8 weken zwanger, kleine vruchtzakje?

6 antwoorden en 23314978x bekeken

Hipsterhappy 27-05 om 15:35

Hoi allemaal
Vorige week voor het eerst op consultatie bij de gynae geweest en bevestigd dat ik zwanger ben. We waren in we wolken! Ik ben 8 weken ver, foetus meet 1,67 cm, goed hartje te horen. Wanneer ik mijn echo vergelijk met anderen merkte ik op dat het vruchtzakje errond enorm klein is. Herkennen jullie dit? Iemand wees me erop en sindsdien ben ik best ongerust, ook al heeft de gyn hier niets over gezegd.

Alvast bedankt, groetjes.



reageer

stéfanie 31-05 om 12:59

Inderdaad mij lijkt het ook vrij klein maar als de gynaecoloog er niets over gezegd heeft zou ik me geen zorgen maken. Indien je echt ongerust bent zou ik als ik jou was eens eventjes bellen zodat ze je gerust kan stellen. 

Fijne zwangerschap gewenst en succes ! 

Anne 31-05 om 13:16

Inwendige of uitwendige echo? Hij lijkt op de foto mss wat klein (wat misschien niet eens slecht hoeft te zijn) maar het is een momentopname natuurlijk. Afhankelijk van hoe je baarmoeder ligt en de kleine genesteld is hoe goed je het kan zien. Misschien zwom die net bovenaan? Bij mij heb ik rond de 10 weken met een echo dat ik me rot schrok en dacht dat de vruchtzak leeg was, na even zoeken lag de kleine gewoon helemaal onderin te spelen als je echt twijfelt kun je even bellen, voor je eigen rust. Belangrijkste is dat de kleine op schema loopt en er een hartje is/gaat zijn. Als de gyn positief was zou ik er toch lekker van genieten dat er een kleintje zit en het goed lijkt te doen

Shir 31-05 om 13:54

Ik zou me geen zorgen maken hoor. Kan gewoon zijn van de manier waarop dat apparaatje op je buik staat. Als ze hem toevallig iets anders houdt zou je in een keer iets veel groters kunnen zien. 

Als er iets was had de gynaecoloog het wel gezegd. Dus geen zorgen maken en lekker genieten!

Hipsterhappy 31-05 om 15:15

@Anne het was een inwendige echo, misschien vandaar dat het meer een doorsnede van het kindje is dat ik op de foto zie?

Bedankt voor jullie reacties allemaal . Ondertussen 9 weekjes en voel me al een stuk geruster.

nab (Gast) 02-06 om 10:31

Hi, ik heb het ook voor op 7 weken. bij mij is er precies nog meer ruimte.. Is er een week later meer vruchtwater bijgekomen? Mijn arts zei dat er weinig vruchtwater is..
Veel succes met jouw zwangerschap.

Wondertje (Gast) 24-02 om 19:53

Dag hipsterhappy,
Ik ben 8 weken en 2 dagen zwanger. 
Heb sinds eergisteren bloed verlies en heb eergisteren , gisteren en vandaag naar 3 verschillende gynaecoloogs geweest... gek? Ja idd maar het is mijn 1ste kindje en weet niet zo goed wat er al zal gebeuren... eergisteren ben ik naar een gynaecoloog geweest omdat mijn gynaecoloog niet bereikbaar was toen en die vrouw zei niet veel maar alles was in orde , hartje klopt , baby aanwezig,... gisteren was ik nog altijd aan het bloeden en met dat die gynaecoloog niets zei ben ik naar mijn eigen gynaecoloog geweest... mijn gynaecoloog zei dat ik niet meer mag ga werken, dat ik moet rusten , niet ga wandelen en moet een pilletje inbrengen... de volgende dag in de ochtend was mijn bloed gestopt en ben ik dan naar de winkel geweest mss 3min van huis... en toen ik thuis kwam begon het weer te bloeden... ik was weer in paniek en mijn gynaecoloog was dan nog niet aanwezig... dus hup weer een ander gynaecoloog... en  die gynaecoloog heeft gezegd dat alles perfect is , hartje klopt , baby groeit ,... maar hij zei dat het vruchtzakje iets te klein is voor de baby naar zijn goesting... volgende week moet ik terug gaan voor te kijken... ik ben beetje bang om het te verliezen  
Hoe is het verlopen bij u ?
Groetjes 

Je kunt reageren op dit onderwerp '8 weken zwanger, kleine vruchtzakje?' in het Zwangerschapsforum