Meisje of jongetje bij 16 weken echo?

5 antwoorden en 31827905x bekeken

Ja ky (Gast) 13-08 om 15:28

Hallo allemaal!
Gisteren heb ik met 16 weken een pretecho laten maken, een meisje!! Hoewel ik er compleet vanuit ging dat het een jongetje zou worden zijn we er natuurlijk onwijs blij mee! 
Maar het kindje lag niet goed om de echo goed te kunnen zien dus het was een heel gedoe, dus nu vraag ik me af of de vk misschien een foutje heect gemaakt ook omdat de welbeke de 3 streepjes totaal niet zichtbaar waren.. een piemeltje was ook niet zichtbaar dus nu vroeg ik mij zelf af; is de echo misschien nog aan de wat vroege kant gemaakt? Is het geslacht misschien niet volgroeid nog? Ook omdat jongetjes vaak eerste instantie als meisje aangezien kunnen worden heb ik gelezen!
Ik ben benieuwd naar jullie mening en/of ervaringen!
Groetjes jacky

reageer

kirstnn 13-08 om 20:08

Het zou kunnen omdat de baby niet goed lag voor de echo maar ik heb zelf geslachtsbepaling laten doen met 14w 3dagen en 't was overduidelijk een jongetje terwijl wij dus juist dachten een meid! Met de 20weken echo bevestigd dat het idd een jongen is. 

floydi 13-08 om 20:21

logisch hoor als je gevoel iets anders zegt en de echo twijfelachtig is. Alleen in principe kunnen ze met 16 weken prima zien wat het wordt, tenzij ze hele oude apparatuur hebben. ik heb met 15 weken en 2 dagen een geslachtsecho gehad en wij krijgen ook een meisje.

Betty (Gast) 13-08 om 20:57

Je hoort wel eens dat ze het toch mis hebben he. En vooral dat ze een jongen voor een meisje aanzien. Dus ik snap je zorg, maar je zou toch zeggen, dat als ze het niet zeker weten ook wel vertellen. 
Krijg je geen 20 wkn echo? Dan kun je er nog eens naar vragen voordat je alles bij elkaar hebt geshopt

Emma (Gast) 17-08 om 15:16

Volgens mij wordt het net zo vaak andersom aangezien hoor. Maar met zoveel weken lijkt het me toch wel duidelijk te moeten zijn. Wij wisten het al met 13 en een beetje. Het is niet zo dat er bij een jongen pas later iets gaat groeien. Je hebt juist eerst de NUB die uitsteekt en die ontwikkelt zich in ofwel een piemeltje ofwel een vagina. In de laatste geval trekt de NUB dus terug dus als die eenmaal weg is dan is de kans eigenlijk groter dat het een meisje is en niet ineens een jongetje blijkt. Sorry beetje lastig uit te leggen maar denk dat je gewoon een meisje krijgt. 

floydi 17-08 om 15:38

Update van mij gisteren 20 weken echo gehad. Nog steeds een meisje! 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Meisje of jongetje bij 16 weken echo?' in het Zwangerschapsforum