Positief

4 antwoorden en 28407043x bekeken

BabyK. (Gast) 10-05 om 05:59

Hallo,  momenteel ben ik precies 2 dagen overtijd.  Mijn menstruatie valt altijd  stipt binnen 23 a 28 dagen.   Gisteren was de uiterste dag dat mijn menstruatie had moeten beginnen. 
  Nu had ik een week geleden al het idee om voordat we met vrienden gingen barbecuen om mijzelf even te testen. Mijn borsten waren al dagen iets gevoelig, soms kleine krampjes of onrustig gevoel in mijn buik.  En ik zou het mezelf niet vergeven hebben mocht ik gedronken hadden terwijl ik kleine dingen opmerkte.  Ergens dacht ik ook... Test gewoon.  Dan ben je zeker dat je een wijntje kan drinken ja of nee. 
  Ik heb dan ook dezelfde avond nog getest met clearblue en deze kwam binnen 3 min op + 2/3 weken te staan!! 
  Nu is mijn vraag of dit uitzonderlijk is, want het is vrij vroeg allemaal?  Mijn menstruatie kon binnen paar dagen beginnen.  Hoe  betrouwbaar is deze test op zo'n vroege periode? 
       Het enige wat de apotheek mij kon vertellen was... Als je zo vroeg positief test en niet eens met ochtend urine dan neem maar aan dat u zwanger bent. 
En de huisarts wil nu zsm bloed nemen?     Naar mijn mening gaat het allemaal even te snel.  Ik heb altijd het gevoel gehad dat als we ooit zwanger wilde worden het moeizaam zou gaan. In mijn hoofd was ik al tijdje bezig om naar een  gynaecoloog te gaan om dit gevoel te bevestigen. Ik was al bezig met het idee om geld opzij te zitten voor IVF in de toekomst.  Ik had me denk ik al beschermt tegen teleurstelling in de toekomst.  In mijn leven komt niets zomaar aanwaaien.. Dus tijd haalde ons even in op het moment dat er een + tevoorschijn kwam. 


Heeft iemand anders hier nog ervaring mee die dit mij wil delen? 

reageer

Trees87 10-05 om 10:49

Ik denk dat je langer zwanger bent dan dat je denkt ... als clearblue aangeeft 2+3 weken dan ben je eigen lijk al een 5 tal weken zwanger.
Ik zou ook gwn naar je huisarts gaan om bloed te laten nemen.
Zo zie je maar .... soms mag het eens meezitten he!  proficiat! 

Anoniem (Gast) 10-05 om 11:05

Je menstruatie komt normaal zo een 2 weken na je eisprong. Dus dat je 2-3 weken ziet op de test klopt wel als je rond de datum van je menstruatie test. De dokter of verloskundige zal dan zeggen dat je 4-5 weken zwanger bent, omdat zij rekenen vanaf de laatste menstruatie en er dus 2 weken bij optellen. 

Anoniem (Gast) 10-05 om 11:11

Je kunt ook gewoon een vroegere eisprong hebben gehad of al iets langer zwanger zijn zoals trees zei. Je kunt met een vroege test zeker positief testen en ze zijn ook redelijk betrouwbaar.  Maar als jij een cyclus had van 23 op 28 dagen en je testen een week geleden, dan zou je al duidelijk kunnen zoen dat je zwanger was want dan zat je vlak bij je menstruatie datum. Lekker naar de huisarts gaan en zien hoe ver je precies bent.

Babyk (Gast) 15-05 om 10:38

Bedankt voor de lieve  reacties!   Morgen hebben we afspraak staan bij de dokter.  We hebben ons zelf even de tijd gegeven om aan het idee te wennen.  Vooral mijn vriend had even wat dagen nodig. De eerste dagen was hij vooral bleek,  stil en bang! Hij is echt het stille zorgelijke type.  Nu begint hij gelukkig erover te praten en is hij oprecht blij. En alles waar we bang voor zijn bespreken we. Dit is immers ook mijn eerste zwangerschap.  
Inmiddels kan ik ochtend misselijk ook op het lijstje erbij zetten. 
Mijn werk heb ik vroegtijdig moeten inlichten, mijn bazin kent mij goed genoeg om te weten dat er iets was.  Ze wist t wss al voor dat wij t wisten!    Met haar kan ik gelukkig heel veel bespreken en krijg  ik enorm veel steun! Vooral nu ik mijn familie nog niet op de hoogte wil brengen. Daarvoor is het nog te vroeg..
 Als alles goed verloopt krijgen ze met vaderdag een grote verassing!!  Het leukste is ook nog dat de familie al uitbreiding krijgt. Niemand gaat verwachten dat wij zo snel erachter volgen. Het was moeilijk om niets te zeggen op hun feest. 
Maar dit was hun moment, ons moment komt nog zodra ik weet dat alles nu toe goed verloopt bij de eerste echo. 
Raar hoe je al zo vroeg...al zo veel kunt voelen!    Op het feestje vertelde zijn Oma dat je een jongetje als je al vroeg misselijk bent. Ze zat er nog nooit naast ! ?
 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Positief ' in het Zwangerschapsforum