Bang opnieuw zwanger te zijn

2 antwoorden en 27508478x bekeken

MMN 22-07 om 11:57

Zoals de titel al zegt ben ik bang dat ik opnieuw zwanger ben.
19 juni ben ik bevallen van mijn zoontje. Ik ben zwanger geraakt ondanks dat ik de pil op de juiste manier gebruikte. 
Nu heb ik vorige week voor de eerste keer weer seks gehad(4 weken na de bevalling, ik vloeide al na een week niet meer). Wel mét condoom, maar deze is gescheurd. Een morning after pil heb ik overwogen, maar dat schijnt niet goed te zijn door de hormonen die nog in mijn lichaam aanwezig zijn. 
Nu ben ik erg bang opnieuw zwanger te zijn.
Hoe groot zou de kans zijn? Zijn er hier vrouwen met ervaring?

Liefs MMN

reageer

Anoniem (Gast) 22-07 om 12:06

Ligt aan een heleboel dingen, er is wel een kans dat je zwanger zou kunnen zijn. 
De vraag is heb je al weer een eisprong gehad. En dat kun je alleen weten als je na de periode van het vloeien door de bevalling weer een gewone menstruatie hebt gehad. Of als je ovulatietesten had gebruikt, dat laatste zul je ongetwijfeld niet gedaan hebben omdat je niet zwanger wilde worden gezien ook het gebruik van het condoom. En die testen gebruiken de meeste mensen alleen bij een zwangerschapswens. 
Geef je borstvoeding? Het is geen anticonceptie maar de kans op een zwangerschap is gemiddeld genomen dat wel een stuk kleiner. dat komt omdat de hormonen die je dan aanmaakt meestal voorkomen dat je eisprong hebt. Let wel dit is niet altijd het geval, er zijn genoeg vrouwen die ondanks borstvoeding gewoon hun periodes hebben en weer vruchtbaar zijn.
Ik zou als ik jouw was overleggen met je huisarts.

MMN 22-07 om 13:03

@anoniem
Ik heb nog geen menstruatie gehad en ik heb inderdaad ook geen ovulatietesten gebruikt.
Ik geef ook geen borstvoeding maar flesvoeding. Morgen ga ik maar even mijn huisarts opbellen. Dank je wel voor je reactie

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Bang opnieuw zwanger te zijn' in het Zwangerschapsforum