uitgerekend eind okt, begin nov!

17 antwoorden en 43260199x bekeken

katrien 07-03 om 09:37

Hallo iedereen

Ik zit nu op het einde van mijn 5de week! Tot nu toe gaat alles supergoed.
Af en toe wat last van misselijkheid, vooral 's nachts en in de middag (na het eten)!
De buikpijn zal er ook wel bijhoren veronderstel ik. Bij de meeste lees ik wel dat ze vooral krampen hebben in de onderbuik, bij mij is het vooral in de bovenbuik rechts, is dit wel ok?
Hoewel ik voel dat ik zwanger ben, maak ik me toch elke dag zorgen en stel ik me de vraag, zit die kleine er wel nog? Ik heb de voorbije weken toch heel veel zware dingen verzet en gedragen (werken in huis) Dit kan niet zo goed zijn, denk ik dan!

Zolang ik mij misselijk en moe voel, denk ik dat alles ok is!
Anders ben ik supergelukkig met de zwangerschap van mijn 1ste kleine en kan niet wachten op de 1ste echo: 10 april!

reageer

Jessy (Gast) 07-03 om 09:58

Hey,

Ik ben vandaag in mijn 6de week van de zwangerschap. Ik voel me niet echt misselijk, ben wel heel moe en heb ontzettend veel honger :-) . Ook ik heb last van pijn in de onderbuik, een beetje een zeurderig gevoel. Ik maakte me in het begin ook ongerust of dit wel normaal was maar gynaecoloog stelde me gerust. Op 18 maart hebben we de eerste echo en ben ongelooflijk nieuwsgierig. Soms ben ik enorm bang, wat als het hartje niet klopt, wat als ik miskraam krijg.
Maar toch probeer ik zoveel mogelijk te genieten.

Veel succes met jullie zwangerschap !

Danielle 14-03 om 20:53

Hallo,

Ik ben nu 8 weken en 3 dagen! Vorige week een echo gehad omdat we niet wisten hoelang we zwanger waren. Gelukkig een kloppend hartje gezien! Vandaag intake gehad voor moeders voor moeders. Alleen net onder de douche even duizelig waardoor ik op bed lag, en onder in de buik wat buikkrampen die nu weer wegtrekken. Verder nergens geen last van alleen heel erg moe.

katrien 15-03 om 17:42

Proficiat Danielle!

Dat moet zalig geweest zijn om dat hartje te horen kloppen.
En hopelijk heb je niet teveel last van misselijkheid en duizeligheid.
Van mij valt het zeer goed mee, af en toe misselijk, vooral 's middags!
En zoals je zegt die vermoeidheid begint een beetje! Op het werk krijg ik altijd een serieuze klop tegen 17u. Maar dan is het gewoon nog 1 uurke op mijn tanden bijten!

danielle (Gast) 15-03 om 22:11

Hoi hoi

ja het was kei fijn! Misselijkheid heb ik gelukkig nog geen last van. Wat bij de eerste twee zwangerschappen wel heel erg het geval was haha vanaf week 4 tot bijna 9 maanden iedere ochtend boven de wc.
maar bij deze heb ik echt het buikkrampen van de baarmoeder die aan het groeien is, heb zelfs al een buikje haha. En was bij de jongens ook pas na 6 maanden. Dus dit is een hele andere nieuwe zwangerschap! Sterkte met de moeheid!

Groetjes

katrien 16-03 om 09:49

Mooi.
Dus elke zwangerschap is anders! Ben blij voor je dat je nu wat minder last hebt. Ik heb raar genoeg ook een opgezwollen buikje. 's morgens valt het goed mee mr tegen de avond krijg ik men broek niet meer dicht. dat belooft!

Aphroke146 17-03 om 16:26

hoi iedereen,

ik ben nu 6 weken en 3 dagen zwanger. Vorige week woensdag heb ik mijn eerste echo gehad maar had al een beetje een vermoeden dat dit een beetje vroeg was in zwangerschap want eigenlijk was ik nog maar 5 weken. Maar omwille van het werk kon ik niet anders. Op die echt was er nog geen kloppend hartje te zien wat normaal is voor dit stadium. Ik weet dat ik me geen zorgen moet maken, ik geloof en vertrouw op wat de gyneacoloog zegt. maar automatisch maak je je toch zorgen. mijn volgende echo is op 16 april. een eeuwigheid voor mij. ik zal pas gerust zijn wanneer ik op die echo dat hartje van ons kleintje zal zien kloppen!!

op vlak van misselijkheid mag ik niet klagen. Bij mijn eerste zwangerschap had ik geen last van kwaaltjes. bij mijn tweede zwangerschap ook niet maar heb serieuze platte stoelgang . daar ben ik godzijdank vanaf!! Elke dag zie ik naar mijn buikje in de spiegel. voila, dit is ongeveer mijn stand van zaken. Ik hoop op een snel contact en dat we dan vervolgens samen knn tetteren!

danielle (Gast) 17-03 om 20:23

Gefeliciteerd!

Anoniem (Gast) 18-03 om 22:31

Bedankt. Kvind het toch wel beangstigend dat 1 ste trimester. Maar ja , we moeten erdoor.. ons ni te veel zorgen make. !

aphroke (Gast) 18-03 om 22:31

" Bedankt. Kvind het toch wel beangstigend dat 1 ste trimester. Maar ja , we moeten erdoor.. ons ni te veel zorgen make. ! "

katrien 19-03 om 07:27

Hey aphroke.
Van harte gefeliciteerd! Die onzekerheid in het eerste trimester heeft iedereen een beetje tot aan hun eerste echo of toch tot je dat hartje hebt horen kloppen denk ik hoor. 16 april zal er sneller zijn dan je denkt. Probeer ondertussen toch een klein beetje te genietn van je zwangerschap .

Linda 20-03 om 16:48

He hallo allemaal,

ik ben vandaag precies 10 weken zwanger... althans dat denken we... volgende week de 3de echo alweer... en deze keer de termijnecho waarop dus goed word berekend hoever ik nou eigenlijk ben... erg leuk weer om ons kleine monstertje te zien. en wat een impact heeft t op een mensen leven en lijf! gelukkig niet al te veel klachten. wel erg moe... slaap heel veel en erg last van een opgezwollen buik. vanmorgen in de spiegel de eerste tekenen van een zwangerschapsstreep op m'n buik ontdekt... genieten dus!

katrien 21-03 om 16:31

Hey linda. De tijd gaat idd vlotjes vooruit! Mr je lichaam ook. Net zoals bij jou heb ik een enorme opgezwollen buik. 's morgens bijna niet, mr als ik iets gegeten heb, direct bolle buik. Kan niet wachtn om die kleine voor de eerte keer te zien en te horen. Ik betrap mezelf toch stiekem erop dat ik af en toe over men buikje wrijf en al lieve zinnekes ertegen zeg: 'hopelijk zit je er goed' ergens wel grappig dan.

Danielle 28-03 om 21:55

Hallo dames,

Hoe is het met jullie? Met mij is alles goed nergens geen last meer van
Afgelopen woensdag bij de verloskundige geweest. En weer een echo gehad! Echt geweldig onze kleine was flink aan het draaien en bewegen met de armen en benen! De baby zwaaide zelfs haha. Alleen over 2 weken weer een echo omdat de navelstreng nog wijd is, maar dat is blijkbaar ook normaal dus is voor zekerheid. Ach weer een echo altijd leuk haha.

Geniet van het mooie weer dit weekend! 
Groetjes

Linda 29-03 om 06:52

hallo allemaal,

wij hebben gister de termijnecho gehad! wat een heerlijkheid om te zien hoe t met ons kleintje is. het groeit super goed, nu al 5 cm groot en lag flink te springen in de baarmoeder. m'n uitgerekende datum is nu 12 oktober. ik ben in totaal 8 dagen naar voren geschoven! over 4 weken hebben we een pretecho omdat we voor de vakantie graag willen zien hoe t met de kleine is... en..... het geslacht! super gaaf en kan haast niet wachten!!!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'uitgerekend eind okt, begin nov!' in het Zwangerschapsforum