Zo bang, waterpokken tijdens zwangerschap

4 antwoorden en 14858055x bekeken

Ava (Gast) 28-03 om 21:34

Hallo dames,

Ik ben inmiddels 11.5 week zwanger en mijn jongste heeft de waterpokken sinds vorige week. Ik heb ze nooit gehad volgens mijn moeder.
Ik lees allemaal horrorverhalen over zwanger zijn en waterpokken en voor de 16de week vd zwangerschap is er een kans dat de baby handicaps krijgt.
Nu heb ik afgelopen vrijdag gebeld naar de vk om het te zeggen, sindsdien weet ik dat mijn dochter waterpokken heeft, ze had sinds woensdag 2 vlekjes maar wist niet wat het was.
Mijn vk deed er heel luchtig over en geloofde niet dat ik nooit waterpokken heb gehad, maar ik wilde graag bloedprikken om te kijken of ik antistoffen heb. Nu lees ik op internet dat bij twijfel altijd direct antistoffen toegediend moeten worden maar mijn vk zei daar niks over. Dit moet binnen 96 uur na contact met iemand met waterpokken, en dat was vrijdag dus nog optijd geweest, nu 2 dagen later is dat telaat.

Ik ben zo boos op mijn vk dat ze me niet serieus neemt. En nu ben ik zo bang dat ik alsnog de waterpokken krijg.
Kan alleen maar huilen... 

Heeft nog iemand of ken je iemand die de waterpokken had tijdens de eerste 16 weken vd zwangerschap, en is de baby gezond geboren?

Liefs Ava.  

reageer

Mamavan2meiden 01-04 om 07:05

Wat vervelend voor je Ava!
Kan je het noet met je huisarts even overleggen? Misschien dat je via hen even bloed kan laten prikken, dan weet je gelijk waar je aan toen bent. 
En als je je kindje aanraakt, probeer zoveel mogenlijk je handen steeds te wassen. 

Mamsie92 01-04 om 07:58

Het zal niet helpen maar een kindje is al ruim voor de vlekjes ontstaan besmettelijk. Dat is ook de reden waarom kindjes vaak gewoon naar het kinderdagverblijf mogen of naar school. Een huisarts of verloskundige kan dus ook vrij weinig voor je betekenen.

 Je moet inderdaad vooral oppassen voor als de blaasjes open springen.  
Het vocht wat daar in zit is ook besmettelijk.

Bij volwassenen uit zich waterpokken vaak als netelroos geloof ik. 

Ik snap dat je het internet raadpleegt voor antwoorden, maar je kan inderdaad beter de huisarts vragen. 

Anoniem (Gast) 01-04 om 16:56

Bel je huisarts. Stressen is sowieso niet goed voor je baby ???? zij kunnen meteen advies geven en dan weet je of je er nog iets tegen kan doen

Sharda (Gast) 27-05 om 07:45

Hallo ava,
Ik ben zelf 13weken zwanger en mijn zoontje heeft ook waterpokken op dit moment. Zelf nooit gehad. ik moest van me vk gelijk in het ziekenhuis bloed laten prikken om te kijken of ik wel of geen antistoffen hebt en of ik besmet ben geraakt op dat moment.
Na mijn uitslag bleek inderdaad dat ik geen antistoffen had dus mocht ik een injectie krijgen ter bescherming van mij en de baby.
Het zou fijn zijn om het wederom te bespreken met je vk.
Succes hoor.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zo bang, waterpokken tijdens zwangerschap' in het Zwangerschapsforum