Vroege echo

7 antwoorden en 24125539x bekeken

Niki 03-04 om 17:00

Hey,

Ik ben momenteel 6+1 zwanger. Ik had een vroege echo omv ons verleden. Ons zoontje is overleden aan chd (gaatje in het middenrif) en ikzelf heb zwangerschapsvergiftiging en hartfalen gehad. Omdat ik niet zeker was van het aantal weken ben ik nu achteraf bekeken de eerste keer op 4+3 geweest, 2e keer op 4+6, 3e keer op 5+2 en 4e keer op 5+6. Mijn gynaecoloog van Geel zegt dat ik 100 % zeker een miskraam ga krijgen. Zij zegt dit al vanaf de eerste echo. In UZ Leuven zegt de professor dat er momenteel niks verontrustend te zien is. Er was op eerste echo een klein vruchtzakje te zien met vocht rond, 2e echo nog steeds hetzelfde, vruchtzakje was ook niet ingenesteld. 3e keer was het vruchtzakje gegroeid en was er een dooierzakje te zien en het vocht was weg. 4e echo was het vruchtzakje niet goed gegroeid maar wel een beetje en het dooierzakje was ook gegroeid. Wel geen vruchtje te zien. In Geel zeggen ze van morgen pilletjes op te starten voor miskraam op te wekken. In Leuven zeggen ze van niets te doen en volgende week woensdag terug te komen omdat er niks mis is en dat er pas vanaf volgende week een vruchtje en hartje te zien moet zijn. Ik ga uiteraard  afwachten en ik hoop dat alles goed mag komen en dat ik idd een veel te vroege echo gehad heb. Heeft er hier iemand ervaring mee? Vanaf wanneer was bij jullie het vruchtje te zien?

reageer

Meyli 07-04 om 19:02

wat onwijs onzeker! Ik zal nog geen tabletjes nemen en nog 1 a 2 weken wachten als dan het hartje niet klopt weet je zeker dat het niet goed is.
De kans is ook groot dat als het hartje niet gaat kloppen je lichaam alles zelf in gang zet. 

Ik duim voor je!

Falca 08-04 om 10:19

Stomme vraag misschien maar waarom zit je bij 2 verschillende artsen voor je zwangerschap? En waarom hebben die niet onderling contact gehad?  Nu heb je 2 verschillende uitslagen en beleid, ik zou daar zelf gek van worden. Met een second opinion hebben artsen toch normaal gesproken contact over hun visie en beleid en zal uiteindelijk in overleg met de patient voor een beleid gekozen gaan worden. Zoals het nu opgeschreven is lijkt het alsof de artsen niet van elkaar weten. 

FiFi 08-04 om 10:31

Hey Niki, 

Dit was mijn echo met 5 weken en 4 dagen. Ook nog geen hartje te zien. Daarvoor was het nog een paar dagen te vroeg. 

Anne 08-04 om 11:52

Wanneer had je je eerste positieve test in handen? Want met 4 weken een echo maken is wel echt extreem vroeg en zegt helaas nog niet zoveel. Het is nog zo mini dan!

Puck 08-04 om 12:47

Ik zou in jouw geval even afwachten. Ook als het niet goed is, moet je daar eerst ook zelf van overtuigd zijn. Het kan volgens mij geen kwaad als het nog even blijft zitten, toch? 
Maar ik ben ook wel benieuwd hoe het nu met die twee artsen zit.

Niki 08-04 om 15:59

Ik ben normaal in opvolging in UZ Leuven bij professor Van Calsteren. Maar omdat zij niet onmiddellijk een plaatsje vrij kon maken had de casemanager van UZ Leuven aangeraden om hier al een eerste echo te laten maken. Ik vond het eerst ook wat te vroeg omdat ik snel ongerust ben en mezelf niet onnodig ongerust wou maken, maar omv mijn langere cyclus wisten we niet juist hoe ver ik zwanger was. En dus raadde de casemanager mij aan om toch al een eerste echo te laten nemen en hcg te laten controleren. Ik weet ook niet waarom de artsen onderling niet communiceren. Ondertussen ga ik enkel nog naar uz Leuven maar het ziet er niet zo goed uit. Woensdag weten we het met zekerheid. Als het hartje dan niet klopt, is er geen hoop meer. ???? 

Anne 08-04 om 17:54

Daar durf ik geen antwoord op te geven, dan ben je 6+3. Bij mij klopte het hartje toen wel maar het vruchtje was echt mini. Als de zwangerschap nog steeds te klein voor de duur lijkt zou ik zeggen ja. Maar als het groot genoeg is maar nog geen hartje of maar paar dagen verschil zou ik toch afwachten. Toen met 6+4 was er eerst alleen een vruchtzak te zien en met even zoeken een klein erwtje met een hartje maar echt mini

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Vroege echo' in het Zwangerschapsforum