Extreme misselijkheid

6 antwoorden en 13875341x bekeken

Brien1990 24-05 om 11:17

Hallo,

Ik ben nieuw op dit forum, dus weet niet goed waar ik moet beginnen. Ik ben intussen bijna 10 weken zwanger, maar sinds 3-tal weken heb ik vrijwel non-stop last van extreme misselijkheid. Zowel overdag als ‘s nachts voel ik me de hele tijd slecht en hierdoor heb ik ook al even niet meer goed geslapen. Doordat het even onhoudbaar werd en ik geen eten meer binnen kreeg, was ik enkele dagen opgenomen in het ziekenhuis. Intussen al meer dan een week terug thuis, maar intussen gaat de misselijkheid ook alsmaar meer gepaard met braken. 
Het is mijn eerste zwangerschap en ik mag mezelf gelukkig prijzen dat ik na 8 maanden al een positieve test had, maar momenteel voel ik me zodanig ziek en uitgeput dat ik het moeilijk vind om te genieten van de zwangerschap.
Daarom wou ik via deze weg even luisteren naar jullie ervaringen en horen of er eventueel tips zijn die kunnen helpen in deze lastige periode.

Groetjes,
Brien

reageer

Ano (Gast) 24-05 om 11:29

Navalit vragen bij de arts. Een echte life saver 
Ik was nog steeds heel misselijk met de maximum dosis, maar het overgeven bleef toch al achterwege met deze pilletjes  
Hier is het na 12 weken een beetje beter beginnen gaan dus nog even volhouden. Ik weet hoe ellendig het kan zijn.. 

Brien1990 24-05 om 11:36

Dankjwel Ano voor je bericht. Ik neem inderdaad al even Navalit, in combinatie met Primperan siroop, maar helaas helpt het momenteel niet tegen het braken… en je hebt gelijk, het voelt enorm ellendig in deze fase .

Joyce2021 24-05 om 12:48

Thee van verse gember, helpt hier enorm goed tegen de misselijkheid. Nu nl nog last van.. 

An1990 24-05 om 13:34

Hierbij mijn ervaring (maar waarschijnlijk niet waar je op gehoopt had). Ik heb ook allerlei medicatie (onder andere primperan zoals bij jou) en alle tips geprobeerd die je maar kon vinden op internet, maar ik heb gewoon mijn 9 maanden al misselijk moeten doorbengen. 
Ok, na15 weken was het een beetje beter, als dat een troost mag zijn. Maar heb wel de hele zwangerschap moeten overgeven (tijdens de werkuren verschillende keren naar toilet moeten lopen etc). 
Op het einde van de zwangerschap woog ik evenveel als bij de start (maar dat was in mijn geval zeker geen probleem gezien ik genoeg reserves heb helaas). 
Maar, je leest wel vaak dat de misselijkheid na de bevalling er nog is gezien die hormonen niet direct wegzijn,maar dat was bij mij niet het geval. De dag na de bevalling heb ik allerlei gegeten en wat smaakte dat, na 9 zieke maanden !!! 
Kan je helaas geen tips geven maar weet dat er nog mensen zijn in soortgelijke situatie én blijf hopen dat het na 3 maanden beter wordt!
Veel succes met je zwangerschap. 

GEMMA 24-05 om 15:09

Ik kreeg Navalit maar na 1 doos stopte ik en kwam weer ik wilde ernaar geen nieuwe starten want bang voor baby dokter zei best niet nemen maar als je niet anders kan dan wel dus na dat wilde ik dan geen nieuwe doos starten. Dus op mijn tanden gebeten bij mij duurde het misselijk en overgeven vanaf 6 weken tot 11 weken nu 14 weken zwanger en nog af en toe last van overgeven. Het zal vanzelf over gaan maar t'is wel efkes op u tanden bijten. Ik heb zelf puur wortel gevel gebrobeert en moedt ernaar telkens overgeven dus gestopt. 

Eefje 24-05 om 19:22

@brien wat super vervelend.
Hier ook gedurende de hele dag misselijk, maar bij mij gelukkig alleen in de ochtend soms braken..
Ik hoop niet dat je last hebt van HG?
Dan ben ik bang dat het wel eens de hele zwangerschap kan duren... Dit is natuurlijk toch voor iedereen anders, maar dat lijkt me echt verschrikkelijk!!

Ik ben pas 9,5 week dus zal nog even deze weken moeten doorstaan... Ik hoop voor je dat het snel ophoud! Ik heb gember pillen gebruikt, alleen hier kreeg ik erge buikpijn van... Misschien helpt het voor jou wel? Verder helaas geen tips...

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Extreme misselijkheid' in het Zwangerschapsforum