Miskraam gehad

8 antwoorden en 45487991x bekeken

Ons Meutje 06-01 om 17:43

Hallo,
Weet eigenlijk niet of ik hier goed aan doe  om dit nu allemaal te lezen of te plaatsen.
Ik heb met kerst een miskraam gehad ik wasop dat moment 9 wk zwanger. wat een tegenvaller geen kloppend hartje op de echo. Hield er al wel rekening mee. vloeide namelijk al een paar dagen.
Maar wat valt het me allemaal tegen. Ik dacht dat ik er wel heel nuchter op zou reageren zo van oke het is niet leuk en vervelend maar het gebeurd vaker, we moeten door dus kom op. Maar helaas werkt het voor mijn gevoel nu dus zo niet.
Ik ben zo emotioneel denk ook door de hormonen herken dit dus absoluut niet van mezelf. Heb goede dagen en slechte dagen. Nu is het gister denk ik wel voor een groot deel eruit gekomen en na een goed gesprek met mijn partner luchte het wel een beetje op. Had eigenlijk nergens geen zin in en wilde het lieftste gewoon lekker thuis zijn.
Nu twijfel ik nog heel erg wanneer ik weer aan het werk zal gaan. Ben tot nu toe op advies van de verloskundige al een week thuis. Maar dit kan ik toch niet lang vol houden. Wanneer is het goede moment om weer te gaan werken? Heb ook nog eens het nadeel dat ik zelf kraamverzorgende ben. Zit dus de hele dag tussen mensen die het mooiste mee maken van hun leven.
Hoor graag hoe jullie er over denken en of misschien het zelfde hebben mee gemaakt.

reageer

RJ 06-01 om 21:07

Hoi Ons Meutje, Vreselijk om te horen dat je een miskraam hebt gehad. Ook al houd je er rekening mee, het komt toch als een hele harde klap aan. Ik heb zelf ook een miskraam gehad. Ik hield hier door bepaalde klachten ook rekening mee maar toen de echo het vermoeden definitief maakte deed het ontzettend veel pijn. Ik ben zelf de volgende dag weer aan het werk gegaan. Op dat moment dacht ik dat de afleiding van het werken mij wel goed deed. Ik wilde ook absoluut niet alleen thuis zijn. Ik denk dat het voor iedereen anders is, iedereen verwerkt het op zijn eigen manier. Ik weet niet of ik dit ook gedaan had als ik kraamverzorgende had geweest.  In ieder geval heel veel sterkte met het verwerken en neem er de tijd voor! Liefs RJ

Laura 07-01 om 10:11

Hoi Ons meutje,
Ik heb gelukkig geen ervaring met een miskraam maar ik kan me zo voorstellen dat je nu in een emotionele achtbaan zit. Heel veel sterkte in ieder geval !!!
Ik denk wel dat jij de enige bent die kan bepalen of je weer aan het werk kan. Jij voelt het tenslotte het beste. Laat je niet opjagen door je omgeving / werkgever!
grt
Laura

Ons Meutje 08-01 om 11:36

Ik heb me vandaag betergemeld op het werk, ben nog een paar dagen thuis en dan gaan we vrijdag verdere plannen maken. ik zal er een keer door heen moeten. Merk dat na mijn huilbui het weekend het een beetje rustiger word , ik kom weer een beetje tot mezelf.  Ene dag gaat het beter dan de andere dag.

* 08-01 om 12:22

@Ons Meutje,
Hier even een oppeppertje voor jou.
Ik hoop dat je jullie verlies een plaatsje kan geven.
Veel praten hoor en schroom niet om ook te schrijven...

Dag Lief kindje.....

Als kindje fladderde je in mijn buik en in mijn leven...
Als duifje vloog jij bij mij weg naar het hemelse licht..
Als beschermengeltje ben je nu voor altijd bij mij
Jullie sterretje aan de hemel die alle mensen verlicht...

Heel veel sterkte meis met het verlies en hopelijk zijn jullie snel weer zwanger.
Geniet toch ook een beetje van je werk wat echt heel bijzonder is kraamverzorgende..

Groetjes Ju

Anoniem (Gast) 09-01 om 21:14

Goh dat heb je mooi gezegd, heb de tranen in mijn ogen. Dankje voor je oppepper. En ik heb zeker een mooi beroep dat zal altijd zo blijven.
Groetjes.

Anoniem (Gast) 09-01 om 21:15

Dat berichtje is van ons meutje

* 10-01 om 11:37

@Meutje,
Graag gedaan en hou je taai..

Liefs Ju

Bently (Gast) 04-09 om 13:15

Hai Meutje,
Deze week zou mijn kindje 9 worden. Maar deze zwangerschap werd niet uitgedragen. Ondertussen hebben we een dochtertje. Daar gaat alles super mee, we zijn er super blij mee. Maar elk jaar denken we even aan ons ander kindje.
Veel sterkte en verwerkingskracht!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Miskraam gehad' in het Zwangerschapsforum