Vanishing Twin

3 antwoorden en 42191266x bekeken

Wendy 05-09 om 15:21

Hallo allemaal,

Heeft er iemand ervaring met een Vanishing Twin?

Al die tijd dacht ik gewoon zwanger te zijn van maar 1 kindje. Nu had in net een echo (ik ben 14,5 week zwanger) en nu zagen ze een streng wat hoort bij een tweeling, maar ze zien maar 1 kindje en dus zeggen ze dat ik wel een tweeling had maar dat er 1 verloren is gegaan.

Eigenlijk ben ik zelf niet zo er van overtuigd dat er 1 verloren is gegaan, ik heb geen bloedingen gehad en geen krampen, niks wat wijst op een miskraam van 1 van de kindjes.

Zouden ze het fout hebben en kan het zo zijn dat later blijkt dat er toch 2 kindjes zijn, dat ze bijvoorbeeld achter elkaar liggen en het daardoor gemist wordt?

Ik hoop dat iemand mij meer kan vertellen of ervaring ermee heeft.

Groetjes Wendy

reageer

Sandra (Gast) 05-09 om 15:40

Hoi Wendy, ja ik heb hier ervaring mee! Onze oudste is er een van een vanishing twin. Hier kwamen wij pas achhter met 11 weken bij de eerste echo. Toen zagen ze nog een zakje maar dat was een stuk kleiner dan die van onze zoon. Zelf een echo foto er nog van liggen dan zie je mijn zoon (met 11 weken qua groei) en daarnaast een vruchtzakje met vruchtje van ongeveer 6-7 weken. Bij deze laatste was er niet echt duidelijk een vruchtje te zien en ook geen hart-activiteit. Deze was volgens de vk al aan het "verschompelen" (klinkt wel apart zo). 

Ik heb hier niets van gemerkt, gevoeld oid. zelfs geen bloeding of krampen. We hebben na de geboorte ook niets meer er van terug gezien, waarschijnlijk is het opgenomen in mijn lichaam, geen idee.

Volgens de vk komt dit best vaak voor, en hoef je er dus niets van te merken,door de steeds eerdere echo's die gemaakt worden, hoor je het wel meer. Je kan er krampen of een bloeding van krijgen, maar dat hoeft dus niet.

De kans dat er dus een tweede kindje achter zit die nog groeit is denk ik heel klein.

Succes en fijn dat het met de kleine wel goed gaat!

Wendy 05-09 om 15:54

Hoi Sandra,

Ja wel moet ik erbij zeggen dat dit al de 3de echo is. Eerder hebben ze het niet opgemerkt, maar pas nu komen ze erachter dat ik eigenlijk een tweeling had. Wel vreemd, als je je bedenkt dat er 1 overleden is. Dat is wel heel erg triest. Ik heb dan nog wel hoop dat het bij een volgende echo wel te zien is.

Wendy 05-09 om 15:58

Ik probeerde een foto toe te voegen, maar lukt niet. Bedankt voor je reactie in elk geval. Met het overlevende kindje gaat gelukkig alles helemaal goed.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Vanishing Twin' in het Zwangerschapsforum