naar de huisarts of gynaecoloog gaan. Zij kunnen medicatie geven die de luteale fase verlengd. 

Succes alvast!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Negatieve test op nod vanwege late eisprong?' in het Zwangerschapsforum