Gedronken niet wetend dat ik zwanger was

8 antwoorden en 41298891x bekeken

Anoniem (Gast) 06-12 om 06:55

Beste allemaal, 

Twee dagen geleden ben ik er achtergekomen dat ik zwanger ben. Dit is onze eerste zwangerschap en de baby is ontzettend gewild! 
Ik ben alleen heel erg in paniek omdat ik niet gezond gegeten heb, maar vooral omdat ik alcohol gedronken heb in de periode dat ik nog niet wist dat ik zwanger was. De bevruchting was of op 9 of 14 november 2014. In november heb ik af en toe 1 glas bier of wijn op een dag gedronken. Maar er waren ook twee dagen dat ik meer heb gedronken dan een glaasje. Zoals op 25 november heb ik ongeveer 450 ml. aan pure Malibu gedronken en op 27 november 3 glazen wijn. Uiteraard heb ik geen druppel aangeraakt sinds ik erachter ben gekomen dat ik moeder word. Ook heb ik foliumzuur gehaald en ben ik daar mee begonnen.
Ik ben ontzettend bang dat ik onze ongeboren kind iets heb aangedaan. 
Als iemand hetzelfde heeft meegemaakt of mij, al is het maar een beetje, gerust kan stellen, heel graag! 

Hele bezorgde moeder in wording

reageer

Lili92 06-12 om 08:09

Goeiemorgen, 

ik weet niet of het 100% Goed is wat je gedaan hebt , maar ik heb nog wel verhalen gelezen over personen die niet wisten dat ze zwanger waren die toch wel wat aperitief gedronken hebben of een paar glaasjes wijn bij het eten. en daar is alles goed mee gekomen. 
Het belangrijkste is , dat je nu geen alcohol meer neemt ... 

veel groetjes ! 
succes met de zwangerschap !

Tamtam (Tamara) 06-12 om 18:29

Echt nie druk over maken ...tot een week of 6,7 kan het weinig kwaad. Er is dan nog geen directe verbinding met het kindje. Daarnaast zullen veel vrouwen herkennen wat jij aangeeft.... En daar is het ook goedgekomen. Ik heb zelf in week 4 ook nog behoorlijk gedronken in de kroeg. .en in week 5 paar biertjes. Idd vanaf nu direct stoppen ist belangrijkste. Succes!

Anoniem (Gast) 07-12 om 17:42

Beste Tamara en Lili, heel erg bedankt voor jullie reacties. Het is fijn om te weten dat er iemand mijn verhaal gelezen heeft en de moeite heeft genomen om erop te reageren. Begin januari heb ik mijn eerste afspraak met de verloskundige, hoop dat ons kindje zich goed ontwikkelt. 
Nogmaals bedankt voor jullie reacties. Ik weet niet of Lili zwanger is, maar ik zie dat Tamara 32 weken zwanger is. Hele fijne, laatste weken, zwangerschap nog toegewenst!

Tamtam (Tamara) 08-12 om 19:30

Heel veel succes bij de verloskundige! Het komt vast helemaal goed.
Jij ook bedankt, ikke alweer bijna 23 weken idd. Gaat goedkomen!!

Lili92 08-12 om 20:29

veel succes ! Hier op het wachtbankje ! xxx

Esther (Gast) 10-12 om 10:41

Misschien geeft het je wat rust vroeger was het allemaal nog niet zo bekend aangaande roken etc tijdens de zwangerschap mijn mams heeft ook gerookt en soms een wijntje toen ze zwanger was van mij en ik doe t prima hoor. :0)

Veel vrouwen weten niet dat ze zwanger zijn en komen gezonde babies ter wereld.

Kinderwagenwereld 23-12 om 15:31

Allereerst gefeliciteerd met je zwangerschap! Een vriendin van mij is echt een uitgaanstype. Zij heeft haar hele zwangerschap gedronken en gerookt. Ze kwam er pas achter dat ze zwanger was toen ze ging bevallen. Opeens buikpijn en kramp ze wist niet wat haar overkwam, naar het ziekenhuis en diezelfde avond nog haar pasgeboren zoon in haar armen. Met haar zoontje was alles goed en nu 30 jaar later mankeert hij nog steeds niks. Je zal moeten afwachten maar ik denk persoonlijk uit ervaringen van anderen die ik ken dat het wel mee zal vallen. Succes en geniet van je zwangerschap :-)

cel (Gast) 30-12 om 12:42

Dat was ook mijn zorg, ik heb in precies dezelfde week mn eisprong gehad en nu sinds gister erachter gekomen dat ik zwanger ben! Heb ook veel witte kaas gegeten en andere dingen die eigenlijk niet mogen. Ook ik ga vandaag pas beginnen aan de foliumzuur, zal dat heel erg zijn? Ik lees overal dat het eigenlijk al had gemoeten ..

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Gedronken niet wetend dat ik zwanger was' in het Zwangerschapsforum