Wat voel ik?

12 antwoorden en 24714062x bekeken

GodsChild 16-02 om 20:20

Hallo iedereen

Ik ben volgens berekeningen 4 weken zwanger en kwam erachter op Valentijnsdag(surprise)!

Nu zijn we een paar dagen verder en ik heb wat krampjes, alsof ik ongesteld moet worden..
wie is er bekend met deze krampjes? Moet ik mij nu zorgen maken of is het volkomen normaal?

Liefs x

reageer

kruimel 16-02 om 20:22

Volkomen normaal! Van buiten is nog niks te zien maar van binnen gebeurt er des te meer.. Je baarmoeder rekt zich op, en dat voel je.

Gefeliciteerd

GodsChild 16-02 om 20:27

Kruimel, 

Jij ook van harte gefeliciteerd . Bedankt voor je berichtje want ik was al wat ongerust. 
Jij bent nu 35 weken zie ik op je foto? Met hoeveel weken of kwalen(hihi) ben jij toen naar de huisarts gegaan?
Ik heb de berekeningen via sites gedaan(stom misschien) maar volgens allen ben ik 4 weken, ik zou graag het precieze willen weten. Zal ik nog even wachten of toch gaan voor een CB-tje?

kruimel 16-02 om 20:57

Klopt, 35weken van mijn 3e kindje

Ik ben zwanger geraakt met medicatie dus ik wist exact hoe ver ik was. Ik heb dan ook meteen na de positieve test (3w5d) de verloskundige gebeld voor een echo..

Woon je in Nederland? Dan kun jij dat ook doen. Zoek een verloskundige in je buurt die je aanspreekt en bel voor een intake/echo. Ze gaan dan nog uit van de eerste dag van je laatste menstruatie maar zullen dat eventueel bijstellen als je op de echo verder of minder ver blijkt te zijn. 

Met een Clear Blue kom je niet verder, die geeft ook alleen maar een indicatie, als je die nu zou doen zou ie “2-3 weken” (dat moet je +2 doen) dus 4-5weken zwanger aangeven.

GodsChild 16-02 om 21:16

Wat leuk! 3e kindje al . Gezegende mama en papa zijn jullie. 
Oh, is dat zo? Ik woon in Nl maar dat wat jij zegt wist ik niet. Dit wordt onze 1e kindje .Dat ga ik zeker even uitzoeken. Scheelt me dan een afspraakje bij de huisarts. 
Mag ik vragen(mits je het nog weet hoor) wat jij voelde in het begin van je zwangerschap? Toen ik er 2 dagen geleden achterkwam, wist ik ff niet hoe ik het hebben moet. Ben nu wel iets rustiger maar er gaat nog steeds van alles door me heen en krijg het niet zo goed geregeld. Dan zou je zeggen 'je hebt nog 9 mndn' maar voor je het weet is het zo ver. Waar ben jij toen begonnen bij je eerste wonder?

Liefs x

San1989 16-02 om 21:39

Gods child maak je over krampjes aub niet druk hoort er echt bij! Ook steekjes, gevoelige borsten, opgeblazen gevoel ect. Vanaf 5 a 6 weken kreeg ik de misselijkheid erbij ik loop via de gyn dus via het ziekenhuis. Maar wat kruimeltje zegt is precies zo tevens weten ze met de termijnecho van 12weken pas je precieze uitgerekende datum omdat elk kindje zich tot de 12 weken verschillend in tempo kan ontwikkelen 

kruimel 16-02 om 21:40

Er komt een hoop op je af zo de eerste tijd! 
Ik had bij onze 1e alleen maar heel veel buikpijn. De krampen die je hebt als je ongesteld moet worden  verder geen klachten, die kwamen pas vanaf week of 6/7 (overgeven, vermoeidheid). Alles was doodeng en elke dag dacht ik wel 100x dat het mis ging.
Verder kun je die eerste weken niet meer doen.. begin met een zoeken naar een leuke verloskundige op internet.. neem contact met hen op en meer dan wachten op de eerste echo kun je niet doen. Ja, uitaraard letten op wat je eet en drinkt en ik slikte al multivitaminen voor zwangeren, dus als je dat niet doet zou ik daar wel mee beginnen (of in ieder geval met foliumzuur).

kruimel 16-02 om 21:46

Ohja en ga naar de hema ofzo voor een schattig mini rompertje  die had ik bij elke kind op mijn nachtkastje liggen en je smélt elke keer weer als je die er zo elke dag een keer bijpakt, haha! 

GodsChild 21-02 om 20:13

Ola Kruimel en San1989, 

Sorry voor mijn late reactie. Laatste paar dagen zijn wat druk en hectisch hier en kwam dan zwaar vermoeid thuis. Bedankt voor jullie reacties. Inmiddels zijn we een weekje verder en heb ik naast het ..alles in mijn mond willen proppen, moe zijn en last van de boobies, nergens last van. Zelf niet meer van krampjes. Is dat normaal? Ik ben, zoals Kruimel zei, naar een verloskundige gegaan die ik via het internet heb gevonden. Hele lieve, kleine en spontane dame. Heb mij netjes ingeschreven en de eerste echo is op 12 maart. Spannend!  . Ook heb ik het op werk verteld. Ook daar reageerde de leidinggevende op een leuke manier. Hoop alleen dat hij nu ook wat meer rekening met me gaat houden. Ik werk in de horeca als kok, maar naast het koken heb ik ook andere (****)klusjes die ik moet doen maar met de weken te zwaar voor me zullen zijn. Maar we gaan het meemaken. Wat mij trouwens ook wel opviel, mn ontlasting is nu al anders(sorry, i know, nasty!) ik ben lactose patientje maar ik kan nu gewoon normale koemelk verdragen zonder daar enig klacht van te ervaren die ik hiervoor wel ervoer. Maakt mij verder niet uit hoor, melk is lekker en gezond.

Hoe gaat het verder met jullie?

Liefs X

San1989 25-02 om 21:17

Godschild helemaal vergeten te reageren foei! Haha hier gaat alles goed. Ik ga 12maart ook maar dan voor echo 3 (11w+5d) spannend verder begint me buik wel erg te trekken nu haha en de krampjes nog steeds. Maar alle symptomen wisselen. Zo was ik 1 dag super beroerd en verder dagen viel het mee. hoe is het nu verder met je? Begin je je al wat meer zwanger te voelen

FiFi 12-03 om 15:27

Hey Dames! 
Ik heb gisteren ook positief getest! Ben vandaag 3+5 weken en heb ook al enkele dagen krampen alsof ik ongesteld moet worden. Maar nog geen bloed te zien en 3 positieve testen zeggen dus iets anders
Gisteren heb ik bloed laten nemen en deze ochtend kreeg ik de bevestiging dat ik inderdaad zwanger ben . Ik heb vandaag naar de gyneacoloog gebeld en mag 8 april gaan voor een eerste echo. Ben dan 7+4 weken (volgens mijn berekening). 
Ik heb meteen ook gevraagd of deze krampen normaal zijn, en ze stelde mij meteen gerust dat dit volkomen normaal is! Zolang er geen bloed is moet ik mij absoluut geen zorgen maken! 

Fifi xx 

San1989 12-03 om 20:06

Fifi ooooh wat een goed nieuws meis. Gefeliciteeeerd het is je gegunddd 

FiFi 12-03 om 22:00

Dankjewel 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wat voel ik?' in het Zwangerschapsforum