7 wk zwanger

5 antwoorden en 22831750x bekeken

Roos1234 27-07 om 20:30

Hallo lieve allemaal,

Ik moet dit even van mij afschrijven. Ik hoop op geen veroordelingen maar op ervaringen en eventuele steun.

Momenteel ben ik 7 weken zwanger, en nu typ ik dit met tranen maar nog niet een gelukkig moment ervaart.
Het begon toen ik met 6 weken misselijk werd. 
Ik heb een angststoornis en zodra ik misselijk wordt schakel mijn lichaam in op overleving modus en ben ik constant in paniek.
Ik voel me de hele dag misselijk en heb een onbehagelijk gevoel.  Ik ben mezelf niet, alles voelt onveilig.
Ik wordt gek bij het idee dat ik me zo nog maanden ( tot 16 weken voelt)
Herken iemand dit? Zo Ja, wat hielp je? Of hoelang duurde het? 

Lieve groetjes een zwangere paniko.

reageer

Babytje4 28-07 om 11:56

Hey je moet zeker niet paniekeren het hoort erbij en het zal miesschien niet heel land duren. Hier werd ik misselijk vanaf 8weken tot 15 weken ongeveer. En zeg je dat het voor een goede doel is het is voor u kindje dat je ziek ben. En bij mij gaf het ook een gerust gevoel ik voelde mij meer zwanger ook is het niet aangenaam om over te geven of slecht zijn maar over paar maanden als je u baby in u armen ga hebben zal je het allemaal vlug vergeten. Ik ben nu bijna 22 weken nu niet meer misselijk maar veel last van hartklopping,adem te kort en moe maar als ik mijn jongentje voelt bewegen is dzt allemaal vergeten nog een beetje geduld meid je zal zien dat het snel voorbij ga die weken. 

Anoniem (Gast) 28-07 om 12:48

Beste Roos, 
Er gebeurt altijd veel in een vrouwenlichaam als je zwanger bent, maar ook emotioneel gebeurt er veel. Als je een angststoornis hebt kunnen deze lichamelijke en emotionele reacties je angst vergroten, zoals je ook al aangeeft.  Het kan helpen om hierover te praten met een deskundige op dit gebied of als dat in je woonplaats niet aanwezig is met een POH-GGZ bij je huisarts. Die kan dan met je mee denken. Het kont vaker voor, dus schaam je er niet voor. En praat erover. Dat helpt echt! Ik weet niet waar je woont, maar als je in de buurt van Haarlem, Hoofddorp, Amsterdam of Amstelveen woont kan je gratis 1 tot 3 gesprekken krijgen bij MamaKits om samen te kijken wat je nodig hebt om je beter te doen voelen.
Sterkte en succes met je vervolgstappen,
Madeleine de Vilder 

Roos1234 28-07 om 13:52

Amelie,

Bedankt voor jouw reactie! Jaa het besef dat dit voor een kindje is heb ik nog niet. Hebb nog geen echo gehad dus. Voel me alleen maar ziek zonder reden voelt t voor mij... ik ben al eens zwanger geweest en toen ging het ook weg rond 15/16 weken. Maar voor mij gevoel duurt dat nog jaren mocht ik dat punt bereiken wat weer voor paniek zorgt.

@madeleide,

Ik heb tegen mijn verloskundige gezegd en die dacht heel lief mee en had medicatie gekregen alleen die helpen niet super helaas.
En gesprekken vind ik eng, want straks wantrouwen ze mij, of denken ze dat ik geen goede moeder ben of dat ik niet goed kan nadenken..

Liefs Roos

Karatekid 30-07 om 22:39

Hoi Roos,
Ik heb emetofobie, een fobie voor overgeven. Als ik misselijk ben raak ik totaal in paniek. Het beheerst mijn hele leven en ik heb er therapie voor gehad maar het heeft niet genoeg geholpen. Ik heb inmiddels twee kindjes en was tijdens de zwangerschappen ook vreselijk bang. Bij de eerste was ik ook misselijk. Dat begon al voor de NOD, toen ik nog niet wist dat ik zwanger was. En stopte met ongeveer 12 weken. Ik had een hele Eerste Hulp Bij Misselijk Doos samengesteld en dat heeft me er doorheen geholpen. Daarin zaten Sea Bands (te krijgen bij ANWB), gembersnoepjes, pepermunt-thee, pillen van de huisarts (weet ff naam niet meer maar kan ik wel opzoeken als je wilt), kauwgums en lollies. Ik ging nergens heen zonder mn doosje! Heb gelukkig niet hoeven overgeven.

Ik had meteen bij de 1e afspraak bij de VK aangegeven dat ik deze fobie heb en dat vonden ze echt niet raar hoor. Ik wilde juist dat ze het wisten en me ten alle tijden konden helpen. Vooral omdat veel vrouwen tijdens de bevalling ook overgeven of misselijk zijn, dat kon ik echt niet aan. Dus had vantevoren al met de VK en gyn besproken dat zodra mn weeen begonnen ik meteen een infuusje kreeg met anti-braakmiddel erin. Dat stelde me enorm gerust en zo heb ik de bevalling uiteindelijk ook als heel prettig ervaren. 

Hoop dat je er wat aan hebt en bij sommige zakt de misselijkheid al na week 7 dus wie weet valt t mee..

Anne 31-07 om 08:57

Hey! Wou toch even reageren nog, wat lastig dat je het zo ervaart. Ik herken iets in jouw verhaal, en wou zeggen dat de poh GGZ echt geen kwaad kan. Ik ben daar geweest voor en tijdens het begin van mijn zwangerschap en voor mij voelde het gewoon goed daar even mijn hart te luchten. Was daar vanwege depressieve/angstige klachten (lang verhaal) maar iig werd het erger na mijn miskraam in september. Toen er heen geweest. Ze heeft geheimhoudingsplicht, ze wou me op een gegeven moment wel doorsturen naar de pop-poli vanwege mogelijk angststoornis, maar het is mss ook wel in de naam, dat durfde ik ook niet.. ik heb besloten toen bij de poh te blijven, na een tijdje beterde het en moet zeggen het is nu een stuk beter. Momenteel niet bij de poh. Ik durfde niet doorverwezen te worden omdat ik bang was niet serieus genomen te worden, soms lees ik verhalen dat bv klachten of symptomen bij de baby tijdens voor na de bevalling anders bekeken werden want moeder is psychisch belast dus daar zal het in zitten (ik weet dat dit niet hoeft te gebeuren, maar ik zie het als een mogelijkheid). Daarom heb ik destijds besloten dus niet doorverwezen te worden naar de pop-poli, en uiteindelijk is het ook niet nodig geweest gelukkig. De poh was wel heel waardevol voor mij en mocht het nodig zijn boek ik gewoon weer een nieuwe afspraak. Soms even je hart luchten kan heerlijk zijn, even neutraal praten met iemand en mss zelfs goed advies? Succes in ieder geval en hopelijk zakt je angst snel

Je kunt reageren op dit onderwerp '7 wk zwanger' in het Zwangerschapsforum