Hoofdpijn en hartkloppingen

5 antwoorden en 31574141x bekeken

Sophie (Gast) 04-09 om 17:44

Hoi,
Ik heb al enige dagen last van terugkomende hoofdpijn en moeheid en snachts in bed heb lichte hartkloppingen waardoor ik raar ga ademen. Gisteren ben ik gaan lezen en werd het beter. Ik drink veel water beweeg veel maar vraag me af hoe het komt dat ik steeds hoofdpijn krijg. Ik heb me steeds zo fitaal gevoeld dat ik het zo raar vind dat het nu even wat minder gaat.. ik ben 26 week zwanger van mijn tweede kindje. Ik hoor het graag wat jullie ervan denken. Groetjes sophie

reageer

chantieeeee 05-09 om 13:28

hebben ze je bloeddruk nagekeken bij de verloskundige? 

chantieeeee 05-09 om 13:31

https://www.24baby.nl/zwanger/zwangerschapskwaaltjes/hartkloppingen-zwanger/
hier staan ook wat tips en trucs voor je ademhaling 

Biebsie (Gast) 09-11 om 21:36

Bij de eerste zwangerschap nooit ergens last van gehad. Bij de tweede en nu de derde ook veel last gehad van hoofdpijn en hartkloppingen. Bij de tweede ook veel last van bloedneuzen gehad. 
Wat ik ervan heb begrepen Is dat de hoofdpijnen en hartkloppingen te maken hebben met de aanmaak van extra bloed. Je hart moet hierdoor iets harder werken. 
De bloedneus vanwege het feit dat er tijdens de zwangerschap een stofje Is welke de bloedvaten dunner maakt. 
De hoofdpijnen e  hartkloppingen zouden vanzelf weer moeten afnemen. Hou de hartkloppingen wel in de gaten, want het kan ook een gebrek aan  B12 of iets anders betekenen. Maar ga je vooral niet te druk maken, waarschijnlijk Is het niets ernstigs. 

Jeanette1977 30-09 om 18:06

Ik denk dat je wat last hebt van spanningshoofdpijn. Drukkende, knellende, meestal tweezijdige hoofdpijn zonder misselijkheid of braken. De pijn is gering/matig en kan minuten tot dagen duren. De pijn verergert niet bij inspanning. Er is meestal geen sprake van licht- of geluidsovergevoeligheid. Dit kan zeer vermoeiend werken waardoor je moe wordt, maar toch niet slapen kan. Misschien kunnen deze tips je helpen: https://onlineapotheek.co/slapeloosheid-tips/. Hou vol !

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Hoofdpijn en hartkloppingen' in het Zwangerschapsforum