Hoe herken je een miskraam?

5 antwoorden en 44818087x bekeken

wondertje 01-06 om 13:57

Hallo...
Zes weken onderweg maar heb nu al twee dagen ligt bloedverlies. Dat begon gisteren met heel waterig licht bloed. Vandaag lijkt het oud bruinig...(sorry). Bij mijn tweede had ik dit maar een toiletbezoek. Knettergek word ik er van. Gelukkig 7 juni al wel mijn eerste echo vanwege onze voorgeschiedenis.

reageer

Dromertje87 01-06 om 22:42

je merkt het door dat klachten verdwijnen ik had geen bloed verlies gehad of krampen mijn misselijkheid was opeens weg en was opeens niet zo moe anderhalve week later bleek op de echo dat rond die tijd het  hartje was gestopt.

maar had al vanaf het begin al een raar gevoel ik had niet de behoefte om het van de daken te schreeuwen

Miss Butterfly 27-06 om 23:34

dat wijst er kennelijk niet altijd op: ik had precies hetzelfde en we hebben een nood echo gehad omdat ik ook bloedverlies had (ook zoals jij beschrijft maar dan kortstondiger) maar bij mij was alles ok. Ik maak me sindsdien ook best wat zorgen... het eerste dat ze aan mij vroegen toen bij de arts was of ik krampen had: dat kan kennelijk ook een teken zijn.

wens1985 29-06 om 15:22

Hoi Wondertje,

Helaas, hier is niet een duidelijk antwoord op. Bij de een nemen de klachten af en blijkt weken later dat het kindje al tijden niet meer leefde. Als het echt los komt ga je vloeien en zul je krampen krijgen. Maar het is niet altijd zo dat je het meteen merkt als je kindje stopt met groeien.

Wij zitten in hetzelfde schuitje. Ik ben vijf weken en twee dagen zwanger. Ik heb nauwelijks meer klachten en gister bloedverlies. Voor mijn gevoel lijkt dit op een miskraam, dus we wachten af. Triest, want we hebben in november ook een miskraam gehad in de 11e week.

Groet, Wens

Sammii 07-07 om 18:51

he meiden,

nou wij hebben ook bloed verloren eerst rose waterig denk 6 druppels en met afvegen(geen stolsel en geen krampen.)
de ochtend erna was donkerbruin in middag heel zwart bloed. nu is 2 dagen gestopt.. ik heb nog steeds als ik op me borsten druk veel last en kan moeilijk op me borsten slapen verder had ik al in begin weinig kwaaltjes.. dus ja voor mij is helemaal onzeker..
ik heb de 15e pas een echo en de testen geven savonds ook nog positief aan.. en me temp is ook nog steeds hoog 37 graden.. snap er niks meer van de dokter zegt is geen miskraam andere persoon denkt van wel en ik weet echt niet meer.. heb wel veel krampen nu laatste 2 dagen en steken en trekkend gevoel in me lies na me been.. ma verlies geen bloed meer..

Miss Butterfly 22-07 om 15:00

Dat kan allemaal normaal zijn , hoor. Het zal bij iedereen anders lopen daardoor is het allemaal zo onvoorspelbaar. Als je toch nog bloed ziet zou ik de dokter vragen echt een echo te doen. De mijne deed dat automatisch. Ik had in één keer best wat bloed verloren (rood ook) gelukkig bleek er niets aan de hand maar ze hebben het toen wel even nagekeken: dat vonden ze zelf ook veiliger...

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Hoe herken je een miskraam?' in het Zwangerschapsforum