Zijn er mensen met een te hoge bmi?

7 antwoorden en 23143365x bekeken

Wondertje2020 30-06 om 15:02

Hallo,
Ik was bezig met afvallen toen ik zwanger bleek.
Nu heb ik evengoed nog een te hoge bmi (42).
En ga ik over 2 weken ook verder bij de gynecoloog.
Mijn vraag is, zijn er meerdere vrouwen die nu zwanger zijn of geweest zijn met een te hoge bmi?
En hoe is dit toen gegaan bij jullie??
Ik probeer natuurlijk op te letten nog steeds en tot nu toe ben ik niks aangekomen maar ik lees zo’n heftige verhalen op internet dat het me erg bang maakt.

reageer

Anoniem (Gast) 30-06 om 21:08

Een BMI van 42 is echt serieus! Ik weet niet direct wat dit voor een zwangerschap betekent, maar voor jezelf is het echt goed dat je begonnen was met afvallen. Schakel professionele hulp in, dit kun je beter niet alleen oplossen lieverd! 

proud_mommy 30-06 om 21:34

Ik ben zwanger geworden met een bmi van 44.2. Ik ben bevallen van een gezond kindje. 
Ik ben gelijk na de bevalling begonnen met diëten. Ik heb nu een bmi van 36. Ik ben zwanger van de tweede. Na de bevalling ga ik weer op dieet voor een gezonde bmi. Ik Let wel extra op mijn voeding. Ik ben bij beide zwangerschappen niets bijgekomen. Ik ben momenteel wel 12 weken zwanger, bijna 13. Gewoon gezond blijven eten en veel bewegen. Ik heb tot de dag voor mijn bevalling gewandeld.

Anne 30-06 om 22:48

Ook maar eens opgezocht, dat ik iets te zwaar was wist ik wel maar klinkt toch niet leuk. Niet zo hoog als jou, maar belangrijkste is goede voorlichting en begeleiding en zorgen dat je tot een goed einde komt. Bij mij betekende het alleen een Suikertest uit laten voeren. Maar zit zelf net over BMI 30, dus hoger heb ik geen idee. Wel gefeliciteerd met jullie zwangerschap en hopelijk betekend het ook niks extra's voor je heb mezelf ook voorgenomen na die tijd toch weer af te gaan vallen. We gaan het zien in de toekomst

Shir 30-06 om 23:16

Hier ook een te hoge BMI, volgens mij rond de 31 ofzo. Ik kreeg een suikertest bij 24 en 32 weken vorige zwangerschap. Deze zwangerschap krijg ik die weer. Een op dieet tijdens je zwangerschap is echt niet goed. Gewoon lekker gezond en gevarieerd eten. Ik denk dat je bij een BMI van 42 door de gynaecoloog wel een doorverwijzing krijgt naar een diëtiste die je kan helpen aan een gezond voedingsschema. 

An1990 (Gast) 01-07 om 22:10

Hallo,

Ook ik had een heel hoog BMI toen ik zwanger werd (bmi 38). 

Dit zorgde ervoor dat de gynaecoloog geen goede echo's kon maken. Soms lukte het wel, maar vaak ontbraken toch de details waardoor ze niet met zekerheid kon zeggen of ons kindje in orde was. 
Maar ik heb geen complicaties gehad. Suikertest was goed, mijn bloeddruk ook,...
Ik ben 9 maanden misselijk geweest dus tegen einde zwangerschap was ik maar 3 kg bij. 
Ongeveer een week na de bevalling woog ik 10 kg minder dan voor de zwangerschap haha. 
Ik wens je alleszins een fijne zwangerschap toe


proud_mommy 01-07 om 22:22

Mijn suiker was inderdaad ook goed. Ik was niks bijgekomen, en na de bevalling 10 kilo eraf. Daarna weer 20 kilo eraf.

Tina_X 02-07 om 15:16

Ik heb een bmi van 27. Gisteren naar de gyneacoloog geweest en die heeft er niets van gezegd eigenlijk.


Ik ben de laatste 6 maanden 10 kilo bijgekomen. We zijn aan het bouwen en daarom tijdelijk bij mijn schoonouders gaan wonen (nog tot begin augustus) en zij koken veel euhm... vettiger dan ik gewend ben. Ze verwennen ons ook bijna dagelijks: ijsjes, pannenkoeken als ontbijt, kant-en-klaar maaltijden... heel lekker, maar ja... niet goed voor de kilo's. Ik ben natuurlijk wel diegene die geen "neen" zegt en het altijd in mijn mond steekt. Hoe dan ook ga ik er van uit dat we weer "gewoon" zullen eten vanaf augustus en er vanzelf wel terug wat zal afgaan. Ik kan dan ook weer op m'n spinningfiets (staat nu gestockeerd). 

Ik heb wel een hoge bloeddruk, maar dat was ook zo toen mijn bmi oké was. Moet goed worden opgevolgd i.v.m. zwangerschapsvergiftiging.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zijn er mensen met een te hoge bmi?' in het Zwangerschapsforum