Advies, bang iets verkeerd te doen..

5 antwoorden en 28581565x bekeken

SandraVoorman 24-04 om 20:35

Mijn vriend en ik zijn al 3 jaar bezig om zwanger te raken. En vanalles geprobeerd tot op het punt dat ik dacht dat ik het gewoon niet kon (mijn vriend heeft al een kind). Begin dit jaar is mijn vriend gestopt met roken en ben ik van vegetariër naar veganist gegaan, en afgelopen vrijdag was mijn test positief ???? Maandag nog een test gedaan en ook positief. Maar nu is mijn vraag of het schadelijk kan zijn voor het kindje als ik gewoon weer vegetarisch ga eten. Omdat ik niet weet ofdat het nu dus wel is gelukt door mijn manier van eten.. Ook omdat ik niet weet of ik zelf wel genoeg voedingsstoffen binnen krijg. Ik ben heel erg bang om iets verkeerd te doen.

reageer

Mij (Gast) 24-04 om 20:50

Vegetarisch of zelfs gewoon lekker vlees bellen lijkt mij helemaal prima. Op die manier krijg je denk ik meer voedings- en bouwstoffen binnen. Maar voor je gemoedsrust zou ik alvast een verloskundige zoeken en daar contact mee opnemen!

Succes, hopelijk mag alles goed blijven gaan!

---- 24-04 om 20:50

Ten eerste gefeliciteerd  wat fijn zeg na 3 slopende jaren.
Antwoord op je vraag, zolang je alle vitamines binne krijgt die je nodig hebt zou het niet schadelijk moeten zijn. Ik ben geen dokter natuurlijk, maar je zou ook je huisarts kunnen contacteren. Maak je niet te druk, het zal echt niet misgaan als je ineens iets anders eet, als je maar gezond eet en niet gaat dieeten! 

SandraVoorman 24-04 om 20:56

Heel erg bedankt! Dit stelt me toch best wel gerust haha!
Ik ga morgen inderdaad een verloskundige bellen, omdat ik nu waarschijnlijk in mijn 6e week zit.

Mandy (Gast) 24-04 om 21:41

In vlees zit veel b12. Dat ga je in de zwangerschap verbruiken. Veel mensen die geen vlees eten hebben hier een tekort aan dus laat het bij bloedonderzoek extra checken, want dit wordt niet standaard gecontroleerd. Als je een laag B12 gehalte hebt kan foliumzuur slikken (wat vaak aangeraden wordt bij en voor zwangerschap) juist slecht zijn. 

Falca 24-04 om 22:30

Je zou eventueel bij een diëtist advies kunnen inwinnen hoe je met je levensstijl toch voldoende vitamine en voedingsstoffen etc binnen krijgt voor een zwangerschap. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Advies, bang iets verkeerd te doen..' in het Zwangerschapsforum