Zwangerschap en antidepressiva

9 antwoorden en 27362861x bekeken

Meis (Gast) 22-07 om 10:41

O
Hoi allemaal! Misschien kunnen jullie mij verder helpen.. ik ben onverwachts zwanger geraakt, terwijl ik de pil gebruikte en medicatie gebruikte (anti depressiva, Fluoxetine). Nu vraag ik me af wat de gevolgen kunnen zijn voor de embryo hiervan in het vroege begin? 

Kan dit eventueel invloed gehad hebben op de duur van het proces van innesteling (dus langere innesteling, weken later)? Of de groei van de embryo in het begin, dat ie daardoor in het begin een tragere groei heeft gehad en toen ik stopte met medicatie weer normaal ging groeien? Dus dat het op de eerste echo lijkt alsof ik 9 weken ben, maar eigenlijk al een stuk verder ben? (Op alle echo’s groeide de baby precies volgens de gestelde datum bij de termijnecho) 

Toen ik erachter kwam dat ik zwanger was ben ik gestopt. Was rond de 7 weken. Of is dit allemaal onmogelijk? 

Bedankt! 

reageer

Tooby 22-07 om 11:44

Per direct zonder supervisie stoppen met antidepressiva is heel onverstandig. Heb je dit besproken met de arts/psychiater die je dit heeft gegeven? Zo nee, héél snel doen! 
Ook kan je mogelijke bijwerkingen vragen aan de arts, hij/zij moet dit weten en ook behandeling tijdens en na zwangerschap daar moet hij/zij verstand van hebben.

Succes! 

Meis (Gast) 22-07 om 12:00

Op advies meteen gestopt, dus niet op eigen houtje gedaan hoor, zou niet durven haha. 
Heb omdat ik gestopt ben ook geen contact meer met de arts erover. Maar vroeg mezelf gewoon af of dit in het begin gevolgen kan hebben voor de embryo, evt langzamer groeien in het begin en na het stoppen weer “normaal” groeien (waardoor ik nu misschien langer zwanger ben?) Met de 20-weken echo zag alles er prima uit. 

Tooby 22-07 om 12:05

Ohh gelukkig maar! (Dat je niet op eigen houtje bent gestopt haha).
Je kan altijd met je arts alsnog contact leggen als je wilt, met die vragen, maar je kan ook eens kijken op google wat ervan gezegd wordt. Er was een site...maar mijn geheugen laat me even in de steek.

Als alles er gewoon goed uit ziet, dan zal het wel goed zijn hoor, zeker als dat met 20-weken te zien is. Pas vanaf de innesteling gaat het vruchtje echt groeien, dus een iets latere innesteling kan geen kwaad. Sommige vrouwen hebben namelijk pas innesteling 2 dagen voor ze ongesteld moesten worden! 
Als het langer zou duren, zou de innesteling falen en dat is bij jou niet gebeurt.

Probeer dus lekker ervan te genieten (makkelijker gezegd dan gedaan, maar toch!). De VK heeft wel ervaring met proportioneel klein uitziende mensjes en als er iets is om zorgen over te hebben, dan zullen zij dat wel zeggen. 

Meis (Gast) 22-07 om 12:32

Dankjewel voor je uitgebreide reactie ! 
Een innestelingsduur van 28 dagen ofzo is dus niet mogelijk?
Ja precies, moet er maar op vertrouwen dat alles goed is. Het lijkt mij toch als de embryo/foetus tot 7 weken te langzaam gegroeid zou hebben, het wel te zien zou zijn geweest op de echo en de echo’s daarna (dat er daarna ook een vertraagde groei zou zijn) en niet dat hij of zij daarna ineens “normaal” zou zijn gaan groeien... 
Houdt me soms zo bezig allemaal 

Tooby 22-07 om 13:28

Innesteling duurt tussen de 5 en 12 dagen, dus tussen ovulatie en innesteling. Volgens mij gebeurt dan de innesteling direct en neemt niet veel tijd in beslag.
Neem ook aan dat ze dat op de echo zien hoor, zijn dat deskundig genoeg in haha, maar als je je druk maakt, kan je het wel vragen aan de VK want daar zijn ze immers voor, om jou stressvrij te begeleiden! 

Anoniem (Gast) 22-07 om 16:08

Voordat ik zwanger was ben ik al gestopt met antidepressiva.Ik kan me voorstellen dat je even schrikt dat je zwanger bent en vooral omdat je medicatie gebruikt.
Abrupt stoppen is ook niet goed normaal moet je rustig afbouwen.
Lees dat je niet meer onder behandeling van een arts bent?
Zou wel weer contact met de huisarts opnemen zodat je via een psychiater bij de pop poli terecht kan.Ik vond dit wel fijn mocht ik mij niet lekker in mijn vel voelen dat ik altijd terug kan vallen op de pop popi.Hun volgen jou als het nodig is en mocht je aan de medicatie moeten dan weten hun de voor en nadelen.Een zwangerschap kan veel met je hormonen doen.Ik ben nu bijna 38 weken zwanger en het gaat gelukkig goed en mocht het nodig zijn kan ik contact opnemen met de pop poli.Het is in iedergeval handig ook voor na de bevalling.

Anoniem (Gast) 22-07 om 16:11

Als op de 20 weken echo alles er goed uit zag zou ik mij geen zorgen maken.Je kunt je zorgen wel met de verloskundige bespreken en ook bij de pop poli.

Meis (Gast) 23-07 om 10:34

Ja, ik sta onder behandeling van de pop-poli. Maar of ik daar zoveel aan heb, vraag het me af. Vond zelf het stoppen met de medicatie ook heftig vooral in combinatie met die hormonen. Maar is even niet anders. Vraag me soms af wat de medicatie voor invloed heeft gehad op de foetus. 
Verder niemand die zo weet of het mogelijk is dat een embryo/foetus in het begin (eerste trimester) traag kan groeien door het medicatiegebruik en daarna weer normaal groeit toen ik gestopt was? Of is dit een erg onwaarschijnlijk idee en had de vertraagde groei daarna ook doorgezet? 


Stef 31-07 om 22:47

Maakt het nog uit? Alles is toch goed? Of heb je uw twijfels over iets? Een dikke proficiat met je zwangerschap xxx

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwangerschap en antidepressiva' in het Zwangerschapsforum