Meteen zwanger na miskraam

11 antwoorden en 22726315x bekeken

Jacquelien (Gast) 06-08 om 17:06

Hallo allemaal, 

Heeft iemand ervaring met het meteen terug zwanger worden na een miskraam? 
Op 14 juli had ik een miskraam op 6 weken. De gynaecoloog zei dat het best was om eerst te wachten op een eerste menstruatie alvorens opnieuw te proberen. 

Werd jullie dit ook aangeraden? 

reageer

Suuske 06-08 om 21:41

Hoi Jacquelien,
Alleereerst wat verdrietig van je miskraam! 
Ik b heb voor beide zwangerschappen ook een mk gehad. De eerste x zei de gyn dat vaak geadviseerd wordt om een ronde te wachten omdat je dan weer een beginpunt hebt van je cyclus: je eerste ms na de mk kun je weer gaan tellen. Zou he meteen weer zwanger raken, weet je niet precies hoe ver je bent. Verder is er geen wetenschappelijk argument om te wachten. Als je lichaam er weer klaar voor is, krijg je weer een eisprong. Wij hebben beide keren dus ook niet gewacht, want de kinderwens werd er niet kleiner op en bij een echo kunnen ze wel zien hoe ver je bent. 

Wij hebben het geluk gehad dat ik na de 1e mk meteen weer zwanger was (dochter 1) en na de 2e mk na 2 rondes (dochter 2) 

Doe wat goed voelt voor jullie : wil je wachten, wacht je en ga je weer verder als jullie er weer klaar voor zijn. Wil je meteen verder?  Doe je dat 
Sterkte en hopelijk heb je snel een goede plakker! 

stéfanie 10-08 om 20:32

Ik heb 1 strip pil moeten nemen na mijn curettage op 5 juli ik was 9,5w zwznger toen het hartje gestopt is met kloppen en de miskraam niet vanzelf op gang kwam een curettage gekregen. Ik mag nu dus terug starten. Dit zou ervoor zorgen dat het baarmoederslijm de tijd krijgt om dikker te worden. 
Ik wou ook graag onmiddellijk terug proberen zwanger geraken maar mijn gyn zei dat het even wachten toch echt beter is voor je lichaam. 
Succes !! 

Sofie 10-08 om 20:52

Ik heb een curettage gehad na 13 weken zwangerschap. Mocht daarna meteen weer zwanger worden. Hoefde niet te wachten. We zijn er ook weer meteen voor gegaan maar meer zo van: als het lukt dan is het fijn en anders komt het vanzelf. Uiteindelijk bleek mijn lichaam na 6 maanden er klaar voor te zijn (na 4 maanden vond ik het wel lang duren omdat ik bij de andere zwangerschappen meteen zwanger was). 

Nu gelukkig bijna 17 weken zwanger. Denk dat het bij iedereen verschillend is wanneer je weer helemaal hersteld bent en klaar bent voor een nieuwe zwangerschap. Ik denk dat je emotionele toestand ook wel meespeelt. Ik zou ook zeggen: wanneer je er klaar voor bent kan je er weer voor gaan.

Loeke5 10-08 om 22:02

Ik moest ook 1 ronde wachten. Had mk op 6w, zonder medicatie is miskraam volledig tot stand gekomen. 

stéfanie 12-08 om 21:06

Hmm zoals ik hierboven al vermelde moest ik ook een ronde wachten heb dan een pil moeten nemen voor het baarmoederslijm te laten aandikken. Maar nu heb ik plots roze afscheiding, dit had ik ook toen ik de vorige keer zwanger werd. Maar omdat ik nog geen duidelijk zicht heb op mijn cyclus nu, weet ik niet wat ik moet denken... Maar gewoon afwachten zeker 

Maartje (Gast) 12-08 om 22:51

Bij mij raadde de verloskundige om een ronde te wachten. Op controle bij de gynocoloog was alles goed en ze gaf aan dat we niet hoefde te wachten. Zoals ze aangaf gaat het er inderdaad over uit dat ze dan moeilijker kunnen berekenen hoever je bent.

Sofie 13-08 om 13:59

Ik moest na mijn curettage in november alleen wachten op de nacontrole. Ze dachten dat het een partiële mola zwangerschap was. Toen bleek, na onderzoek en bij de nacontrole, dat dit het niet was en alles was. Ze zeiden dat er toen geen reden was om te wachten. Zowel gynaecoloog als verloskundige vertelden dit.   

Ellen11 14-08 om 16:52

Ook ik heb een miskraam gehad op 6 weken zwanger. De verloskundige gaf aan dat er geen medische reden is om te wachten. Hebben we ook niet gedaan. Was direct daarna meteen weer zwanger van een gezonde meid die ondertussen drie is. 

stéfanie 18-09 om 12:00

Hee even als aanvulling ik zou al terug zwanger zijn nu 5a6weken moeilijk om te zeggen omdat cyclus onbekend is. Dus echt onmiddellijk terug zwanger geraakt 

Veel succes allemaal! 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Meteen zwanger na miskraam' in het Zwangerschapsforum