Het rommelt in mijn buik

4 antwoorden en 44217374x bekeken

Inge (Gast) 16-09 om 08:46

Dag allemaal,

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet niet goed wat er aan de hand is. Sinds een paar dagen heb ik een zwaar gevoel in mijn onderbuik (ongesteldheidsbuikpijn) en voel ik me af en toe misselijk. Ik heb vanochtend een test gedaan, maar die bleek negatief. Ik weet echter dat er bepaalde momenten zijn waarop je moet testen, maar ik ben het overzicht op dit moment kwijt. Het is als volgt:

Rond 15 augustus ben ik ongesteld geworden. Dit vond ik bijzonder, want ik had op dat moment ook 'zwangerschapsklachten'. Ik was in de periode daarvoor een tweetal pillen vergeten en had wel seks gehad. Desondanks bleek er dus niets aan de hand te zijn.
Vrijdag zes augustus slikte ik mijn laatste pil van een nieuwe strip. Omdat ik de dagen daarna een kamp had, besloot ik de stopweek over te slaan en aan een nieuwe strip te beginnen. Daar ben ik nu nog mee bezig. Ik heb nog 12 dagen te gaan. Máár, ik ben in deze strip één pil vergeten, dus in principe zijn het nog elf dagen. Op dit moment voel ik dus echter al de buikpijn die ik normaal voel vlak voor ik ongesteld wordt. Een test wijst niets uit.
Nu is mijn vraag aan jullie: wanneer kan ik testen en aannemen dat de uitslag betrouwbaar is, en daarmee uitsluiten dat ik zwanger ben?

xxx

reageer

kruimel 16-09 om 08:59

Hai!

Het kan zijn dat je lichaam reageert op het feit dat je een pil vergeten bent én je stop week hebt overgeslagen..
Ik vond dat altijd vreselijk, die stopweek overslaan, want dan had ik de tweede strip altijd het gevoel dat ik alsnog ongesteld ging worden..
Als je testen negatief blijven zal er niks aan de hand zijn.
Twijfel je toch; ga ff langs de huisarts dan kan er bloed afgenomen worden, dan weet je het al helemaal zeker..

Testen in de ochtend is trouwens het beste, en dat heb je gedaan dus daar kan het niet aan liggen

xKruimel

Inge (Gast) 16-09 om 09:09

Oke thanks! Mocht ik weer willen testen, wanneer is dan het beste moment om dat te doen? Eerst deze strip nog afmaken en dan de eerste dag van mijn ongesteldheid afwachten?

kruimel 16-09 om 09:19

Ja zou ik doen als ik jou was.
Succes!
xKruimel

Anoniem (Gast) 17-09 om 19:12

Ook vandaag was de buikpijn in mijn onderbuik weer aanwezig, en daarnaast was ik met vlagen misselijk. Bovendien trilde ik van tijd tot tijd en had ik het superwarm. Ik heb besloten morgen maar een afspraak te maken met de huisarts. Wie weet is het iets heel anders, maar het blijft maar aanhouden (sinds vorige week donderdagnamiddag).

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Het rommelt in mijn buik' in het Zwangerschapsforum