Weeënremmers & Longrijpings prikjes

2 antwoorden en 24261835x bekeken

Proud_Mommy 22-03 om 15:33

Hoi mommy's (2be),

Ik ben 5 mei 2018 bevallen van een prachtzoontje, die ondertussen 10 maandjes oud is. Ook ben ik sinds januari er achtergekomen dat ik weer in verwachting ben. Nu ben ik 24 weken en 5 dagen in verwachting (uitgerekend 7 juli 2019). 2 dagen terug heeft mijn zoontje tijdens het spelen per ongeluk in mijn buik getrapt. Dat deed onwijs veel zeer maar de pijn trok redelijk snel weg (door oa afleiding vermoed ik). In de avond toen ik op de bank zat begon ik menstruatieachtige krampen te krijgen. Het begon rustig maar werd steeds pijnlijker. Ik heb het tot de volgende middag volgehouden. Daarna de verloskundige gebeld en ze is toen langsgeweest om haar controles te doen. Ze vond me er te pijnlijk uitzien en bracht me naar het ziekenhuis. Bleek dat ik 1cm ontsluiting had en mijn baarmoedermond was 2,5 (weet niet echt wat dat inhoudt hihi). Uiteindelijk moest ik blijven en werden er een aantal onderzoekjes gedaan. Ook kreeg ik weeënremmers voor 48u en prikjes voor de longrijping baby. Krijg straks de tweede. Nu is het zo dat mijn baarmoedermond 3,5 cm is geworden sinds de medicatie, dat is dus goed wat ik begreep maar ik heb dus wel nog steeds een onrustige buik. Ik dacht juist door de weeënremmers dat de pijn alles zou stoppen. Ze vroegen de pijn aan te geven en ik zei tussen de 7 en 8. Sommige (verpleegkundige) kijken raar op terwijl ik er ook niks aan kan doen dat ik veel pijn heb dat komt en weer gaat en het überhaupt nog steeds heb. Ik gebruik een kruik, warme douche, vriend die de pijn wegmassert en paracetamol om de dagen door te komen. 

Nu vroeg ik mij af of er meer mensen zijn die vroeg in hun zwangerschap weeënremmers en longrijpingsprikjes hebben gehad en tijdens de medicatie je nog steeds menstruatieachtige krampen had (wel minder dan zonder medicatie) en hoelang het duurde tot je uiteindelijk beviel. 

Ik vindt het heel spannend en best zwaar ook. Ik hoop dat alles goed blijft gaan en ik geen pijn meer hoef te hebben. Lees graag jullie verhalen/adviezen/tips.

reageer

Anna (Gast) 26-05 om 13:24

Een vriendin van mij heeft dat ook gehad. Die moest al gehele rust houden, mocht niks meer!
Rond de 30 weken nogmaals behandeld met weeën remmers en toen met 38 weken bevallen.

Jenire 27-05 om 09:03

Ik heb het ook gehad, van 28 tot 33 weken. En uiteindelijk van met 37 weken bevallen.
Voordeel was wel dat ik toen ik ging bevallen al 4 cm ontsluiting had.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Weeënremmers & Longrijpings prikjes' in het Zwangerschapsforum