vitamines-gezondheidsvragen

5 antwoorden en 45918431x bekeken

eva 28-07 om 10:36

Het aller belangrijkste is dat je foliumzuur binnen krijgt. Die zitten niet in gewone vitamine preparaten. Ik zou je aanraden om heel snel naar de drogist te gaan. Daar kun je losse foliumzuur tabletten halen die in een kleinere verpakking zitten.

reageer

katie (Gast) 28-07 om 12:35

Eva, in mijn vitaminetabletten zit wel gewoon foliumzuur hoor. En foliumzuur is alleen maar belangrijk tot week 14 heb jij je wel goed laten voorlichten door de verloskundige?....maar ik blijf de gewone vitamine pillen gewoon nemen dus aan folium zuur niet te kort. Heb je ooit wel eens gekeken op een 'gewone' vitaminetablet wat daar inzit? voordat je zegt dat er niets van foliumzuur inzit....wel dus. Maar mijn vraag was eigenlijk niet betreft foliumzuur maar betreft zwangerschapsvitamine pillen. 
Dus ik hoef niet "heel snel'' naar een drogist te vliegen ha ha (sorry, ik vind je reactie een beetje overdreven kan niet helpen)

Brabbels 28-07 om 13:29

Katie, je mag iets vriendelijker reageren. Volgens mij probeert Eva je goed bedoeld advies te geven.

Anke (Gast) 28-07 om 13:50

IJzer krijg je ook voldoende binnen met een goede voeding dus dat zit wel goed. Na het eten een glaasje sinaasappelsap help je om ijzer beter op te nemen uit je voeding.

Ik vind trouwens ook jammer dat je een beetje uit je slof schiet tegenover eva. Het is hier juist een prettig forum waar we niet gaan katten om niets.  
Het lijkt me geen rare aanname dat er 500mg foliumzuur in de normale vitamine pillen zit maar dat terzijde. Je zult het vast wel hebben uitgezocht. Foliumzuur wel degelijk belangrijk voor je placenta gedurende heel de zwangerschap. Niet alleen in het eerste trimester.

Tineke 02-08 om 20:40

Hoi Katie en de rest,

Ik ben drogist en zwanger, dus hoop je te kunnen helpen met mn kennis en ervaring hihi
Wat je als zwangere sowieso nodig hebt is foliumzuur (400mgr) en vitamine D (10mgr).
Foliumzuur is inderdaad heel belangrijk om de eerste periode te slikken, maar het kan geen kwaad om dit de hele zwangerschap door te slikken.
Wat inderdaad belangrijk is bij de multivitamine dat er geen vitamine A in zit aangezien dit slecht is voor het kindje. Pro-vitamine A (beta-caroteen) mag daarin tegen wel!
De reden dat veel zwangeren ook ijzer nemen is omdat ze door de zwangerschap ijzertekort kunnen hebben en daardoor erg moe kunnen zijn. Als jouw ijzergehalte bij het bloedprikken (in het eerste trimester) goed was, en je eet verder genoeg ijzerrijke producten, hoef je niet perse extra ijzer te slikken.

Ik hoop je zo voldoende geholpen te hebben?

Hele fijne zwangerschap nog!!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'vitamines-gezondheidsvragen' in het Zwangerschapsforum