Zwanger na een miskraam

7 antwoorden en 44722608x bekeken

Illie 16-06 om 10:55

Hoi allemaal
Ik heb van het weekend een positieve test gedaan we hebben in febr een miskraam gehad.. Dus vind het nu allemaal ontzettend spannend hoop echt zo dat het goed gaat we hebben al twee kinderen en zouden een derde zo leuk vinden. Weet iemand of de kans op een miskraam na een miskraam groter is? Groetjes

reageer

Illie 16-06 om 16:42

Dan zie je dat mijn bericht 1285 keer bekeken is en dan reageert er niemand? Dacht op deze forum s misschien meer mensen zijn met zulke vragen of heb ik het verkeerd?

M 16-06 om 18:49

Hallo,
Bij deze zal ik reageren. Bij mijn weten is de kans niet groter op een miskraam als je er 1 hebt gehad. Zelf geen ervaring met een miskraam maar wel ervaring met het verlies van een kindje na 21 weken zwangerschap. Bij de aandoening wat ons meisje had hebben wij geen groter risico...
Na twee maanden was ik weer zwanger en nu met 19 weken zwangerschap ziet alles er tot nu toe heel goed uit. Je voelt het zelf wel of het goed zit of niet.
Wens je een hele fijne zwangerschap toe.

Groetjes mamavan2

Illie 16-06 om 20:17

Hoi
Bedankt voor het reageren dacht nl eerst dat ik wat fout gedaan had... Jij ook een fijne zwangerschap
Groetjes

RJ 16-06 om 21:01

Ook ik heb een miskraam gehad en mij is verteld dat na 1 miskraam de kans op een volgende miskraam niet hoger is dan bij ieder ander. Het zal heel spannend zijn voor jullie de eerste paar weken, maar dat gaat voorbij. Geniet van jullie zwangerschap!

Illie 16-06 om 21:43

Hoi rj
Ja ik probeer er ook van te genieten voel me nu ook veel beter dan de vorige keer lijkt wel.
Bedankt voor je reactie!

wens1985 22-06 om 16:29

Hoi Illie,

Nee, je hebt inderdaad niet meer kans om een miskraam te krijgen. Net zoveel kans als de vorige keer, dus ook 85/90% kans dat het goed gaat.

Ik heb in november een miskraam gehad, en ben nu ook weer zwanger. Ik kan niet zeggen dat ik al echt blij ben, ben eigenlijk vooral bang :-) Maar ook voor mezelf: positief denken...

Succes!

loninlove 22-06 om 17:01

Hallo, ook ik heb in november een miskraam gehad en begin december curettage omdat het niet op gang kwam. Ik ben nu weer ruim 7 weken zwanger en vind het ook nog erg spannend!
Ik weet ook dat je geen grotere kans hebt op een 2e miskraam. Sterker nog: 1 miskraam gebeurt zo'n 10% maar 2 miskramen achter elkaar gebeurt maar bij 2% maar het blijft erg spannend en ik merk ook dat ik niet meer zo onbezorgd zwanger ben als mijn eerste zwangerschap waar uit ik een hele mooie zoon heb gekregen 2,5 jaar geleden. Duimen dat het nu ook weer goed gaat!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwanger na een miskraam' in het Zwangerschapsforum