Ziek zijn

6 antwoorden en 30332973x bekeken

Mmmmetje 08-12 om 07:30

Ik zou zeggen skip die vitamine C sowieso en verse sinaasappelsap is ook een beetje overbodig. Vitamine C in zulke hoge doseringen is nooit van aangetoond dat dit daadwerkelijk helpt, het teveel eraan wordt uitgescheiden via de urine.
Mbt de sap, eet je fruit gewoon. Dan gaan er ook geen voedingsstoffen verloren. En probeer eens kiwi’s, die bevatten beduidend meer vitamine C dan citroen, sinaasappels etc. Naast je multivitamine 1 a 2 kiwi’s op een dag en je zit wel aan de aanbevolen hoeveelheid. 
Verder voor je verkoudheid je neus spoelen met physiomer of NaCl in een neti-pot, bij verhoging paracetamol nemen en even naar de huisarts misschien? 6 weken verkouden met hoesten is behoorlijk lang.
Neusspray met xylometazoline mag evt. wel alleen dan niet langer dan een week (maar dit geldt eigenlijk ook voor niet zwangeren). Je zou eventueel voor in de toekomst capsinol (niet de milde) kunnen gebruiken om de weerstand van je neusslijmvlies te verhogen waardoor je minder vatbaar bent voor verkoudheden (heb t geprobeerd en bij mij werkte het). 

Beterschap in ieder geval!

reageer

Hartje 08-12 om 09:00

Verkouden zijn is dus ook een kwaaltje dat bij zwanger zijn hoort hier ook. Heb om het hoesten ook heel veel overgeven.. T wordt wat minder nu, maar ben nog niet de oude. En we gaan de donkere tijd in. Slik waar je je goed bij voelt, inderdaad plas je het zo weer uit dus baadt 't ni dan schaadt 't ook niet. Je kunt nog aan vit d denken, werd mij nog aangeraden. 
Verder kun je niet veel ben k k bang. Denk wel dat je je beter gaat voelen, richting 16/17 weken vaak. Ik ben er ook nog niet qua energie. 
Tegenwoordig moet je overal van genieten, haast overdreven. Dat lukt nu toch gewoon even niet? In mijn omgeving zijn een paar ongeboren kindjes overleden, ik geniet nu ook even niet. Geeft niks, komt wel weer. Je komt er wel, succes! 

Mmmmetje 08-12 om 09:48

Even nog extra, ik wilde het denet niet in t bericht zetten omdat t vervelend over kan komen maar in het geval van vitamine C zou ik niet uitgaan van ‘baad t niet, schaadt t niet’. Op de site van het lareb staat dat er in de literatuur gevallen bekend zijn van scheurbuik bij baby’s na de geboorte en ook van een vitamine C deficiëntie. Verder is er nog niet zoveel bekend over een te hoge dosering aan vitamine C voor het ongeboren kind, persoonlijk zou ik het risico niet willen nemen.

Oh en voel je trouwens inderdaad niet schuldig over het niet genieten. Niet iedere vrouw ervaart een zwangerschap hetzelfde en alle emoties zijn normaal. Zelf ben ik bijna uitgerekend en ook ik heb eigenlijk niet echt genoten vd zwangerschap, op een aantal momenten daar gelaten. Ik heb het ‘genieten’ vooral gezocht in leuke spulletjes kopen, de kinderkamer mooi maken etc.

Hartje 08-12 om 09:57

Inderdaad, te veel is slecht. Waarbij je rustig afbouwen moet, omdat je anders ineens doorschiet naar een deficiëntie (een term die in de medische wereld gebruikt wordt om een tekort aan bijvoorbeeld vitamine aan te duiden).
Gevallen van scheurbuik zijn enkele, maar te veel kan wel voor andere nare problemen zorgen. 
Maar je verkoudheid komt daar niet vandaan denk ik, en dat is op het moment je vervelendste klacht als ik 't zo lees.. 

pris 08-12 om 11:44

Bedankt voor de tips , ik slik de vitamine c's pas een paar dagen nu , 4 zoiets dus ik zal daar mee stoppen. In de mama compleet zit de juiste hoeveelheid. Ik was inderdaad in der veronderstelling dat je een teveel uit zou plassen. Maar fijn dat ik het nu weet ik wil helemaal geen risico's nemen. Sterkte nog met de laatste loodjes mmmmetje; en hartje confronterend he de mensen om je heen die een kindje zijn verloren.. veel sterkte ! 

ano (Gast) 10-12 om 09:28

Zink tabletten eens proberen! Mijn man slikt er altijd als hij voelt dat hij verkouden begint te worden waardoor het de volgende dag meestal verdwenen is. Ikzelf heb het wel nog nooit geprobeerd omdat ik gewoon nooit verkouden/grieperig ben. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ziek zijn ' in het Zwangerschapsforum