Ik zit met mijn handen in mijn haar ??

7 antwoorden en 28244941x bekeken

Loesjee95 19-05 om 18:36

Hallo allemaal, 

Tot mijn verbazing ben ik anderhalve week geleden er achter gekomen dat ik zwanger ben, dit allemaal terwijl ik sinds een kleine 3 maand een spiraaltje heb. Ik geloofde het eerst niet omdat ik er heilig van overtuigd was dat het mij niet zou overkomen met een spiraal... na een fortuin uit te hebben gegeven aan allerlei testen heb ik het maar tot me laten bezinken en begin ik het mezelf nu pas te realiseren. De jongen waar van ik zwanger ben heb ik het met veel moeite verteld, ik heb geen relatie met deze jongen en ik zelf kreeg een beetje het gevoel dat het hem niet zoveel deed toen ik het hem vertelde. Het eerste wat hij zei was “je laat het toch wel even weg halen” uhu toen schoot dat bij mij in m’n verkeerde keelgat en was ik al helemaal radeloos  nu geeft hij zelf kenbaar dat hij me overal wel mee wil helpen en we samen naar een oplossing moeten kijken (wat heel dubbelzinnig klinkt) aangezien hij alleen naar zijn situatie kijkt en het hem niet uitkomt. Daarnaast is het probleem dan ook nog dat ik het niemand heb verteld in mijn omgeving en dat maakt het helemaal moeilijk omdat die jongen niet zo 1 2 3 bij me om de hoek woont. 

Ik zelf ben echt geen voorstander van abortus , zoveel vrouwen die een kinderwens hebben en deze niet kunnen realiseren en ik zal dan gewoon maar even een kindje wel laten halen. Maar ik zie zelf ook in dat het kindje hoogst waarschijnlijk geen goede toekomst heeft wat in een stabiel gezin zal opgroeien. 

Ik zit momenteel dus erg in de strijd met mij zelf, er gaan zoveel vragen door mij heen... “wat is wijsheid” “zal ik er goed aan doen als ik het hou/weghaal” “mijn toekomst plannen vallen ineens in een diepe put” “hoe moet ik hier mee omgaan” 

Maar voornamelijk wil ik het gewoon zo lang mogelijk stil houden tot dat ik zelf de keuze heb gemaakt , dit ook als reden dat naasten van mij anti abortus zijn of zelf geen kinderen kunnen krijgen. 

Hebben jullie misschien wat wijze woorden voor me die mij misschien op een andere manier hier naar deze situatie laten kijken ? 


Liefsss 

reageer

Tooby 19-05 om 20:00

Ik zou eerst naar de dokter gaan, want zwanger zijn met een spiraaltje nog aanwezig kan gevaarlijk zijn, mocht je kiezen ervoor het kindje te houden. De arts moet zsm bekijken of de spiraal er nog is en zo ja, of je deze dan laat verwijderen of laat zitten (beiden met risicos).
Ikzelf ben anti abortus dus wat dat betreft kan ik je niet anders helpen dan dat jouw naasten dat kunnen.

Anoniem (Gast) 19-05 om 20:30

Hoewel ik zelf ook niet voor abortus ben heb ik zelf ook in een soortgelijke situatie gezeten. Ik kan de keuze niet voor je naken maar vind het wel goed dat je beide kanten bekijkt. Want hoewel je tegen abortus kan zijn in het pas als je zelf in de situatie beland heel anders bij het werkelijk maken van de keuze.
Omdat de kansen kwa opgroeien en ook medische gevaar groot was heb ik tien gekozen voor de abortuspil. Echt abortus had ik niet willen doen, maar op deze manier kreeg ik een miskraam en kwam het ook op een meer natuurlijke manier eruit. Dat vond ik een belangrijk iets. Dit kan maar tot 7 weken dus daar moet je goed over denken wat je wilt. 
Ik weet dat veel mensen je zullen zeggen wel zijn tegen abortus. Wees blij blabla. Maar jij staat voor de keuze. Ik wil je het zeker niet aanpraten want ik ben zelf ook tegen als je er niet een heel goede reden voor hebt. Maar je denkt in ieder geval al na of je kindje een goede toekomst zal krijgen. En tja ik dacht zelf ook een kind op de wereld zetten die ik niet kan bieden wat ik het zou willen bieden en ook nog moeten opgroeien met de wetenschap dat je niet gewenst bent door 1 van je ouders. Lopen er al niet genoeg kinderen rond met problemen door ondoordachte keuzes. Nouja dat soort dingen ga je dus denken.

Ik denk dat ik in mijn situatie de beste keuze heb gemaakt (met veel liefde voor een door mij erg gewenst kindje). Maar dat zegt niet dat je er geen verdriet en pijn enzo door zal hebben. Overweeg vooral ook of je er emotioneel mee om zal kunnen gaan. Want het blijft heel moeilijk zelfs als je achter de keuze staat.
Ik hoop dat je hier iets mee kunt. 

Gast (Gast) 19-05 om 20:58

Voor of tegen abortus is hetzelfde als wel/ niet goed of naar wens voor een kindje te kunnen/willen zorgen. Iemand kan wel tegen abortus zijn, maar diegene staat niet in jouw schoenen. 
Hoe moeilijk het ook is en wat je ook van anderen zal horen, bedenk dat jij degene bent die voor een keus staat en dat eigenlijk alleen jij degene bent die daarover iets kan/ mag vinden. Anderen zullen hun mening liever vaker dan maar een keer verkondigen. Ik heb zelf nooit voor deze keuze gestaan, maar wel vaak bedacht wat als... Neem contact op met je huisarts, hij/zij is degene die je hier bij kan ondersteunen. 
Ik ken je niet, maar ben ervan overtuigd dat je de juiste keuze maakt!! 

Anoniem (Gast) 19-05 om 21:15

Jeetje wat een lastige situatie voor je zeg! Ik vraag me af in wat voor situatie je zit. Wat is je leeftijd? Woon je al zelfstandig enz. Dit kan allemaal meespelen in je besluit. 

Iedereen kan en zal zijn mening over jou of jouw situatie paraat hebben en helaas leven we in een land waarin steeds meer mensen hun mening ongevraagd aan je zullen geven. Dat betreft iedere keuze die je maakt. Als je kiest voor een abortus zal men hier wat van vinden, maar kies je er voor het kindje te houden, dan hebben mensen er net zo goed een mening over. Hoe lastig ook, maak je eigen keuze en zodra gemaakt, sta er achter. Hier is volgens mij geen sprake van een goede of foute keuze, welke je ook maakt. Kies wat voor jou en het kindje het beste is.

Verder sluit ik me wel aan bij het advies om echt naar de huisarts te gaan. Een spiraal en een zwangerschap kunnen niet samen. 

Loesjee95 21-05 om 02:44

Ik ben 22 en woon momenteel nog bij mijn ouders , na de zomer ga ik verhuizen en voor zover het er nu uit zit kom ik dan in een appartement met meerdere werkende en heb ik alleen een kamer voor mijzelf en de rest word gedeeld... 

Ik heb dinsdag een afspraak bij de HA om mijn spiraal te laten verwijderen, omdat Pinksteren er tussen zat kon dit niet eerder aangezien ik afgelopen donderdag pas gebeld heb... 

Mamu (Gast) 19-05 om 21:15

Wat zit jij in een lastige situatie... ik heb nooit zoiets meegemaakt, maar wil wel proberen met je mee te denken. Ik heb twee kinderen en geniet elke dag van mijn meiden, ik gun ook jou het genieten van je eigen kind. Omdat ik veel van kinderen houdt en ook tegen abortus ben kan ik me weghalen gewoon niet voorstellen... Ik wens je veel wijsheid toe! 

Me (Gast) 21-05 om 22:54

Jeetje Loesje wat een verhaal! Inderdaad ben jij degene die linksaf of rechtsaf gaat slaan. Er is geen rechtdoor meer. Wat nu? Ik zou je moeder om hulp vragen. Je bent haar dochter en ze zal je altijd steunen, welke beslissing je ook zal zijn. Neem alles mee in je overwegingen, en zet het op een rij. Het zal hoe dan ook een moeilijke beslissing zijn dus ik wens je heel veel sterkte de komende periode!
Liefs

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ik zit met mijn handen in mijn haar ??' in het Zwangerschapsforum