Zuinige echoscopist

9 antwoorden en 18496305x bekeken

Morag 16-08 om 08:52

Beste allemaal,
Wat voor informatie krijg je doorgaans te horen tijdens een controle-echo? Want onze echoscopist zei nagenoeg niks... 
Ik ben nu meer dan 14 weken zwanger van een tweeling. Deze echo hadden we gehoopt dat de echoscopist wat kon vertellen over hoeveel ze groeiden, of we de hartjes ook mogen horen (tot nu toe alleen mogen zien), de ligging van de placenta en of dat er 1 of 2 zijn, en misschien een geslachtsprognose?
Ze gebood echter direct te gaan liggen, "en nu gaan we niet meer praten want ik kom met mijn hoofd dicht bij jullie" (ik vermoed i.v.m. corona maar eerdere echoscopisten praatten wel gewoon? Apart dit. Terwijl het in hetzelfde ziekenhuis was.) De hele echo was ze stil. Ze meette de diameter van de schedeltjes, labelde de ledematen en toen gebaarde dat ik weer kon opstaan. Heel summiere conclusie: "Alles in orde".
Toen mijn vriend en ik vroegen om wat meer duiding kregen we die niet, "alles is goed hoor." De vragen die wij zelf hadden kwamen niet aan bod.
Lang verhaal kort: Tijdens de eerste echo in het tweede trimester, kregen jullie dit soort info wel? Was er ruimte voor vragen? Of hoort het zo? Ondanks dat het maar een controle-echo was voel ik me toch wel afgescheept, en dat vind ik dan weer stom van mezelf, want (schijnbaar?) is met onze tweeling alles goed en dat is het belangrijkste... 
Alvast dank! 

reageer

starz 16-08 om 10:07

Beste Morag,
Wat jammer zn ervaring bij de echo. Je wilt zo zoveel weten over jullie kindjes.  Je kijkt uit naar een echo om ze weer even te bewonderen. Ik weet even niet meer hoe de echo bij ons ging op dat termijn, wel vroeg ik altijd heel veel omdat ik alles wilde weten.
Natuurlijk heel fijn dat alles in orde maar snap heel goed dat je je afgescheept voelt. En mocht dit zo zijn ivm de veiligheidsmaatregelen op dit moment dan had de dame hiervoor ook wel zo stil geweest lijkt mij. Ik zelf zou er wel een melding van maken of een klacht over indienen of de vraag stellen of dit de normaal is. Maar dat is natuurlijk helemaal aan jullie.
Hopen op een fijnere echo volgende keer!

Liesbeth 16-08 om 10:15

Heel jammer hoor!

Je wil inderdaad weten hoe het met je baby’s gaat! En een beetje meer uitleg is altijd fijn. Zeker omdat het jullie eerste baby’s zijn en meteen een tweeling... kan je het de volgende keer niet even aangeven dat je meer uitleg wil? Dat zou ik alvast zeggen... 

Wij hebben elke keer onze vragen mogen stellen, wordt goed opgevolgd net omdat het een tweeling is.

Hopelijk gaat het volgende keer beter!

Orchidea 16-08 om 11:16

Wat rot dat je zo’n ervaring hebt met zo’n echoscopist. En wat rot joh, je wilt inderdaad toch wat informatie horen betreft een aantal dingen. Ik moet eerlijk zeggen dat ze bij mijn verloskundige ook wel vrij formeel zijn en de nodige dingen controleren, wel het hartje laten horen, maar zo snel mogelijk als alles in orde is, nadat je bloeddruk etc is gecontroleerd je uit de deur willen hebben. Bij een pret echo daar in tegen word vaak wel meer verteld, zij nemen vaak ook de tijd 15-20 min, en vertellen dan veel over je baby. Zowel dat mijn placenta weer achter ligt en zulke dingen. Ik vind pretechos ook fijner, je betaald er wel wat voor, maar je word er wel wijzer van, bij de verloskundige is het puur kijken of alles in orde is, denk ik, ik ben daarom ook blij met de pretechos. 

Morag 18-08 om 08:24

Dank jullie wel lieverds! Vandaag pretecho, dus ik hoop dat we dan al weer meer weten... 

starz 18-08 om 10:49

Spannend!!!! Laat je even weten hoe het was.

Morag 18-08 om 16:10

starz Jazeker, vanmiddag hebben we  gehoord (en gezien!) dat wij een jongen  én een  meisje   verwachten!!      Ik ben nog steeds helemaal hyper, grijns van oor tot oor, en mijn vriend net zo. We hadden geen voorkeur vooraf (want nog geen kinderen) maar dit is perfect!! 

De echoscopist die we dit keer troffen was aardig, kundig en heeft zelfs alle extra vragen die we nog hadden voor ons beantwoord/belicht, superfijn! Voor de geïnteresseerden: er is sprake van twee placenta’s, allebei liggend aan de achterkant van de baby’s  Het verschil tussen de geslachten was goed zichtbaar, ik denk niet dat we nu een verkeerde geslachtsbepaling hebben. Tussen het verschil in geslacht en de twee afzonderlijke placenta’s is het nu dus ook 100% zeker dat onze tweeling twee-eiig is. We hebben ook hun hartjes gehoord, voor het eerst, en hoe bizar was het weer om te zien dat ze wederom zoveel gegroeid en ontwikkeld zijn! Dit maakt de vorige echo dubbel en dwars goed hoor. Ik ga dus ook geen klacht indienen, ben je gek: ik heb het veel te druk met blije dansjes door de huiskamer doen!

starz 19-08 om 21:49

Gefeliciteerd een jongen en een meisje !! 

En wat fijn dat de pretecho goed is verlopen, en al jullie vragen zijn beantwoord. 

Geniet van de zwangerschap !! Voor jullie het weten zijn jullie op de helft.



Susanna 19-08 om 22:09

Gefeliciteerd! Opvallend dat je nog nooit eerder de hartjes hebt gehoord kan toch al met 8/9 weken?

Morag 20-08 om 07:38

Ananasje ja dat vond ik eerst ook, maar omdat het een tweeling is (dus automatisch een zwangerschap met medische indicatie) hebben we alleen maar medische echo's in het ziekenhuis. Daar letten ze alleen op het noodzakelijke. Als je de hartjes ziet kloppen hoef je ze ook niet nog extra te horen om te weten dat ze werken, zogezegd. Minder op de beleving en minder fun, dus juist daarom doen we ook nog pretecho's bij een verloskundige! 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zuinige echoscopist' in het Zwangerschapsforum