Eerste echo, korter zwanger wat echt niet kan

9 antwoorden en 25456691x bekeken

scottie 23-12 om 07:58

Wat een hoop onzekerheid na onze echo afgelopen dinsdag. Daar was een vruchtje met kloppend hartje (hartje klopte nog niet zo snel) te zien van ongeveer 0,5 cm en ongeveer 6,1 week oud. Op die dag was ik volgens mijn berekening ongeveer 7 weken.
Op 11 november had ik een positieve ovulatietest, op 21 november eerste tuurstreepje. Testen liepen mooi op met uiteindelijk knaltesten.
Gisteren naar een echo bureau geweest omdat ik me zo rot voelde.
Zij gaf weer aan, klein vruchtje maar mooi kloppend hartje en zag verder niks wat zorgelijk was. Mooie regelmatige vruchtzak etc. Ze zei dat het moeilijk te meten was maar kwam op ongeveer 6,3 wk wat inmiddels 7,4 had moeten zijn.
Voel me zo rot. En het is natuurlijk afwachten en niemand kan garantie geven maar ik vraag me af of er nog hoop is..
Heeft iemand hier ervaring mee?

reageer

Beagle 23-12 om 08:23

Scottie wat onzeker! Bij mij klopte destijds de termijn ook niet
 Uiteindelijk met de twaalf weken echo weer vooruit gezet maar dat klopte ook weer niet met mijn eisprong. Maar daar keken ze niet naar zeiden ze bij mij.
Hoop voor je dat het goed groeit! Wanneer heb je de volgende echo?

Anoniem (Gast) 23-12 om 08:54

Als je po ovu test hebt kan het nog 24 tot 48 uur duren voor je ei springt. Ook kan het bevruchte eitje langer rond zwerven voor het zich nestelt. Het kan dus wel. 

Ook kan 1 mm anders meten al een week verschil maken. Ik snap je zorgen. Probeer te ontspannen.

Happy girl (Gast) 23-12 om 08:55

maar kan je niet gewoon een late innesteling gehad hebben?
Je eisprong weet je maar je innesteling toch niet? 

scottie 23-12 om 09:30

Dat zou misschien nog kunnen maar dan heb je toch geen positieve test? Ik had mijn eerste test op 21 november in handen.. weliswaar heel licht maar wel te zien. Daarna liepen ze op tot een knaltest op 13 DPO ofzo..

scottie 23-12 om 09:31

Beagle wat fijn dat t bij jou goed gekomen is! Was jij ook zeker van je zwangerschapsduur zelf? En weet je nog wat het scheelde?

Bibi 23-12 om 09:35

In het begin is het nog heel lastig meten. 1mm kan al veel uitmaken. Bij mijn eerste echo werd ik ook 4 dagen achteruit gezet en bij de echo met 11 weken weer vooruit. Je kunt nooit met zekerheid zeggen of het goed gaat. Ook al was de meting goed geweest kan het alsnog misgaan. Probeer te genieten van het wondertje in je, misschien is er helemaal niks aan de hand. Ik snap je zorgen maar stress is ook niet goed voor de baby. Probeer positief te denken. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de meting een korter termijn aangaf.

Anoniem (Gast) 23-12 om 11:27

Nee dat klopt garantie kan niemand geven maar wil ook geen valse hoop hebben..

Beagle 23-12 om 18:32

Scottie, ik was eerst paar dagen terug gezet,en uiteindelijk een week vooruit.wat ook niet kon kloppen met mijn cyclus want dan kwam ik uit voordat ik ongesteld was die maand. 
Maar rond 6-7 weken is het nog zo lastig meten en een millimeter scheelt zo een dag. Hopelijk krijg je snel een nieuwe echo en is de kleine gegroeid

Poezelieke 16-02 om 15:43

Hej scottie hoe is het afgelopen? Hopelijk positief 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Eerste echo, korter zwanger wat echt niet kan' in het Zwangerschapsforum