Zwanger na 2 miskramen..

1 antwoord en 45183547x bekeken

sanne92 27-03 om 19:38

Dag dames,

Ik ben eindelijk zwanger na 2 miskramen.. Maar ook al zit ik bijna op de 13 weken, ik maak me nog steeds zorgen! Nadat ik de 2 miskramen had gehad, adviseerde het ziekenhuis om een chromosomenonderzoek te laten doen. Maar zonder dat ik het wist was ik toen alweer zwanger! Dus ik heb het onderzoek niet gedaan.
Nu maak ik me toch zorgen of mijn kindje toch een afwijking kan hebben. Mijn huisarts, geneacoloog en verloskundige zeggen alle drie dat de kans niet hoger is dan bij iemand anders. Toch heb ik besloten om de combinatietest te doen. Ik hoop dat als de uitslag van die test goed is, ik toch wat geruster ben!
Is er iemand die zich herkent in dit verhaal?

Groetjes.

reageer

M 27-03 om 19:46

Ik herken je verhaal gedeeltelijk. Wij moesten de zwangerschap afbreken met bijna 21 weken. Wij hebben wel een erfelijkheidsonderzoek (chomosoom onderzoek) laten doen. Hier bleek uit dat ons meisje trilpoidi had ( Ernstige chromosoom afwijking). Er werd ons verteld dat bij een eventuele volgende zwangerschap er geen hoger risico zou zijn als bij iemand anders. Nu ben ik weer zwanger en wij laten ook voor de zekerheid een combinatietest doen. Is ons ook door de vk en het zkh geadviseerd door de ervaring die wij hebben. We krijgen ook met 13 weken de 20 weken echo. Dit allemaal om ons gerust te stellen en als er wel iets is dat we dat dan zo vroeg mogelijk weten.

Dus omtrent de angst snap ik je meteen. Heb een heel goed gevoel bij deze zwangerschap wat ik niet had bij de vorige maar toch ben ik heel vang voor beide onderzoeken. Bang dat ze toch wat vinden.

Groetjes Mamavan2

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwanger na 2 miskramen..' in het Zwangerschapsforum