wanneer eerste echo

3 antwoorden en 40191016x bekeken

droopy 08-04 om 19:47

hoi dames,

Ik vermoed dat ik nu 8 weken zwanger ben. Maar via mijn huisarts hebben we gezien in het begin ( net na nod) dat mijn vitamine B gehalte veel te laag was. hiervoor kreeg ik vanaf 4 weken zwangerschap inspuitingen. de huisarts adviseerde mij om contact op te nemen met mijn gynaecoloog. Ik heb mijn bloedresultaten doorgemaild naar de gynaecoloog en mag morgen ( 8weken zwangerschap) op controle. Nu maak ik mij toch wat ongerust want ik hoor/ lees dat dit bij veel dames pas veel later gebeurd de eerste echo. Ik vraag mij dus af wanneer jullie de eerste echo hadden, iemand misschien ervaring heeft met vit B tekort, en wat ik reeds kan zien/ verwachten bij de echo. hoop zo op een hartje te horen en hoop dat ze reeds kan zien of onze baby geen open ruggetje heeft. Ben wat bezorgd
(oja misschien interessant, gezien het toch net iets anders is ik woon in België)

groetjes
xx

reageer

kruimel 08-04 om 22:11

Geen ervaring met vit B tekort maar mijn eerste echo was met 6w+5d. En daar was al een hartslag zichtbaar maar nog niet echt een baby, eerder een rijstkorreltje (zie mijn profiel). 8 weken is hier in NL normaal voor de eerste echo. Helaas kunnen ze hier nog niet zien of een baby een open ruggetje heeft of niet.

Succes en hopelijk veel plezier met de echo morgen!

Sophia 09-04 om 11:26

Droopy, ik heb eerste echo met 6 weken gehad, omdat we met IVF zwanger zijn geraakt. Toen was er wel een rijstkorreltje te zien, maar nog geen hartslag. Ik begon me zorgen te maken. Over een week weer een echo, toen was er wel hartslag te zien. Ik was gerustgesteld. Maar bij de nekplooimeting 11 weken bleek dat het schedeltje van ons kindje niet goed ontwikkeld was. Het is een soort open ruggetje, maar deze afwijking is niet met het leven verenigbaar. Ik ben toen gecuretteerd. Artsen weten niet waardoor deze afwijking is ontstaan. Ik heb 2 jaar lang foliumzuur geslikt, dus lijkt me niet dat het aan tekort van vitamine B ligt. Heb ook andere vitamines voor zwangeren geslikt. Voor mijn volgende poging met het zwangerworden moet ik foliumzuur 5 mg slikken, hogere dosering dus om herhaling te voorkomen.

Ik heb gelezen dat zenuwstelsel van de kindje vanaf week 4-5 aangemaakt wordt. Goed dat je toen inspuitingen met vitamine B hebt gehad. 

Ik wil je met mijn verhaal niet laten schrikken. Ik wil juist laten zien dat het niet per se met het tekort aan vitamines te maken heeft ( in mijn geval ). 

Over je vraag, dit soort afwijkingen kun je later in de zwangerschap pas zien, na 12 soms 16 weken. Tegenwoordig doen ze NIPT test. Deze wordt door de verzekering vergoed. Als je je zorgen maakt, zou ik erover informeren.

Ik duim dat met je kindje alles goed zit. Jullie hebben op tijd ingegrepen. Hou ons op de hoogte als je eerste echo hebt gehad.

Groetjes,
Sophia

Poesh 09-04 om 11:33

Droopy ik heb vandaag een echo gehad, die vind je terug in mijn profiel.Ik ben nu 8 weken en 1 dag. Door eerdere miskramen was dit wel mijn 2de echo.
We hebben het hartje kunnen horen. 
Voor open ruggetje ed is het wachten op de 12 weken echo. Dan doen ze ook nekplooimeting en nipt test. 
Dat is standaard in België

Je kunt reageren op dit onderwerp 'wanneer eerste echo' in het Zwangerschapsforum