hoeveel weken zou ik nu zwanger zijn?

4 antwoorden en 45237511x bekeken

sanjo 15-03 om 14:28

Mijn laatste menstruatie begon op 8 februari. En ik had de afgelopen 4 maanden een cyclus van 24 dagen. Daarvoor was het 28 dagen. Ik had dus een posi test op 4 maart (dus met cyclus van 24 dagen). En en 7 maart heb ik een digi test van cb gedaan en er stond 2 tot 3 weken. Zou dus ongeveer 4 en halve week zijn. En nu had ik afgelopen woensdag weer een digi gedaan (had nog 1 liggen) en stond dus 3 plus op (dus 5+ weken) ik had dus ook een berekening gedaan via internet en zou nu dus 5,4 weken zijn en de assistent van de verloskundige kwam uit op 4,6 weken uit. Rekenen ze een cyclus van 28 dagen ofzo? Als je een kortere cyclus hebt dan heb je toch ook eerder je eisprong? Ik moet 4 april voor een echo dus ben benieuwd. Of zou ik meer hcg aanmaken ofzo omdat de cb al 5+ weken aan geeft.

reageer

AM 15-03 om 17:49

Hoi Sannie,

Ze rekenen de eerste dag van de laatste menstruatie om te kijken hoe lang je zwanger bent.
Ik had ook dat de test steeds meer weken aangaf.
Ik wist namelijk ook dat ik in de eerste week na de menstruatie een eisprong had,want ik had een week na mn laatste menstrustiedag een innestelingsbloeding.
Toen vroeg ik bij de vk hoe het zat en zei ze dat ze altijd rekenen vanaf de eerste dag laatste menstruatie en dat de daadwerkelijke uitgerekende datum pas tijdens de echo vastgesteld zou worden..nog ff wachten dus
Hoe gaat het verder met je zwangerschap?

Groetjes AM

sanjo 15-03 om 18:31

Dank je voor je antwoord. Ik heb al een dochtertje dus wist wel hoe en wat, maar toen had ik een cyclus van 28 dagen toen. En had precies uitgerekend hoe ver ik was en klopte met de echo toen.
Maar ben erg benieuwd of ik langer zwanger ben omdat ik waarschijnlijk een vroege eisprong had. We wachten de echo wel af. Paar dagen korter of langer maakt niet uit alleen vond het jammer dat ik geen echo kreeg voor mijn verjaardag, maar een paar dagen erna, want wil het graag vertellen aan mijn ouders. spannend is het wel.

Verder gaat alles prima. Heb af en toe wat krampjes en soms een felle steek. Ben soms een beetje misselijk (had ik bij mijn vorige zwangerschap niet) en ontzettend moe haha.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'hoeveel weken zou ik nu zwanger zijn?' in het Zwangerschapsforum