Rug- en buikpijn

5 antwoorden en 36806691x bekeken

Anoniempje (Gast) 17-05 om 11:01

Dag allemaal,
Ik ben bijna 21 weken zwanger en heb sinds een week of 2 tegen de ochtend altijd erge rugpijn die ook overgaat in een soort krampachtig gevoel in mijn buik (niet echt pijn). Ik heb dan het gevoel dat mijn buik een paar keer samentrekt. Dit duurt dan tot ik opsta uit mijn bed. Soms wil ik even uitslapen maar dit is er vaak niet meer pijn wegens te pijnlijke rug. Vanaf het moment dat ik op ben en gedurende gans de dag heb ik hier eigenlijk geen last van, enkel tegen de vroege ochtend. Ik heb dit al voorgelegd aan we vroedvrouw maar zij kon hier geen oorzaak aan geven. Nog iemand die hetzelfde heeft (gehad)? Ik maak mij hier nl wel ongerust over en zou goed zijn van soortgelijke verhalen te horen of iemand die mij kan zeggen wat dit juist is. Alvast bedankt!

reageer

Livi 17-05 om 13:04

Wel niet echt ervaring mee gehad. Maar het kan helpen om op je zij te slapen en met zo een borstvoedingskussen te slapen. Je buik steunt dan op het kussen waardoor je rug en buik niet al te veel druk ondervinden.

Anoniempje (Gast) 17-05 om 13:28

Dankje voor je reactie. Ik heb dit al geprobeerd, slapen met een Voedingskussen maar haalt bij mij niet veel uit en ligt tegen 's morgens al vaak uit bed. Het is vooral bij het draaien in bed dat mijn buik gelijk ineen krampt.

Livi 17-05 om 13:36

ja dat kan wel, dat had ik ook toen ik zwanger was van mijn zoon. Daarom sliep ik regelmatig op mijn zij en probeerde zo min mogelijk te draaien.

Beertje86 (Gast) 17-05 om 13:41

Ik heb ook zoiets. Bij mij heeft het te maken met een volle blaas.

Anoniempje (Gast) 18-05 om 23:25

Dank voor reacties. Misschien inderdaad wel met mijn blaas te maken want als ik vroeg op ben heb ik hier niet zoveel last van. Meer als ik een probeer wat langer te slapen. Ben ook soms zo onzeker he

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Rug- en buikpijn' in het Zwangerschapsforum