Bloed verlies

6 antwoorden en 23605665x bekeken

Ik (Gast) 17-05 om 09:07

Hoo dames,

Al enige tijd lees ik mee. Ik ben 9 wkn en 3 dgn zwanger van ons 3e kindje.
In week 6/7 iets bloed verlies gehad, week 7/8 weer. Alleen met afvegen daarna niets. Heerlijk op vakantie geweest en we komen terug zondag bloeding helderrood leek wel het begin van de menstruatie. Maandag een echo niets aan de hand. 9 wkn zwanger alles was goed. Advies na de huisarts om even de baarmoedermond te laten na kijken. 
Dinsdag gedaan baarmoedermond was geirriteerd (ik verloor nog steeds bloed) uitstrijkje gemaakt. En door gestuurd na de gyn misschien kon die meer zien.
Gisteren na de gyn geweest. Bloed was gestopt. Alles was perfect. Geen hematoom te zien, goed gegroeit bewoog lekker hartslag etc. Geen oorzaak gevonden helaas. Vermoedelijk toch een gevoelige baarmoedermond. Advies even niet tillen enzo.
Gister rond 20 uur hoppa weer een bloeding. Nu nog steeds weer helderrood bloedverlies. Word er gek van! Zo is het niet genieten. Wanneer houd dit op. Dit maakt me onzeker. Etc etc. Ik zoek geen verhalen waarbij het wel of niet goed is gegaan. Feit blijft bloed hoort niet en ik zie het als 50/50. Ik wil gewoon graag me hart even luchten. Net nu we het wilde gaan vertellen blijft dit gedoe. 
En om nu weer een echo te vragen vind ik ook overdreven. 

reageer

Jenire 17-05 om 09:27

Volgens de NVOG (Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie) lijdt bloedverlies in het 1ste trimester maar in 50% tot een miskraam.

Wat betekent vaginaal bloedverlies in het begin van de zwangerschap? 
Bloedverlies in de eerste maanden van de zwangerschap kan diverse oorzaken hebben. Veelal is het bloedverlies onschuldig en stopt vanzelf. In de helft van het bloedverlies in de eerste maanden van de zwangerschap is er sprake van een miskraam. Dit gaat meestal gepaard met menstruatieachtige of weeënachtige pijn. 

Als het met de baby allemaal goed gaat, hoor jij waarschijnlijk bij de 50% die wel bloedverlies heeft, maar geen miskraam.

Stef 17-05 om 10:32

Hoi, ik heb net hetzelfde gehad... tot 16 weken! Word je wel gewoon op den duur 

Ik (Gast) 17-05 om 10:38

Dank je jenire zo had ik het niet bekeken.
Stef ook echt veel bloed verlies hoe heb je dat gered zonder gek te worden? 

sweet 17-05 om 13:14

Ik heb het ook gehad tot 15 weken ongeveer net als Stef. Ook door gynaecoloog onderzocht. In week 14 kwam er een verwaarloosde blaasontsteking uit, weet niet of al mijn bloedverlies daar vandaan kwam, maar misschien toch een idee om te laten testen? Ik heb vaak blaasontsteking en wordt er altijd ziek van, en toen had ik dus niks gemerkt.
Ik snap je hoor, werd er ook gek en moedeloos van !

Ik (Gast) 17-05 om 13:26

Dank je sweet.
Het was idd fijn geweest een oorzaak te hebben ipv dit nu. Maar fijn dat het dus schijnbaar wel een keer stopt. Ik blijf ook positief hoor anders heb je geen leven. Maar het js echt niet leuk. Ergens hou je er dan toch rekening mee dat het we fout kan zijn.
Ik zei al tegen mijn man ik ga wel zn angelsound ding halen ofzo als het eenmaal zover is dat je thuis het hartje kan horen. Dan kan je iig even checken of de kleine nog leeft. Wellicht maak je je zelf dan ook gek. Ik weet niet goed wat te doen. Hoop dat het bloed weer snel stopt.

sweet 18-05 om 19:38

Dat snap ik heel goed, ik belde dan wel altijd voor een extra echo als het me echt te veel werd, ik heb voor mijn dochter 2 miskramen gehad, dus ze begrepen het wel. Maar toch heb ik daar ook wel eens laten vallen dat ik hoopte dat ze me geen zeur en aansteller vonden. Maar ze reageerde allemaal altijd heel lief. 
Heb toen ook gezegd dat ik een angel sound wilde kopen, maar dat werd bij mij afgeraden. Ze weten niet of het kindje daar gestresst van kan raken enzo, ze zeiden dat ze liever hadden dat ik dan gewoon langs kwam. Dus ik zou het anders toch even aan de verloskundige vragen. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Bloed verlies' in het Zwangerschapsforum