Zwangerschap geweld

13 antwoorden en 32168561x bekeken

Eefje 14-07 om 08:36

Wohh dit vind ik een heel heftige situatie. Iedereen leeft in vrijheid en mag zijn eigen keuzes maken. Maar straks is jullie kindje er en die kan die keuze nog niet maken.. zoals je het beschrijft, zal hij hier niet 1 2 3 mee stoppen. Praten wil hij niet.  
De keus is aan jou maar bedenk wel dat de de kans groot is dat de toekomstige baby hier ook mee te maken gaat krijgen.
Mijn advies zou zijn, ga bij de geweldadige situatie weg, praat er met mensen over die dicht bij je staan want er zal een hoop veranderen. En doe aangifte! Niemand mag ongewenst aan jou zitten.  Ook niet 1 klap. En geloof niet in goedmakertjes. Dat is achteraf praten en hij moet volwassen genoeg zijn om daar mee om te gaan.
Het zal vast een moeilijke situatie worden waar je aan moet wennen.  Ik weet als geen ander dat oude situaties 'veilig' lijken en veranderingen eng zijn. Maar nu kun je er nog wat aan doen. Straks is het misschien te laat. 
Ik wil je heel veel sterkte wensen in de keuzes die je maakt. Ik hoop dat er mensen in je omgeving zijn die je zullen steunen zonder direct hun mening over je heen te gooien.

reageer

Anoniem (Gast) 14-07 om 08:58

Lijkt mij duidelijk. Weg wezen. Nu nog. 

Jij bent niet meer alleen. Er groeit een lief klein baby'tje in jou. Die alles, echt alles mee krijgt en voelt. Deze situatie zorgt voor trauma's, je kindje is nog niet eens geboren.

Er zijn genoeg instanties die je kunnen helpen. Pak je belangrijkste spullen en ga naar de politie.

Heel veel sterkte.

Anoniem (Gast) 14-07 om 22:20

Wegwezen!

Amy 14-07 om 22:55

Ik sluit me aan bij mijn voorgangers. Dit is geen normale situatie en zo wil je niet dat je kindje moet leven.

Een mes pakken en je dreigen neer te steken of je keel dicht knijpen is geen normaal gedrag. Het maakt niet uit wat hij heeft meegemaakt. Jij en je kindje verdienen dit niet!!! Als hij al zo met jouw omgaat zal je hem dan ooit met je kindje vertrouwen??

Ga zo snel mogelijk uit deze situatie weg. Dan kun je je nog rustig voorbereiden op de komst van je kindje.
Ik zou zelfs je huisarts/verloskundige/gynacoloog op xe hoogte brengen. Het kan namelijk ook gevaar voor je kindje opleveren als jij wordt aangevallen.

Ik wens je veel kracht en sterkte toe. Ik weet dat wij het allemaal makkelijk kunnen zeggen maar jij bent degene die moet handelen en dat zal zeker niet makkelijk zijn.

LiesxAnne 15-07 om 11:24

Ken je de vicieuze cirkel van geweld?
Dat is nu precies waar jij in zit! Elke keer komt hij lief doen omdat hij weet dat hij fout is geweest, en jij denkt dan " hij heeft spijt, volgende keer gebeurt het niet weer " maar ook de volgende keer gebeurt het weer! Je moet uit deze cirkel stappen en voor jezelf maar vooral voor je kindje kiezen. Ik weet dat het makkelijk gezegd is dan gedaan maar wat de anderen ook al zeiden, je bent niet meer alleen nu! Ik ben van mening dat deze situatie een hoop stress met zich meebrengt en dat is niet goed voor je kindje.
En wie zegt dat hij straks ook niet zo tegen jullie kindje doet? Ik merk dat je het goed probeert te praten door te zeggen dat je niet bont en blauw word geslagen, maar je uberhaupt aanraken is al niet goed! Bij je keel pakken en met een mes voor je staan om je daadwerkelijk met de dood te bedreigen, nee dat kan echt niet !!!
Wees sterk en stap uit deze relatie! Desnoods met hulp van je familie,vrienden of overige instantie's. Misschien ook een idee om melding ( is anders dan een aangifte ) te maken bij de politie en daar om hulp te vragen.  

L. (Gast) 20-07 om 21:27

Stap in ieder geval uit de situatie. Misschien kun je weer even bij je ouders terug inwonen ofzo? Ik geloof best dat mensen kunnen veranderen, maar daar is minimaal voor nodig dat hij inzicht krijgt in zijn eigen gedrag. En als hij niet wil praten en jou zelfs de schuld geeft van zijn gedrag, gaat er dus ook niets veranderen. Ook niet als hij heel vaak beterschap belooft. Dus stap uit de situatie en laat hem eerst eens hard aan zichzelf gaan werken. En als de liefde daarna nog even groot is, kunnen jullie misschien samen in therapie om weer iets op te bouwen.

Maar denk echt aan je kindje! Dat voelt alles aan, nu al, in je buik. Dus al zou hij straks niet geweldadig zijn naar het kindje, als hij het naar jou is voelt hij/zij dat ook. 
Sterkte!

Moi 31 31-07 om 21:05

Mijn vorige relatie was ook van dit soort , als mijn ex gedronken had , wat n keer of 4/5 per week was , moest ik de klappen opvangen. Het maakte niet uit wat ik zei of deed , het was nooit goed . In zijn optiek gaf ik hem altijd aanleiding om mij weer te kunnen slaan , trappen of mijn keel dicht te knijpen. 
Ik heb ook geprobeerd hier verbetering in te krijgen , gehoopt dat het zou lukken . Maar helaas , het ging van kwaad tot erger . Tot die keer dat de buren de politie gebeld hadden en er 2 agenten voor de deur stonden .
Nu bijna 5 jaar verder heb ik een normale relatie en ben ik bijna 18 weken zwanger .. ik moest er niet aan denken dat mijn kleine ukkepuk dit mee hadden moeten maken, ongeboren of geboren. 
Kies alsjeblieft voor jezelf , je vergeeft het jezelf nooit als hij je kindje straks ook iets aandoet .. heel veel sterkte 

floydi 31-07 om 21:13

Liz wat heftig voor mij makkelijk om te praten want ik zit er niet midden in. Uiteraard gun ik jou en je kindje een veilige en liefdevol thuis. 
Vraag jezelf Af wat jou bij hem houdt? Wat verschrikkelijk van je vader, nog gecondoleerd Meis! Lijkt me dubbel zwaar om dan ook zwanger bij je vriend weg te gaan terwijl je in rouw bent. Heb je iemand bij wie je terecht kunt? Ik hoop het
Liefs floydi

Lara220610 04-08 om 13:51

Lieve Liz,
Wat ontzettend heftig zeg!
Hoe lief hij ook voor je is en hoe veel je ook van hem houd, je moet wel eerst voor jezelf blijven kiezen en natuurlijk voor dat kleintje in je buik.
Ik weet dat dat heel erg moeilijk is.
Zelf heb ik ook in een relatie gezeten zoals die van jou.
Ik was 3.5 a 4 maanden zwanger, toen mijn ex toch dronken thuis kwam, kwaad werd op mij, en vervolgens mij in mijn buik heeft geschopt.
De baby heeft dat niet overleefd.
Ik neem het mijzelf nog steeds kwalijk dat ik bij hem ben gebleven, na alle geweld die hij al gebruikt had.
Stem er niet in toe! Het is jou lijf! Als jij vind dat hij je pijn doet en dat hij je bedreigt, dan moet je daar echt niet mee akkoord! Daar krijg je spijt van Liz, geloof mij...
Ik weet natuurlijk niet hoe jullie relatie verder is, maar hij gaat nu echt al veel te ver.
Als je niet gelijk bij hem weg wilt gaan, dan kan je tegen hem zeggen dat je samen in therapie wilt.
Omdat je vind dat hij je niet op de juiste manier behandeld en jij je daar ongelukkig bij voelt.
Als hij dat ook wil, om het op te lossen omdat hij ook van jou houd, dan is dat natuurlijk een goed teken.
Dan is het te hopen dat het ook allemaal zal veranderen.
Maar als hij niet wil, of er veranderd niets, blijf dan niet bij hem.
Het is een probleem dat hij heeft, dat zeg je zelf aan het einde van je bericht, daar kan jij niets aan oplossen.
Dat moet hij zelf doen. En als hij dat zelf niet doet of als hij niet weet hoe hij dat moet doen, dan breng je jezelf en je kind in gevaar door bij hem te blijven.
Het is echt een heel vervelende situatie! Sterke er mee hoor en kom echt op voor jezelf en je kind!

mamavan6 04-08 om 14:21

Meisje toch! Ik vind dit zo erg! Soms moet je luisteren naar je verstand ipv je hart x ik bid voor je! 

Anoniem (Gast) 31-08 om 11:46

Dag Liz,
Vanuit mijn kader gezien vind ik het gedrag van jou vriend naar jou (en de baby) toe niet acceptabel. De stress die het jou oplevert is ook nog eens slecht voor de baby. Daarnaast heb je onlangs al iets erg heftigs te verwerken gehad.
Als ik jou vanuit mijn werk tegen zou komen en dit zou constateren dan had ik verplicht hulp moeten inschakelen en je het volgende geadviseerd:
Loopt het thuis uit de hand (naar de keel grijpen en dreigen met een mes) bel de politie voor jou veiligheid en die van de baby! Negeer nooit je onderbuikgevoel.
Praat hier over met een professional en weeg je opties. Veel gemeenten hebben tegenwoordig een sociaal wijkteam (waar jeugd en gezin onderdeel vanuit maakt) waarin maatschappelijke begeleiding geboden kan worden.
Heb je steun vanuit je omgeving? Mocht je besluiten (tijdelijk) afstand van hem te nemen zodat hij aan zijn eigen dingen kan werken? Steunen je vrienden en familie je dan? Zijn het jou vrienden of zijn het van oorsprong zijn vrienden?
Jou gezondheid en die van de baby gaan boven alles! Luister naar je gevoel. Je hebt de eerste stap genomen door hier je verhaal te doen. Ik neem aan dat je gevoel toch ergens zegt dat het niet klopt wat hij doet.
Heel veel sterkte bij het maken van de keuzes voor jou en de baby.
Groet TM

Anoniem (Gast) 31-08 om 14:28

Als je niet voor jezelf wilt opkomen (en dan bedoel ik niet alleen met fel te doen) maar door dit gedrag niet te accepteren. Hij is je ewoon ook nog aan het manipuleren met zijn eigen doodsbedreigingen. Ik zou dit persoonlijk een grote afknapper vinden. Plus het feit (al is t een klap of duw) hij je wel aanraakt zoals het niet hoort. 

Kom je niet voor jezelf op, kom dan voor je a.s baby op in je buik. Want geloof me...je wilt een voorbeeld vader en daar past hij niet in. Al kan hij nog zo lief zijn als wat. Maar de streken die hij uithaalt zijn  NIET goed te praten.

Of hij gaat met iemand praten of je bent daar gewoon weg. En als hij dan weer met 1 of andere slappe opmerking komt moet je alleen maar denken "dit is de juiste beslissing in mijn leven"

Liever alleen gelukkig (met je baby) dan deze situatie waarin je verkeerd.
Besef je wel dat het anders kan aflopen? Want de grappen van hem zijn al te ziek voor woorden.

Ogen openen meid. (K)

Moi 31 03-09 om 18:26

Hoi Liz , 
Ik zie net je verhaal weer voorbij komen hier op 't forum , en ik vraag me af hoe het nu met je gaat ? Hopelijk gaat het goed met jouw en je kindje . 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwangerschap geweld' in het Zwangerschapsforum