Regelmatig flauwvallen

5 antwoorden en 29358432x bekeken

Ezkimo 20-02 om 16:13

Hallo dames,
Ik ben nu 13 weken zwanger en heb regelmatig (lees bijna elke dag) last van duizelingen en flauwvallen. Heb al geprobeerd om op regelmatige tijdstippen te eten, zouter te eten, extra ijzer opnemen,...zonder resultaat. Zijn er nog dames die hier last van hebben die wat tips hebben voor mij? Alvast bedankt!

reageer

Vlinder (Gast) 20-02 om 18:12

Ja erg he. Heb je ook last van lage bloeddruk ? Ik heb vooral als ik van koud naar een warmte ruimte ga. Vandaag moest ik echt binnen 5 min uit de kruidvat gaan want het zweet brak me al uit.
Verloskundige zei dat het normaal was want je vaten worden wijder tijdens zwangerschap en dan kan je last hebben vvan flauwtjes. Ik ben ook druk bezig met wat zouter eten.
Neem voortaan zoute dropjes overal mee naartoe. 
Succes 

Hartje 20-02 om 21:18

Hier ook een flauw type  moet soms echt even plat om erger te voorkomen. Ik merk dat ik smorgens na ontbijt rustig aan moet doen en vaak na eten even. Gelukkig kan dit ook. 
Vandaag was m'n onderdruk 50, dus echt die lage bloeddruk de oorzaak. Maar die liever te laag dan te hoog hé! 

Ezkimo 21-02 om 08:41

Ja, heb ook last van lage bloeddruk. Heb ook vaak last van flauwtes en flauwvallen op mijn werk. Ik geef programmeren en sta dus in computerklassen die al snel te warm worden met een 30-tal draaiende computers en een verwarming die je zelf niet lager kan zetten. Heb een zakje zoute chips bij en crackers om dan te kunnen eten maar heb het echt zo regelmatig. Gelukkig heb ik zorgzame leerlingen. Als dit aan blijft houden moest ik wel even bloed laten nemen om te controleren op tekorten. 

Ezkimo 08-03 om 09:57

Hier is het met vlagen. Toch zo’n drie a vier dagen per week en als het voorkomt, is het meerdere keren per dag. Ik merk ook dat het vaker voorkomt als ik lange dagen moet werken. 
Het vervelende is dat ik leerkracht ben (hoger en volwassenenonderwijs).  Ik klop soms lange dagen van 10u tot 22u met in totaal een half uur pauze en net op die dagen heb ik erg veel last. Ik probeer tussendoor (tijdens oefensessies te rusten met de benen licht omhoog) maar dat kan ook niet altijd want leerlingen hebben uiteraard ook vragen en dan moet ik weer rondlopen. Klassen zijn ook erg warm door zonde draaiende computers .  
Moet ook minstens een uur naar mijn werk rijden. Ik ben een keer onwel geworden in de wagen (gelukkig zonder verdere schade) maar ben er sindsdien niet gerust in. Met het openbaar vervoer is ook geen optie, dan ben ik minstens 3u onderweg en dan geraak ik ‘s avonds gewoon niet meer thuis. 
Ik wil zo graag blijven werken, doe mijn werk ook enorm graag maar soms zie ik het gewoon niet meer zitten. Het duurt ook altijd even voor ik er weer helemaal bij ben. Ik voel het ondertussen wel beter aankomen. Zet me dan op de grond, hoofd naar beneden en eet dan wat zoute chips ofzo maar meestal draai ik dan alsnog weg. Ga de koude doek in de nek eens proberen misschien helpt dat! Bedankt!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Regelmatig flauwvallen' in het Zwangerschapsforum