Termijnecho

5 antwoorden en 27613504x bekeken

Nina1987 13-07 om 16:22

Hoi allemaal!

Een vraagje waar ik al een tijdje mee rondloop.. hoe precies is zo'n termijnecho? Ben zelf door de pil heen zwanger geraakt, dus ik heb geen flauw idee hoe mijn cyclus is/was. De eerste echo gaf aan 8w6d en de echo 3 weken later 12w1d. Hier zat dus 2 dagen verschil in. Met de echo's die daarop volgden groeide de kleine eigenlijk precies op de lijn volgens de uitgerekende datum. Hoeveel kan zo`n termijnecho afwijken? Zijn dat enkele dagen, of kunnen dit ook weken zijn? 

Bedankt alvast!

reageer

Cinta (Gast) 13-07 om 18:24

Een echo heeft een fout marge van twee tot drie dagen ongeveer. Zeker in het begin omdat een millimeter anders meten al veel verschil geeft. Maar pin je er niet teveel op vast. Bij mij wat het een keer vijf of zes dagen. Toen zei ze dat klopt niet (en in mijn geval kon het ook echt niet omdat wel de precieze datum wisten). Maar als je op de natuurlijke manier zwanger wordt kan je eitje iets vroeger of later zijn gesprongen als jij dacht. Dus een dag verschil kan sowieso. Ze zeiden ook dat ze meestal minder lange zwangerschap meten ipv langer dan je dacht. Wanneer ze meer dagen van de verwachting afzitten. Ze zullen eerder een week van je datum af hebben dan een week langer dan je denkt (behalve bij mensen die geen idee hebben van wanneer het moet zijn geweest waarschijnlijk )

proud_mommy 13-07 om 21:56

Ten eerste gefeliciteerd met je zwangerschap.
Ik was bij de eerste echo 21 januari uitgerekend, termijn echo 23 januari en uiteindelijk 25 januari. Dus alles kan haha.

Nina1987 (Gast) 14-07 om 12:03

Bedankt voor jullie reacties! Enkele dagen is ook wel logisch.   Dus als ik jullie reacties goed begrijp is het dus op een termijnecho wel te zien of je in het begin 9 weken of 11 weken zwanger bent? 

proud_mommy 14-07 om 13:22

Bij je termijnecho krijg je een datum dat je uitgerekend bent. Maar dat veranderd nog, is niet altijd die datum. Dan werk je naar die datum toe, dan kun je bevallen vanaf 38 weten tot en met 42 weken.

Anoniem (Gast) 14-07 om 21:49

De termijn echo is bij 12 weken
Als ze bij de ingangsecho dus meten dat je 8+6 ben zullen ze de termijn echo rond 12 weken plannen. Dat er dan bij precies 3 weken tussen de echo's misschien een dag of 2 verschil zit is gewoon de marge van meten. Iedere echoscopist meet net anders de instellingen kunnen net anders zijn etc. Etc. En uiteindelijk zijn er vrij weinig baby's die op de uitgerekende datum precies komen. Zelfs als je de precieze datum van bevruchting weet.

Maar als ze bij de ingangsecho  (rond 7/8 weken) bijvoorbeeld 5+6 meten zullen ze je pas 6 weken later voor de termijn echo laten komen 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Termijnecho' in het Zwangerschapsforum