Dik worden genoemd

5 antwoorden en 23298894x bekeken

lm 12-06 om 19:40

Gelukkig heb ik er niet vaak last van maar ik zeg vaak ‘ja het groeit goed’ of ‘ ik ben toch al dik’ ‘ kan er wel bij’. Of ‘ ja ja ik eet toch voor twee!’ Als ze een cliché opmerking maken kunnen ze die ook terug verwachten. Maar geloof me, het kan erger. De ergste die ik tot nu toe heb gehad is ‘deze niet laten mislukken he!’ Nadat je vorig jaar met 26 weken je zoontje hebt verloren. Was door een oude oma die gewoon dom is maar die blijft wel hangen! 

reageer

Mamu (Gast) 14-06 om 13:14

Ik denk dat je juist trots mag zijn op je groeiende buik! Die opmerkingen zijn vaak helemaal niet naar bedoeld denk ik, alleen lastig als t dan zo overkomt ... 
Im had mooie voorbeelden hoe je zou kunnen reageren. 

boompje (Gast) 15-06 om 09:50

hoi. ik herken hrt zo. ik ben meer dan 10 kg te zwaar. 
met zwangerscgap nog geen 5 kg aangekomen.
toen ik over de helft was stapte ik in een volle trein. Zegt zo'n meid van een jaar of 18. Als die dikke nu eruit gaat dan hebben we meer plek. Sta je dan met je baby bump. 
mensen kunnen zo hard zijn. 
niks van aantrekken!

kruimel 15-06 om 10:02

Als mensen zulke opmerkingen maken, schaam je dan niet om een kwetsende opmerking terug te maken denken ze de volgende keer wel 2x na! 

Opmerkingen over hoe dik je buik is en of het geen 2-ling is moet je alleen maar als compliment zien, je ziet schijnbaar duidelijk dat je zwanger bent, trots showen dus! 

lm 15-06 om 10:41

Woow boompje dat is echt een rot opmerking! Die had van mij de wind van voren gekregen! 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Dik worden genoemd' in het Zwangerschapsforum