koffie

9 antwoorden en 45785149x bekeken

katie (Gast) 28-07 om 10:28

Hallo dames , denken jullie dat het slecht is om nog gewoon 1 a 2 kopjes koffie te drinken op een dag? Wie doet dat ook?

reageer

Tineke 28-07 om 10:34

Ik heb koffie bijna volledig geschrapt, maar was dan ook eerder een gezelligheidsdrinker dan een echte koffietante .

Als ik nog eens koffie drink is het 1 of 2 kopjes per week max.
Overal lees je wel dat 1 of 2 kopjes per dag geen kwaad kunnen, maar al die cafeïne lijkt me toch echt niet gezond.

Mijn zus is wel koffie blijven drinken tijdens haar zwangerschappen. Beide kindjes zijn gezond maar waren wel erg klein. 40 weken en , 49 cm en 2kg 500. Weet niet of dit aan de koffie lag, iets anders of dat mijn zus gewoon niet gemaakt is om grote kindjes te maken.

Misschien kun je decafiné drinken voor de zekerheid ?

Liefs!

eva 28-07 om 10:34

Je mag 3 kopjes koffie drinken per dag als je zwanger bent. In een kopje koffie zit ongeveer 100mg caffeine. 300mg per da is volgens mij veilig.
Ik drink meestal iets van anderhalf kopje per dag om het veilig te houden

Olivia-Anna 28-07 om 17:00

Klopt zoals Eva zegt.
Overal wordt aangegeven (professioneel advies dan he) dat 3 koppen echt geen kwaad kan voor de baby, alles wat meer is brengt wel een licht risico mee,
dus daar hou ik me gewoon aan..
dan is er niks aan de hand..

Zoek het maar eens op, je mag echt je koffie'tje blijven drinken hoor!!

Iza 29-07 om 10:45

Tijdens mijn zwangerschappen moest ik echt kokhalzen van de geur van koffie dus dat was snel opgelost. Volgens mij mag je 1 a 2 koppen per dag drinken hoor. Als je het kunt laten staan zou ik het doen en voor andere drankjes als kruidenthee kiezen.

Hafida 30-07 om 18:45

ik dronk ook altijd heel veel koffie! Maar sinds ik zwanger ben is koffie niet te pruimen.. Dus dat is dan gouw een makje! Ik drink dus geen koffie meer sinds ik zwanger ben..

Dani 30-07 om 20:54

Ik drink 3 koppen koffie op een dag.
Toen ik zwanger was van mijn dochter dronk ik er wel meer geloof ik (is al zolang geleden en kan me niet herinneren dat dat toen niet mocht).
Wil niet zeggen dat het goed is maar het was een wolk van een baby.

Ik houd me er redelijk aan maar af en toe een kopje meer gebeurd ook wel.

Vanny 25-08 om 18:22

Hoi Katie,
Ik denk niet dat het slecht is om koffie te drinken, zolang je niet overdrijft. Meer dan 3 kopjes per dag zou ik niet drinken.

Voor mijn zwangerschap dronk ik ca. 2 à 3 kopjes per dag, maar sinds mijn zwangerschap heb ik er totaal geen zin meer in, dus ik drink nu gewoon geen koffie meer.
Ik hoorde dat er wel meerdere zwangere vrouwen zijn die dit zo ervaren, raar hé.

wolkje78 06-09 om 10:00

ik dronk voor dat ik zwanger was van de eerste hele dagen koffie was echt een koffie leut
toen ik wist dat ik zwanger was ben ik op een gegeven moment over gestapt op cafienne vrije koffie toen me dochter met 32 weken gehaald werd omdat ze steeds met dr hartslag zakte kreeg ze naar een paar dagen pure caffienne toegediend voor het hartslagje op pijl te houden dus nu ik zwanger ben van de 2e drink ik gewoon koffie net als anders 4 of 5 kopjes per dag en dat kan echt geen kwaad maaar kijk als je koffie niet smaakt dan zou ik het ook gewoon laten staan en in thee zit ook caffienne daar word nooit over gepraat is precies het zelfde denk ik dan
groetjes claudia

Je kunt reageren op dit onderwerp 'koffie' in het Zwangerschapsforum