Opwekken miskraam

2 antwoorden en 23568140x bekeken

Fleur (Gast) 21-05 om 09:35

Hey allemaal. Ik zou momenteel 10 weken zwanger zijn, mocht het niet zijn dan ons kindje gestopt is met groeien op 6 weken. Van in het begin had ik het gevoel dat er iets mis was. Er waren geen zwangerschapskwaaltjes. Ik vergat op sommige momenten gewoon dat ik zwanger was aangezien er niets was dat dit aantoonde (op de zwangerschapstesten en de bloedanalyse na). Omdat ik niet voor het eerst wou vernemen bij de gynaecoloog dat er iets mis was, heb ik bij het maken van de afspraak een week van de werkelijke termijn afgetrokken. Donderdagavond startte het bloedverlies (geen krampen) en de volgende maandag had ik uiteindelijk de uitslag. 
Geen hartactiviteit maar we hebben toch nog een mooie foto van onze kleine prot.
Nu had ik de keuze tussen nog een weekje afwachten en het nemen van de tabletten die de baarmoedersamentrekkingen stimuleren. Curettage heb ik onmiddelijk geweigerd en dat vermeed de gynae ook het liefst. Ik heb nu wel spijt dat ik de tabletten heb geweigerd. Ik denk dat het nog een dagje nodig had om te bezinken dat het er echt niet meer is. Maandag is mijn volgende afspraak en het liefst van al hoor ik nu dat alles schoon en leeg is.
Kent er soms iemand andere manieren om dit op te wekken en dat hier positieve ervaringen mee heeft?

reageer

Suus (Gast) 07-06 om 10:45

Er is niets wat je zelf kan doen om het op te wekken. Zodra je lijf door heeft dat het niet meer goed is, zal het aan de slag gaan om het vruchtje uit te drijven.

Gemiddeld genomen duurt dat 2 tot 2,5 week. Mijn eigen ervaring daarmee is dat steeds anders is. De eerste keer duurde het bij mij 5 dagen. De tweede keer was het weg na 4,5 week na 2 keer de pillen.
De pillen geven geen garantie dat het dan wel lukt. Bij ongeveer 60% van de. vrouwen werkt het.
Curretage zou ik proberen te vermijden als je nog een kinderwens hebt.

Veel sterkte

pau 07-06 om 13:00

Ten eerste wil ik je veel sterkte toewensen de komende tijd.

Ik heb destijds ook gewacht met de overtuiging, het kwam er vanzelf, het zal ook vanzelf weggaan. Maar dat gebeurde niet. Uiteindelijk de pillen gebruikt. De miskraam kwam op gang, het kindje kwam er intact uit (10 weken). Maar mijn baarmoeder bleek niet schoon. Ik bleef vloeien. Daarom ben ik opgenomen in het ziekenhuis juist omdat ik nog een kinderwens had. Ik wilde die curretage absoluut niet, ik heb zelfs de ochtend van de operatie nog gezegd dat ik niet meer wilde. Achteraf bleek de curretage mee te vallen en mijn baarmoeder echt schoon en klaar voor het meisje dat net haar fruithapje op heeft.

Nogmaals, veel sterkte.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Opwekken miskraam' in het Zwangerschapsforum