het zijn er 2 ipv 1 maar 1 is zwak en klein.

1 antwoord en 40948032x bekeken

peetiiej 18-01 om 09:25

Hallo,

Na 2.5 jaar zijn wij zwanger geworden door een iui behandeling. Na 4 pogingen is het eindelijk gelukt! We waren heel blij en met gedachte dat er een baby in de buik zit gaan we super blij 2015 in. Nu heb ik vorige week 2x een beetje bloeding gehad en heb voor de zekerheid een afspraak gemaakt bij de verloskundig.

Toen we bij de verloskundige waren hebben we een inwendige echo laten maken. Gelukkig was er niks aan de hand maar....
We zagen wel wat anders op de echo. Geen 1 baby maar 2! (We wisten dat er een risico aan meerlingen was bij de iui maar nooit gedacht dat het ook zo zou zijn.)

Na goed kijken en opmeten bleek 1 baby heel goed te doen maar de andere baby helaas niet. De andere baby loopt een week achter en heeft een heel zwak hart.

We gaan hopen dat ze het aale 2 goed gaan doen maar we verwachten nog niks.

Is er iemand van jullie die dit ook mee heeft gemaakt? We zijn erg benieuwd naar andere verhalen en op een beetje geruststelling.

We zijn nu 5 weken zwanger.

reageer

Sunshine 18-01 om 10:39

Hoi Peetiej,

Gefeliciteerd met je zwangerschap! En wat vervelend dat de echo zorgen heeft opgeleverd. Mijn verhaal is anders dan dat van jou, maar ergens is er een overeenkomst. Toen ik vijf weken zwanger was kreeg ik bloedingen en na een paar dagen zette dat helaas door. Ik dacht dat het een miskraam was, maar drie weken later testte ik nog steeds positief en voelde ik me nog zwanger. Bij de echo bleek dat ik zwanger geweest was van een tweeling, waarvan ik er 1 ben verloren. Inmiddels ben ik 15 weken zwanger van die ene baby die wel lekker is blijven zitten. Ik wil je hiermee laten weten dat ALS het niet goed gaat met de baby die achterloopt, dat geen gevolgen hoeft te hebben voor de andere baby. Maar ik hoop natuurlijk vooral dat allebei je baby's het goed oppakken je straks een mooie tweeling in je armen kunt houden. Sterkte met alle spanning en onzekerheid.

Groetjes,
Sunshine

Je kunt reageren op dit onderwerp 'het zijn er 2 ipv 1 maar 1 is zwak en klein.' in het Zwangerschapsforum