Ongerust

16 antwoorden en 24634192x bekeken

Poezelieke 15-02 om 21:17

Hey iedereen
Ik ben nieuw hier op het forum. De reden dat ik hier ben is omdat ik een beetje ongerust ben en mijn verhaal even kwijt wil.
Ik ben deze zomer gestopt met de prikpil. Ik had een afspraak 27juli voor mijn spuitje maar ik heb deze niet meer laten zetten. 
Nu ongeveer 5 a 6 maand later heb ik een test gedaan toen ik 10 dagen over tijd was. Deze was positief. Hoeraaa 
De eerste dag van mijn laatste menstruatie was 18 december.
15 januari had ik ongesteld moeten worden. 
De positieve test deed ik op 25 januari.
14 februari had ik een afspraak voor een eerste echo. Net op valentijn. Een mooiere dag kon ik me niet voorstellen. 
We verwachtte een mooi beeld met een kloppend hartje en al wat vormen. Aangezien ik volgens mijn berekening 8w2d zou zijn. 
De inwendige echo wees uit op 6w2d zonder hartslag. Natuurlijk kon ik even de tranen niet bedwingen. 
De gynaecoloog zei dat ze nog niet kon zeggen of dit goed of slecht is. Nu moet ik 5 dagen later terug om te kijken of er evolutie is... Op 19 februari. 
Ik ben zo bang, er zit toch 2 weken verschil op. Dus dat wil zeggen dat ik bevrucht ben op de dag dat ik mijn menstruatie moest krijgen toch? En kan dat zelfs.. 
Ik weet niet of ik me veel zorgen moet maken maar ik doe dat toch. Heel de tijd ben ik erover aan het Googlen. Ik word gek van de onwetendheid. 
Heeft nog iemand hier ervaring mee gehad?
Hieronder is de echo. Vinden jullie hem er normaal uitzien in verhouding ? 
Bedankt dat ik mijn verhaal hier mag doen en ik hoop van jullie te horen 

reageer

San1989 15-02 om 22:39

Lieve poezelieke, 
Ik zag je reageren op een andere post en vond dat ik even moest reageren. Helaas weet ik het schuitje waar je in zit. Ik was in oktober 7w en bleek 5w te zijn op de echo. Vervolgens een paar dagen laten bloed en een week later doorgezet en helaas een miskraam gehad
Wat ik je echt moet adviseren is volg je eigen gevoel. Dit is echt de enige die jou kan vertellen of het goed komt of juist niet.  die verhalen lezen maakt het nog erger plus bij iedereen is het anders. Zowel goede als slechte verhalen. Ik ben bang dus dat je geen goed nieuws gaat krijgen dinsdag maar ik duim wel voor je dat je bij de uitzonderingen hoort

shootingstar 15-02 om 22:59

Hoi,

Wat een Onzeker verhaal! Ik had eerste echo met 6 weken en 4 dagen en de baby was toen 6 mm dus de grote zou idd daarmee overeenkomen. Met 7 + 4 was de baby 10,5 mm. Dus voor 8 weken is het sowieso te klein. 

Ik hoop op goed nieuws voor je maar snap dat je behoorlijk onzeker bent! 

Succes 

Poezelieke 15-02 om 23:57

Hej San. Mijn gevoel kan me echt niets zeggen. Voel me ook niet echt zwanger. Bijna geen kwaaltjes. Volgens de gyn heeft dit er niets mee te maken. Het kan echt 2 kanten op. Jammer dat het bij jou mis was gegaan. Ik blijf hoop houden zolang er geen bloedverlies is. Ik zal de status zeker updaten hier. Alvast bedankt voor je reactie 



Dag shooting star, bedankt voor je reactie. Ik hoop ook echt dat het goed gaat komen. Hopen dat het een late innesteling was.. 

Anoniem (Gast) 16-02 om 06:24

Aangezien jij pas na 10 dagen hebt getest weet je dus niet of je op je nod al zwanger was. Had je een lichte of donkere streep?

Wat een mazzel dat je gelijk zo regelmatig bent na de prikpil. Er staat 18 maanden voor.

WG (Gast) 16-02 om 07:49

wat een onzekerheid. Kan je zelf een beetje inschatten of je rond de datum van je nod sex hebt gehad? Zo kan je mss al weten of het al dan niet mogelijk is. Ik ben in de zomer ook van 8 weken naar 6 weken gezet omdat er nog niet super veel te zien was op de echo. Ik moest toen ook een week later terugkomen. Maar ik wist al dat dat niet mogelijk was omdat we in die periode geen sex hadden gehad. Ik kreeg een week later dan ook te horen dat het niet gegroeid was. 

shootingstar 16-02 om 08:30

Hoi,

Een late innesteling kan eigenlijk ook niet als je positief getest hebt dan is het al ingenesteld want pas dan geeft het hcg af. Dus als je vanaf 25 jan rekent moet nu nu in ieder geval 7 weken zijn :-( 
Maar nog 3 dagen onzekerheid dan weet je het!
Kwaaltjes zeggen idd helemaal niets, ik heb kn juni een miskraam gehad en daarbij had ik enorm veel meer kwaaltjes dan bij deze zwangerschap! Nu had ik in het begin eigenlijk helemaal niets!

Poezelieke 16-02 om 12:14

Hej anoniem het was meteen een heel duidelijke plus. En ja idd het ging heel vlotjes. 

Wg jammer om te horen dat het bij jou de slechte kant was op gegaan ik heb nogal vaak gemeenschap en hou daar niet echt een agenda van bij. Pff Ik voel me zo radeloos. Zou echt jammer zijn. We kijken er wel naar uit.
Shooting star ik ben nu dan 6w4d dat zijn toch bijna 7w. Ugh... Blijven hopen

lm 16-02 om 13:19

Hoi poezelieke, ik snap je onzekerheid. 
Heb je gewerkt met ovulatietesten? En was je cyclus na het stoppen van de prikpil meteen regelmatig? Wie weet is de maand dat je zwanger was pas de maand dat je eisprong was zoals het hoorde en was die eisprong later dan verwacht. Waardoor je dus automatisch minder lang zwanger bent dan berekend. 

Ik hoop voor je dat alles goed is. Na het verliezen van een kindje met 26 weken weet ik goed hoe het is om een droom te verliezen hoe pril die ook is. Ik duim voor goed nieuws! 

Poezelieke 16-02 om 13:30

@im de laatste keer dat ik ongesteld moest worden zei ik tegen men partner 'ik moet morgen ongesteld worden' en het was een paar uur later al van dat. Dus ik ga er van uit dat ik regelmatig was. Had er pas de laatste keer op gelet. Ik hoop ook gewoon dat alles normaal is en dat het een late innesteling was. Ik heb niet met ovulatietesten gewerkt. We deden gewoon normaal en we zouden wel zien wat er gebeurt. En wauw 26 weken... Ik vind dat zo erg.. 

lm 16-02 om 17:57

Poezelieke dan begrijp ik het een beetje beter. Zelfs met een late innesteling is het krap aan. Een eisprong van een paar dagen later zou het verhaal wat degelijker maken wat ook zeker niet onmogelijk is! 
Jammer genoeg kun je niets anders doen dan afwachten ik hoop zo dat alles goed is! Ik gun het niemand zon verlies. Of het nu 26 weken is of na een positieve test. Een droom is weg. Alleen de nasleep is wat anders. Nu inmiddels al 17 weken zwanger en alles gaat tot nu toe goed. De angst is er natuurlijk nog omdat het geen domme pech bleek te zijn. Ik heb wel gemerkt dat dit forum erg goed helpt. Hopelijk haal jij hier ook je steun

lm 19-02 om 18:37

Hoe ging het vandaag ? Ik hoop dat alles goed was! 

Poezelieke 19-02 om 18:47

Slecht nieuws. Het is gestopt met groeien op 6 weken.. Vrijdag start ik met cytotec. . 

MiniMe 19-02 om 18:52

Wat een naar bericht voor je Poezelieke xx

lm 19-02 om 18:59

Aah nee wat erg poezelieke!  Had toch stiekem gehoopt op beter nieuws. Heel veel sterkte de komende tijd, hopelijk valt het mee met de cytotec. Je weet ons te vinden! 

Poezelieke 19-02 om 18:59

Ja had het graag anders gezien... 

San1989 19-02 om 20:18

Poezelieke! Wat een naar nieuws neem je tijd het te verwerken en praat er vooral over. Misschien een kleine oppepper ik heb maar 1x ms gehad en erna terug zwanger. Ik duim voor je hou ons op de hoogte. X

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ongerust' in het Zwangerschapsforum