27 weken en baby voelen

6 antwoorden en 45894114x bekeken

Katie (Gast) 28-08 om 13:42

Dames ik heb een vraag.
Ik ben 27 weken zwanger en voel af en toe de baby ontzettend goed, dan voel ik het van binnen en van buiten, en dan duurt het weer een aantal dagen voordat ik de baby weer voel. Het is een week geleden nu dat ik hem intens voelde en de laatste dagen voel ik hem echt maar een klein beetje en dan ook maar 1x per dag of zo!! Mijn placenta zit voor, dat weet ik, maar toch vind ik het ontrustend. Wat is jullie ervaring?
Katie

reageer

Johanna (Gast) 28-08 om 16:47

Hoi Katie, dat is erg frustrerend weet ik uit ervaring. Ik heb precies hetzelfde gehad. Natuurlijk is het helemaal goed gekomen maar er spookt toch elke keer wat door je hoofd als je niets kunt voelen.
Wat bij mij hielp is om meteen even te gaan liggen als ik een tijdje druk was geweest. Mijn beeb werd dan vaak wakker en kon ik wat voelen.

Johanna

gerda 28-08 om 21:27

Hoi Katie,

Heel herkenbaar, bij mij ligt de placenta ook aan de voorzijde en ik voel onze dochter ook vaak niet, of juist heel zacht bewegen. Ook voel ik veel bewegingen heel laag.
Maar of het echt een nadeel is, weet ik niet hoor........... vorige week maakte ons kleintje een salto en toen voelde ik haar voetje heel stevig een halve cirkel maken boven de placenta uit en toen dacht ik toch echt even van: "Poeh!" Dan is het maar goed dat de bewegingen wat gedempt worden.

Net als bij Johanna wordt ons kleintje wakker als ik rustig ga liggen, dus dat zou je inderdaad kunnen proberen als je wat meer "zekerheid" wil.
Vergeet natuurlijk niet dat je beebje nog zo'n 18 van de 24 uur slaapt en mogelijk is je beebje wakker als jij slaapt!

Katie (Gast) 29-08 om 13:42

dank dames, ik voel hem inderdaad ook erg laag en voornamelijk als ik even ga liggen. Maar ik vind het zo weining en zachtjes voor mijn gevoel, dat ik me soms zorgen maak. Ik heb eens gelezen dat je je kindje met 27 weken minstens 10x per dag zou moeten voelen, nou dat haal ik niet hoor!!!

Tineke 29-08 om 14:22

Hoi Katie,

Mijn gynae zei me dat ik 10 kleine kleine beweginkjes per dag moest voelen. Maar mijn placenta ligt wel niet voor. Ik kan me voorstellen dat je het dan met heel wat minder bewegingen moet doen.

liefs

Katie (Gast) 29-08 om 15:48

hoi Tineke, dat stelt me best wel gerust. Want als jouw gynacoloog zegt "kleine bewegingkjes" en jij hebt zelfs je placenta achter liggen, dan verklaart het een hoop. Dank je
Katie

Tineke 29-08 om 20:31

Ja hoor Katie, ik begon me ook wat zorgen te maken omdat ik van velen verhalen hoorde dat die buik alle kanten uit ging en dat ze weinig rust kregen. Ik was toen een 25 weken denk ik en dit was bij mij helemaal niet het geval. Ik ben het kindje ook pas laat beginnen voelen pas vanaf mijn 23 weken. En mijn placenta ligt inderdaad  niet voor, dus niet al te veel zorgen maken meid! Maar ik begrijp het zeker en vast!

Liefs

Je kunt reageren op dit onderwerp '27 weken en baby voelen' in het Zwangerschapsforum