je heupen tijdens zwangerschap

13 antwoorden en 45953129x bekeken

Katie (Gast) 23-07 om 12:16

Dames, ik heb een vraagje.
hebben jullie ervaring met het feit dat je heupen iets breder zijn geworden dan voor de zwangerschap? En zo ja....weten jullie dan of dat het breder worden echt het bot is dat groeit of het extra vet/vocht wat er al vrij snel op komt. Sorry misschien rare vraag maar ik ben benieuwd of dat je na de bevalling je "oude heupen" wel weer terug kan krijgen na flink sporten aangezien ik twijfel of het bot is dat groeit of gewoon extra vet wat je aankomt op je heupen. Mijn heupomtrek is altijd 94cm geweest en nu is het volgens mij iets van 96cm... En ben pas op de helft! toch ben ik pas 3.5-4.5 kilo aangekomen wat niet eens veel is! Graag jullie ervaring/betreft verandering heupomtrek en of jullie weten of het bot is (en onherstelbaar) of extra vet/vocht. Natuurlijk krijg je er iets prachtigs voor terug maar wil toch wel mijn oude figuur graag terug na de bevalling (niet direct na de bevalling uiteraard, snap ook wel dat het een half jaar tot jaar kan duren. Dank je!!! Katie

reageer

Sylvia (Gast) 23-07 om 12:32

Hi Katie,

Ik heb nooit meer helemaal mijn oude figuur terug gekregen. Na mijn eerste wel min of meer maar na de tweede heb ik toch echt iets bredere heupen gekregen

Anoniem (Gast) 23-07 om 12:41

Hi Sylvia, dank je voor je reactie. Maar weet jij of het "vet" is of echt het bot dat breder wordt? sorry voor die rare vraag maar vind toch wel fijn om te weten. dank je.

Sylvia (Gast) 23-07 om 12:44

Mijn botten zijn volgens mij wat verder uit elkaar gaan staan na de bevalling. Het vet ben ik wel kwijt geraakt

Olivia-Anna 23-07 om 14:32

Ik ben van 85cm naar 93cm over mijn heupbotten maar beetje onderbuik zit daar ook bij.
Ben nog maar 2 kilo bij en nu 21 weken.(ook op de helft bijna)
Dus dan valt het van jou nog mee he!!

Ik kan mij absoluut niet voorstellen dat je bot gaat groeien!! Dat moet toch vocht zijn.
Alles wat je puur door de zwangerschap bijkomt gaat terug weg.
Het is wat je zelf aan lichaamsgewicht extra aankomt wat er moeilijk vanaf gaat!

Maar ga dat even opzoeken hoor!!!

Sietske (Gast) 23-07 om 14:44

Je bot gaat ook niet groeien maar verder uit elkaar staan volgens mij. De banden die je bekken bij elkaar houden verslappen waardoor er meer ruimte ontstaat voor de baby. Na de bevalling trekt het wel weer bij maar soms niet helemaal heb ik begrepen.

Olivia-Anna 23-07 om 14:52

Klopt Sietske ik kan alleen vinden dat vrouwen hun bekken verkeerd kunnen komen te staan door dat gerek en getrek en (tijdelijk!!!) uit elkaar groeien.
En verder is het wat breedte betreft vet en vocht. Dus het is van iedereen net zo verschillend als de gewichtspoename.. en verdwijnt meestal weer.

Geen zorgen maken komt allemaal wel goed!!!

Anoniem (Gast) 23-07 om 15:13

hoi Olivia Anna, en Sietske bedankt voor jullie reacties.
Ik heb mijn heupen altijd precies goed gevonden namelijk, er hoeft geen 1cm af maar ook zeker geen cm bij. Ik zou het heel fijn vinden als ik na de zwangerschap weer gewoon op mijn normale omtrek zou zitten maar heb best schrik omdat je verschillende verhalen leest dat het bot groeit en dat het nooit meer hetzelfde als voorheen wordt. Zou toch graag tussen de 90-95cm willen blijven!

sietske 23-07 om 15:28

Hi Katie, 

Niet te druk over maken hoor, je kunt er niet zo veel aan doen. Vet en vocht verdwijnt en als je toch een iets ander figuur krijgt dan mag je dat met trots dragen !

Beanybaby 04-02 om 14:09

hoi meiden

je lichaam maakt relaxine hormoon aan, dit zorgt ervoor dat je botten en beenderen weker worden, zodat de baby door je bekken kan, bij de geboorte.. dit kan idd zorgen dat je heupen niet echt meer terug komen op hun normale plaats zoals voor de zwangerschap!

Sandra 04-02 om 14:30

Bij mij zit de zwangerschap niet alleen op mijn buik, maar ook op mijn heupen / billen / bovenbenen (vetweefsel)
Dat was bij mijn eerste ook zo, maar dat was na 4 maanden weer helemaal weg...

tazik (Gast) 05-12 om 14:48

ik ben pas drie maanden zwanger en nu al andere vorm van heupen niks zit meer zoals het moet het is ook mijn eerste kindje en je weet waar je het voor doet maar als ik in de spiegel kijk baal ik heb vandaag ook al drie keer mijn hoor gestoten en dan ook nog eens die heupen erbij hahaha ja het gaat suprrrrrr ????

tazik (Gast) 05-12 om 14:49

Hoor is hoofd  natuurlijk

madelene 07-12 om 13:59

Hoi Katie ik heb nooit gehad dat mijn heupen sterk veranderd zijn na mijn zwangerschappen 
Zoizo ben ik niet veel dikker geworden 
Ik had altijd een zandloper figuurtje dat heb ik nu natuurlijk niet meer na 2 zwangerschappen maar meer vet of bredere heupen heb ik niet 
Bij mij waren het vooral mijn borsten die voller zijn geworden en ook gebleven ook al heb ik 2 keer bv gegeven 
Eigenlijk ben ik precies op de juiste plaatsen voller geworden
Mijn man is daar ook blij mee 
Groetjes madelene

Je kunt reageren op dit onderwerp 'je heupen tijdens zwangerschap' in het Zwangerschapsforum