Zorgen maken

6 antwoorden en 45885036x bekeken

Patricia 18-08 om 10:10

Hoi,
Ik ben as. maandag 16 weken maar het lijkt wel of mijn buikje kleiner is, mijn borsten doen haast geen pijn en ik hoef eindelijk niet meer te rusten omdat de moeiheid over is daar wordt ik onzeker van. In het begin was ik de hele tijd misselijk en waren allle zwangerschapssymptomen zo sterk dat ik duidelijk zwanger was. Ik ben gewoon een beetje bang dat het kindje dood is en dat je het zelf niet doorhebt. Zou je dat dan ergens aan kunnen merken? Ik zal blij zijn als ik het dagelijks voel maar nu heb ik nog niks gevoeld. As. donderdag heb ik een vruchtwaterpunctie. Om te prikken gebruiken ze een echo dus hopelijk klopt het hartje en is er niks aan de hand. Herkennen jullie mijn verhaal een beetje?
Groetjes Patricia

reageer

Anke (Gast) 18-08 om 10:18

Hoi Patricia,
Het is normaal dat je rond het einde van het eerste trimester minder zere borsten krijgt en minder moe bent.  Dat komt doordat je lichaam gewend is aan de andere hormonen.

Waarom koop je niet even een angelsound zodat je het hartje kan luisteren ? Op mp kun je ze overal kopen voor 10 tot 15 euro. Dan ben je meteen van je bezorgheid af !

Liefs Anke

tammi 18-08 om 10:38

hoi patricia,het is normaal hoor dat je wat minder last hebt,want je lichaam is er aan gewoon geraakt van je hormonen.maar van mij is het zo ik ben elke dag moe en dit vond ik ook niet normaal maar de dokter zei dat het zeker kon dat je moe bleef.
en wat de vruchtwaterpunctie betreft ik heb ze ook gehad wil je er over praten laat het me weten?zou me niet ongerust maken.
liefs tammi

Bo 22-08 om 08:19

Hoi,
Ik herken jou verhaal wel en ik snap dat je graag meer zekerheid wilt. De tip om een angelsound te kopen zou ik niet doen. Ik heb dat ook gedaan omdat ik ook zo onzeker was maar hoorde niks! Daar wordt je alleen maar onzekerder van. Mijn verloskundige heeft me geadviseerd om een keer extra langs te komen om het hartje te horen. Misschien als je jouw verhaal uitleg dat je ook gewoon even tussendoor mag komen zodat je weer je babytje hoort!
Komt allemaal wel goed, ik ben nu bijna 24 weken en pas sinds vorige week voel ik baby dagelijks!
Liefs,
Rinske

Sanne (Gast) 22-08 om 17:30

Ben je onzeker dan altijd naar de verloskundige, je zult hoogstwaarschijnlijk horen dat er niets aan de hand is en zo kun jij ook weer ontspannen van je zwangerschap genieten. En zoals hierboven al is gezegd, het tweede trimester is het beste trimester van de drie. Minder vermoeidheid, weinig lichamelijke klachten . Geniet er van!

Patricia 18-09 om 11:18

Bedankt voor jullie reacties! Zowel mijn vruchtwaterpunctie, als gisteren de 20 weken echo waren goed en elke keer klopt het hartje ondanks zorgen  Nog een paar weekjes en dan voel ik het denk ik dagelijks.

Dani 18-09 om 14:15

Fijn meid dat alles goed is! De een voelt het meer als de ander, geen zorgen idd en gewoon proberen te genieten!!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zorgen maken' in het Zwangerschapsforum