Help gerookte zalm

9 antwoorden en 23356174x bekeken

An90 (Gast) 25-05 om 14:57

Goedemiddag, ik heb een vraag. Heb net een high tea gehad. Duidelijk aangegeven dat ik zwanger was. Nu beginnen we met een soepje. Ze zeiden het is preisoep. Leek vegetarisch. Toen ik bij de bodem kwam zag ik allemaal stukjes gerookte zalm. Uiteraard heb ik deze niet op. Dat lust ik niet eens De rest van de soep heb ik dus wel op. Nu ben ik bang dat ik een bacterie oploop. Kan dat als ik wel de soep op heb maar niet de gerookte zalm?

Ps was toch een domper. Het volgende gerecht waren wrapjes met oa brie wat ik niet mag en port salut. Maak mezelf helemaal gek en zie overal gevaar in. 

reageer

JDB 25-05 om 15:00



Doe rustig... 

Sofie 25-05 om 15:03

Zal vast wel meevallen! Als het verse gerookte zalm was is het volgens mij sowieso prima. Alleen niet de vacuüm verpakte gerookte zalm. En brie en port salut mag je vaak gewoon eten. In ieder geval in Nederland wel. Meestal is het van gepasteuriseerde melk gemaakt. Dat mag je gewoon eten. Als het bij de kaasboer vandaan komt dat is het vaak wel au lait cru. Dat mag je niet eten. Maar dat kan je altijd navragen als je ergens gaat eten.

Mila (Gast) 25-05 om 15:19

Ik snap wel dat het vervelend is als je het duidelijk aangeeft. Maar niet iedere gerookte zalm is schadelijk. En dan zou je ook nog eens heel veel van de verkeerde soort moeten eten. En deze zalm is dus in de soep meegekookt, dan zijn alle bacteriën wel dood hoor. 

An90 (Gast) 25-05 om 15:30

Ik weet dat het heel overdreven is. Denk dat het door de hormonen komen. Normaal de nuchterheid zelve. Ik ben gewoon een controlefreak nu. Als ik iets zelf maak weet ik dat het goed is. Als ik bij vrienden ben eten of de high tea dan verander ik in een zeur.
En dan die gerookte zalm. Ik lust verdomme (haha) niet eens vis. Het soepje was lekker en dan op de bodem opeens een aantal vieze stukjes zalm. Die heeft mijn vriendin opgegeten. Toch blijft er door mijn hoofd gaan. Stel dat de zalm besmet is en het ook gewoon in de rest van de soep zit. Ja hoe maak je jezelf gek? Zo dus.
In ieder geval bedankt voor jullie reacties!! 

Mila (Gast) 25-05 om 20:11

Begrijpelijk An. Misschien helpt het als je meer let op wat echt belangrijk is voor een zwangere vrouw; geen stress

Maria 26-05 om 08:36

Als de zalm met de soep verhit is dan kan je hem gewoon eten. Is mijn oplossing voor als ik toch graag gerookte zalm wil eten. 
Verder kan je toch gewoon aan het personeel nogmaals vragen of je het wel mag eten? En van 1 dingetje gaat het echt niet direct mis. Er zijn zoveel landen waar je wel die kaas mag, of zalm, of sushi, of rood vlees, en zelfs gewoon een wijntje op z'n tijd. Allemaal westerse landen trouwens. 

veer 26-05 om 15:43

Wat Maria ook zegt, de zalm is verhit met de soep dus die bacterie die in de gerookte zalm zou kunnen zitten is dan gewoon ‘dood gekookt’! Niet te druk om maken! 

Mila (Gast) 26-05 om 19:09

Dat koken zei ik ook al, dan is de kans dat er iets schadelijks in zat wel nagenoeg 0.

FiFi 05-06 om 11:28

De gerookte zalm zat in de soep en was dus warm wat de kans al zeer klein maakt dat als er al bacteriën in zaten ze nog leefden . Daarnaast is verse gerookte zalm van bij de visboer geen probleem. Als het uit een pakje komt is het gevaarlijker omdat die langer bewaard wordt. 

Kazen van gepasteuriseerde melk mag je wel eten hoor. Als ik brie koop in de winkel let ik er op dat er op de verpakking staat dat het met gepasteuriseerde melk is gemaakt. De meeste kazen zijn tegenwoordig met gepasteuriseerde melk gemaakt dus je mag er best veel wel nog eten . Zeker als ze uit de winkel komen. Bij de kaasboer zelf kan het het natuurlijk gewoon navragen. 

Ik snap dat je zo voorzichtig mogelijk wil zijn hoor . Maar probeer er zeker niet te veel over te stressen
Let vooral op met rauwe groentjes en niet volledig gegaard vlees. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Help gerookte zalm ' in het Zwangerschapsforum