Vragen over behandeling psycholoog

5 antwoorden en 26382825x bekeken

Anoniem (Gast) 01-11 om 18:54

Hallo,
Ik ben er pas achtergekomen dat ik zwanger ben. Het was niet gepland maar mijn man en ik zijn er heel blij mee! 
Nu heb ik een afspraak bij de verloskundige staan en kreeg een vragenlijst. Een van de vragen is of ik wel eens behandeld ben door een psycholoog. Dat ben ik inderdaad, ongeveer 3 jaar geleden voor een burn-out en daarna een jaar later nog terug geweest omdat ik wat issues had met name op relatie gebied en veel piekeren. Deze therapie is een jaar geleden gestopt, daarna heb ik mijn man ontmoet.
Hij woont in het buitenland en de bedoeling is dat ik naar hem toe ga emigreren. Onbedoeld ben ik zwanger geraakt voordat we samen kunnen zijn.
Ik weet dat dit geen standaard zwangerschap is en ben bang om de VK te vertellen over de therapie bij de psycholoog uit het verleden. Dadelijk word ik beschouwd als ongeschikt als ouder! Mijn moeder en vriendin zeggen beide dat ik de VK niks hoef te vertellen.
Kan ze dit toch achterhalen ? 
Wie heeft ervaring hier mee?
Overigens gaat het nu supergoed met me.

reageer

Emmy 01-11 om 19:02

Je mag natuurlijk beslissen wat je wel en niet deelt. 
Het kan handig zijn voor vk om te weten zodat zij er op kan letten hoe het met je gaat.

Leonie (Gast) 01-11 om 19:46

Natuurlijk hoef je het niet te vertellen, maar het is wel goed voor de verloskundige om te weten. Niet omdat je dan een ongeschikte ouder bent maar omdat je een hogere kans hebt op een depressie/depressieve gedachten tijdens of na de zwangerschap. Je verloskundige kan dan een beetje extra aandacht voor je hebben om dat te voorkomen. Het is dus uit zorg voor jou, niet om je te veroordelen! 

Saar 01-11 om 19:53

Dit is zeker niet om een oordeel te vellen over jouw geschiktheid als ouder! Het is inderdaad om je te helpen indien je het moeilijk krijgt en voornamelijk signalen te herkennen van een postnatale depressie. Het blijft jouw keuze of je het al dan niet vertelt 

Anoniem (Gast) 01-11 om 22:53

Ik heb het de verloskundige ook verteld. Het was fijn dat ze wist van mijn verleden omdat er in de zwangerschap wel wat twijfels bij me naar boven kwamen of ik niet terug zou kunnen vallen in eerder verdriet dan wel burn out klachten. En ze houden dan ook wel goed in de gaten voor die depressies zoals anderen ook al zeggen. Ik vond het fijn in ieder geval. En ze denken daardoor heus niet dat je een slechte moeder bent, eerder dat je genoeg verantwoordelijkheidsgevoel hebt.

Anoniem (Gast) 02-11 om 18:41

Heel erg bedankt lieve dames voor jullie reacties ????

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Vragen over behandeling psycholoog' in het Zwangerschapsforum