HCG gestegen, progesteron gedaald

2 antwoorden en 17012125x bekeken

Kathe (Gast) 21-11 om 12:19

Dag dames
Ik ben nu 4 weken en 6 dagen zwanger. Het is nog erg pril dus. Na anderhalf jaar ben ik zwanger geworden met IUI, de derde poging is gelukt! Omdat we nauw opgevolgd werden heb ik door een bloedtest op 3 weken en 5 dagen te horen gekregen dat ik zwanger was. HCG was toen 108 en progesteron 21. Nu, een week later, liet ik opnieuw bloed nemen. Aan de telefoon zei de vroedvrouw van het fertiliteitscentrum dat het er goed uit zag. Mijn HCG was gestegen naar 1966. Vandaag kan ik, via de ziekenhuis app, mijn bloedresultaten zelf inkijken en zie ik dat mijn progesteron gedaald is naar 14. Ik weet dat progesteron moet stijgen tijdens de zwangerschap, dus ik maak me nu zorgen. Heeft iemand hier ervaring mee? Ik ga maandag bellen naar het fertiliteitscentrum en/de gyneacoloog. Ik wil graag meer uitleg hierover. Maar misschien dat iemand hier al ervaring mee heeft? Mijn hoofd zit vol met onzekerheid, niet leuk. Ik weet dat het erbij hoort, zeker tijdens die eerste weken. Maar pfff, ik kan aan niets anders meer denken nu ik die resultaten heb gezien :-(.

Groetjes
Kathe

reageer

Ano (Gast) 21-11 om 12:25

14 is op zich nog geen ramp, maar je kan altijd vragen om wat extra progesteron bij te nemen. 
Ik ben nu 10 weken en neem nog steeds dagelijks 1 dosis (ik begon aan 3) meer voor de gemoedsrust haha. Vanaf 12 weken stop in hiermee 

Kathe (Gast) 24-11 om 12:50

Nog bedankt voor je reactie! Ik heb ondertussen contact gehad met de gyneacoloog en ze zei dat 14 hoog genoeg was. Ik moest me absoluut geen zorgen maken. Dus probeer ik het nu wat los te laten. Ik wens je nog een mooie en gezonde zwangerschap toe! 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'HCG gestegen, progesteron gedaald' in het Zwangerschapsforum