Wanneer beginnen met uitzet?

14 antwoorden en 44714353x bekeken

Jaaaah uiteraard voelt dat heel speciaal...ik zou het zowieso na die 20 wk echo doen, dan weet je zeker dat alles goed zit.
Bij onze 1e hebben we dat gedaan vanaf wk 25, omdat het leveren van de babykamer wel 8 wk kon duren en net wat je zegt je krijgt ook nog heel veel!!

reageer

Liesbeth 21-05 om 22:26

Ja ik zal ook weer een stuk geruster zijn na die 20 weken echo! En dan inderdaad stilletjes aan beginnen. Ik zit nu wel bijna elke avond op internet te kijken naar kinderwagens, bedjes, noem maar op... Maar mijn belgische familie verwacht wel dat ik een lijst maak bij een bepaalde winkel...dat is gewoonte in Belgie. Dus ik zal maar niet teveel gaan kopen hihi... Ik word wel gek gemaakt hoor, er is ZO VEEL!

Kacheltje 22-05 om 09:15

Er is inderdaad super veel aanbod, en ze weten ook wel wat ze ervoor moeten vragen!
Het is zal anders in andere landen. In Nederland als je nog niet alles hebt minstens 3 maanden voor de bavalling, denken de mensen dat je niet goed bij je hoofd bent. Ik heb net een beetje een baby kamer inelkaar geflanst in Ierland, daar we daar na juni even niet zullen zijn, maar weer terug gaan als de baby er is. Nou mijn vriend z'n hele familie denken dat ik gek ben...! Baby kamer? Dat doe je pas 6 maanden na de geboorte!

Aoeth 22-05 om 10:29

Ik had me op voorhand voorgehouden dat ik zeker niet voor 12 weken iets zou aankopen.

Uiteindelijk heb ik er helemaal niets van kunnen volhouden en ben ik kleine spulletjes (kleertje, overtrekken voor waskussen, waskussen...) beginnen aanschaffen op denk ik 10 weken, helemaal verleid toen door alle soldenaanbiedingen

Grote stukken, zoals kamer en bedje heb ik pas na 25 aangekocht.

Liesbeth 22-05 om 10:34

haha.. blij te horen dat ik niet abnormaal ben
Echt apart dat het in verschillende landen zo varieert he, maar als je inderdaad hierheen komt, kan je het maar klaarhebben!
En Aoeth... wat een idee! ik was helemaal vergeten dat de solden er natuurlijk aankomen... kan ik beter inderdaad wachten tot juli. Want je bent me een pak geld kwijt.. jeetje!
Amai... ik zal maar met een vast bedrag op pad gaan dan haha, anders wordt mijn aanstaande papa thuis niet blij denk ik. Die vindt alles geldklopperij hihi

Aoeth 22-05 om 13:32

Hihi ja dat ga ik ook hebben.
Heb met de solden nog een 4 weken zwangerschap te gaan.

Dus ik ga vakantie hebben tijdens de solden.
En wie weet nog last van nesteldrang.

Dus dat gaat niet meevallen

Ik heb wel het geluk dat ik 2 x solden heb tijdens mijn zwangerschap

Liesbeth 22-05 om 15:25

Amai ... dat is wel ideaal... maar niet voor je portemonnee... ach je kan dan wel meer voor hetzelfde geld kopen he.. zo verkoop ik dat thuis altijd

dammie 24-05 om 07:44

Wij hebben een deel van oude kinderkamer dus nostalgie. De rest zijn we al gaan bestellen na de 12 weken echo. Maar wordt pas in augustus geleverd. Ook aanbiedingen. Kost zoveel geld allemaal hihihi. Dus kwa spullen eigenlijk alles al bij elkaar. Heb van kleertjes al vanalles gekregen en de rest ga ik rond 20 weken eens langzaam kopen. Dan gewoon lekker neuzen en shoppen hihihi

Liesbeth 24-05 om 09:57

Eingelijk wel relaxed he! Ik wil er ook snel aan beginnen eigenlijk, het kan maar in orde zijn en dan heb je toch weer zorgen minder. Ik heb al weken rusteloze nachten.. ga ik om 4 uur 's nachts naar beneden, op internet naar kinderspullen kijken. Misschien ben ik daardoor wel zo rusteloos.. het zou wel een goeie smoes zijn he

dammie 24-05 om 17:27

Hihihi dat kan. Ik had ook zoiets van geregelt is geregelt. En zou het mis gaan kunnen we alles kosteloos annuleren. Daar denk je liever niet over na. Maar geeft je wel rust. En ik ben blij dat we de grote dingen al besteld hebben. Kunnen we nu lekker rustig klussen en ook nog leuke dingen doem samen.

Karolina (Gast) 01-06 om 12:09

Wij zijn begonnen vanaf week 30... heel laat. Ik heb wel tussen door wat gratis dingen van onze verloskundige gekregen maar voor mij begon het pas met zwangerschapsverlof. Toen ging ik elke dag naar Hema... ooo! ik heb zo veel geld uitgegeven op onzinnige dingen en in praktijk is het gebleken dat wij nog heel veel dingen misten . Volgens mij, hoe verder in je zwangerschap, hoe meer kwetsbaar je bent voor nesteldrang en aller soort aankopen.
Zo gaat het bij het eerste kind :/

Als je wil weten wat ik heb gekocht wat toch niet hoefde of wat wij misten, heb ik het in een baby uitzet post uitgeschreven.

Als ik het over kon doen, zou ik langzaam dingen kopen en kosten over de zwangerschap heen "smeren". Bovendien, is het ontzetten plezierig om babykleertjes op te vouwen... en dan weer op nieuw strijken en weer opvouwen

dammie 01-06 om 19:08

Ik wilde het bewust verspreid over de zwangerschap soen. Kost allemaal geld pfff. Maar koop ineens ook andere dingen, wat we normaal steeds vergaten te kopen hihi zoals nieuwe theemokken, theekan, broodmes enz... moesten nog wat nieuwe dingen hebben en nu koop ik het ineens hihihi. Heb zelf een tijd in de kraamzorg gewerkt dus weet gelukkig wat we wel echt nodig hebben en wat niet.... maar ook wij zullen wel wat vergeten... herl normaal hihihi

miranda1977 02-06 om 10:24

Wij hebben al best veel gekregen ook maar heb gezegd dat ik de andere spulletjes wil kopen als we de 20 weken echo hebben gehad. 
Wij hebben ook al veel gekregen van familie en vrienden.
de 20 weken echo hebben wij 11 juni om 16uur 15.
ik had in het begin echt het gevoel dat we een meisje krijgen maar vanaf week 11 ben ik het gevoel van een jongen gaan krijgen.
we hebben beide zoiets van als het maar gezond is dat is het belangrijkste.

Liesbeth 07-06 om 06:51

Ben ondertussen voorzichtig begonnen met rompertjes... Toch vertederend die kleine spulletjes. Andere kleding maar niet, het zijn nu toch allemaal zomerspullen. Het valt me toch dik tegen dat er gemiddeld de helft meer aanbod is voor meisjes dan voor jongens hoor!
Zit nu heel erg te twijfelen wat te doen met de kinderwagen... Nieuw of 2de hands? Niet dat we het niet kunnen betalen hoor, maar ik vind het zo duur... Iemand ervaring mee of het onderstel na ongeveer 2 jaar ook minder wordt?

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wanneer beginnen met uitzet?' in het Zwangerschapsforum