Meting uitwendige echo valt anders uit dan meting inwendig?

3 antwoorden en 22171802x bekeken

Butterfly37 26-09 om 14:59

Hallo ,

W eet iemand dat of dat waar is wat mijn verloskun dige zegt : dat een meting met 7 weken echo een andere uitkomst uitwendig geeft dan inwendig ?

reageer

Beagle 26-09 om 15:04

Wat ik begreep bij mijn vk, is dat op dat termijn inwendig veel betrouwbaarder is. Bij mij hebben ze met 8w uitwendig gedaan en met 12w week vooruit gezet. Een paar millimeter scheelt zo een week op dat termijn 

Butterfly37 26-09 om 15:16

Dus beagle met 8 weken kreeg je een uitwendige echo en schatte ze je toen een week korter ?

Kijk bij mij zit het zo.
Ik heb gisteren de echo gehad met 7 weken . Ze deed het eerst uitwendig . Zag direct een vruchtzak  met duidelijk kloppend hartje. Alleen vruchtje leek kleiner. Maar omdat het uitwendig was.  Wilde ze inwendig kijken om goed op te meten .
Maar inwendig  was er dus amper wat te zien. Alleen werd er inwendig  een 2e vruchtzakje gezien waar wel een doooerzakje in zat en je zag nog iets maar wel heel onduidelijk . Enige manier om het kloppende hartje goed te zien was uitwendig in het eerste vruchtzakje .Alleen wilde ze dat niet opmeten  omdat dat anders zou zijn dan  middels inwendige echo opmeten .

Mijn vraag dus of dat echt zo is.
Lijkt een vruchtje uitwendig kleiner en word daardoor met het opmeten dus crl  ook lager door dat het niet goed te meten is.


Het blijft bijzonder te noemen dat inwendig het amper te zien was vind ik en uitwendig  je direct het hartje ziet

Beagle 26-09 om 18:54

Hmm ik weet niet precies of het heel veel verschil maakt. Ik vond de uitwendige echo wel erg onduidelijk. Bij mijn dochter destijds wel inwendig gehad met 8weken en die echo vond ik veel duidelijker. Maar ook toen ben ik paar dagen vooruit gezet met de 12w echo. 

De 8w echo kwam wel overeen met mijn berekening, de 12w echo niet echt. Ditmaal geen ovulatie testen gebruikt dus weet niet precies wanneer eisprong was. Bij mijn dochter kwam de 12w echo totaal niet overeen met mijn eisprong. 

Ik denk wel hoe vroeger de echo hoe lastiger te meten, scheelde het veel in aantal dagen dat je zelf berekend hebt? Krijg je op korte termijn een nieuwe echo?

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Meting uitwendige echo valt anders uit dan meting inwendig?' in het Zwangerschapsforum