Hematoom naast vruchtzak

1 antwoord en 24312823x bekeken

Meyli 15-03 om 14:25

Hoi Dames,

Ik ben momenteel 5 weken in verwachting door eerdere miskramen heb ik al een echo gehad. Hierop was een mooie zwangerschapsring te zien inc dooierzak. Alleen zat er naast de vruchtzak een hematoom( bloedklonter). Ik moet nu over 2 weken terug komen om te kijken hoe het er dan uit ziet en of het hartje dan klopt.

Ik merk dat dit me erg onzeker maakt en ben benieuwd of er vrouwen zijn die dit ook hebben gehad en wat de ervaring en uitkomst hier van was.

reageer

DD 15-03 om 16:01

Hoi Carissa,
Ik zag heel toevallig jou onderwerp. Ik ben momenteel 10 weken zwanger. Ik had vanaf week 5 bloedverlies, daarmee ook meteen een echo gekregen aangezien we ook al de nodigde moeilijkheden gehad hebben in vorige zwangerschappen. Daarop was ook een mooie ring te zien. Alles zag er goed uit. Na enkele dagen had ik een nog grotere bloeding dus terug naar gynea, toen zag ze ook een hematoom. Ik moet zeggen ik heb mij er dood ongerust om gemaakt want met momenten liep het bloed er letterlijk uit.. ondertussen 10 weken. Hematoom is gestold, nu heb ik soms nog wat bruinverlies. Mijn gynea zegt dat als je 12 weken bent je vruchtzak zo groot is dat er geen plaats meer is voor hematoom dus dat dit gewoon ‘verbrijzeld’ word. Mijn kleintje doet het goed. 
Hopelijk kan ik je hiermee een hart onder de riem steken en mag het bij jou ook allemaal goed verlopen. 
Ik was heel bang aangezien bloedverlies wel zorgt dat je baarmoedermond week word waardoor moest bloedklonter naar buiten komen het kan zijn dat heel de boel meegetrokken word.
Ik zal heel erg voor je duimen en hopen dat je binnen enkele weken kan staan waar ik sta. 
Als ik je nog ergens mee kan helpen laat maar weten, of als je even gerustgesteld wil worden geef maar seintje! 
En gouden raad: Luister naar je lichaaam!!! Bij mij ging bloedverlies gepaard met krampen op bepaalde momenten, neem aub genoeg rust! Ik ben thuis gezet tot 12 weken zwangerschap. 
Liefs DD 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Hematoom naast vruchtzak' in het Zwangerschapsforum